Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΜΠΟYΤΑΡΗΣ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»
Στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό μετά τις εικόνες με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην Αριστοτέλους, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε δεν πρέπει «να μάθουν ότι περνάνε καλά στη Θεσσαλονίκη», καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Αναφερόμενος στους αλλοδαπούς τόνισε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί από πού έρχονται.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό. Γιατί υπάρχει η λογική πως αν μάθουν πως στη Θεσσαλονίκη περνάνε καλά, θα έχουμε όλο και περισσότερους. Η λογική της αστυνομίας είναι να αρχίζουν να σκορπίζονται σε διάφορα μέρη μέχρι τα Γρεβενά αναζητούνται λύσεις και να οδηγούνται εκεί, αυτοί που αιτούνται άσυλο, μέχρι να το πάρουν.Το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Εάν δεν το πάρουν προωθούνται από κει που έρχονται. Εγώ δεν έχω καταλάβει όταν είμαι ο κ. Χασάν και λέω ότι είμαι από τη Συρία πως αποδεικνύεται; Από τα αποτυπώματα; Ποιο διαβατήριο, δεν έχουν όλοι. Υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτούς έχει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι στρατευμένοι ισλαμιστές. Δεν είναι εύκολη ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Εσύ βρε δήμαρχε δεν έλεγες ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδος (σε ποιους άραγε;) να βρει δουλειές στα «προσφυγάκια» (οι Έλληνες άνεργοι δεν έχουν ανάγκη…) αλλά και να φροντίσει για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών τους (δηλαδή, να χτίσει πολλά τζαμιά);

Ιδού: «Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Έχουμε μια υποχρέωση σε σχέση με την Ευρώπη, να κρατήσουμε στη χώρα 40.000 ή 50.000 άτομα. Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Δεν μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη στους πρόσφυγες, δεν γίνεται. Αντί να έρχονται από τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, εργάτες με διακρατικές συμφωνίες, να έρθουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι και στα χωράφια θα εγκατασταθούν και θα γίνουν καλοί νοικοκυραίοι κάποια στιγμή. Πρέπει να φροντίσουμε επίσης τις θρησκευτικές τους ανάγκες».

Τώρα ξαφνικά γιατί «ανησυχείς» λοιπόν δήμαρχε;

Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :