Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Προς λαμόγια του Σύριζα: Ποιος είναι ο υπουργός σας που “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ;

Προς λαμόγια του Σύριζα: Ποιος είναι ο υπουργός σας που “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ;
Με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου,ξεκίνησαν και οι πονοκέφαλοι στα συστημικά κόμματα του μνημονιακού τόξου για τους φακέλους πόθεν έσχες, που θα καταθέσουν βουλευτές, υπουργοί και λοιποί υπόχρεοι.
Είναι σίγουρο πως πολλές ατασθαλίες θα βγουν στο φως της δημοσιότητας με την όλη υπόθεση. Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά που βγήκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών είχε αποκαλυφθεί η αριστερά του... χαβιαριού. Σε αυτή την περίοδο ήδη έχουν αρχίσει τα προεόρτια.
Συγκεκριμένα, ήδη δύο φάκελοι υπουργών προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία συνεχόμενα χρόνια είχε «ξεχάσει» να δηλώσει ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ και τελικά το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση.
Ο δεύτερος φάκελος αφορά επίσης κυβερνητικό στέλεχος και τη συμμετοχή του σε ιδιωτική εταιρεία, γεγονός που δεν συνάδει με τη θέση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Βέβαια, η όλη υπόθεση με τους δύο φακέλους, που προφανώς συνιστούν σκάνδαλο, αναδεικνύει και μία «τρύπα» στη νομοθεσία. Ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης έχουν μερίδια στην Black Rock, που διαχειρίζεται - μεταξύ άλλων καπιταλιστικών δραστηριοτήτων - «κόκκινα δάνεια».
Η ίδια εταιρεία, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει την διαχείριση των «κόκκινων δανείων» της χώρας, γεγονός που θα αποφέρει κέρδη σε όσους έχουν μερίδια αυτής της εταιρείας, δηλαδή στους υπουργούς του Σύριζα, οι οποίοι θα της αναθέσουν να το πράξει. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :