Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΤΣΙΠΡΑΣ-5
Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα με τη μορφή του κατεπείγοντως και τελείως… στη ζούλα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.
Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια έχει αποσταλεί στη γραμματεία της κυβέρνησης και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις με στόχο τον εξορθολογισμό, την απλοποίηση και την ομογενοποίηση των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων πολιτογράφησης.
Με απλά λόγια, με διαδικασίες – εξπρές ο Τσίπρας προχωράει σε χιλιάδες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών, ώστε να δημιουργήσει μια δεξαμενή «ευεργετηθέντων» που θα τον στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές. Σταλινικές πρακτικές από μια Κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια και το γνωρίζει. Διαβάστε τι αλλάζει για να καταλάβετε:

Μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ, ενώ όσοι διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα και απουσιάζουν μέχρι 18 μήνες, η διαδικασία αναστέλλεται και επανεξετάζεται μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.
Οι αποφάσεις πολιτογράφησης αλλογενών θα παίρνονται πλέον από τις περιφερειακές διευθύνσεις ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών αντί για τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αλλαγή που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο εξέτασης κατά 9 μήνες.
Στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και εκείνες που αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και τις διαμορφωμένες δικαιϊκές αρχές σχετικά τη δυνατότητα απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση, βαριά ψυχική ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :