Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΕΡΕΤΑ

davos
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; λέγει, και ορθώς το λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ή για να το θέσω ορθότερα, τι δουλειά έχουν οι φτωχοί συγγενείς στη σύνοδο των πλουσίων στο Νταβός; Ο λόγος αφορά τον πρωθυπουργό μας που συμμετέχει- τρόπος του λέγειν- στο παγκόσμιο  οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας. Τι δουλειά λοιπόν έχει η ψωροκώσταινα στην Ελβετία; Οι άνω των σαράντα θυμούνται πολύ καλά τα τερτίπια της «αλλαγής», και του σχεδιαστή της Αντρέα, όταν στο όνομα του λαϊκισμού θυσιάζονταν τα πάντα. Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός μας κινείται στα βήματα του ολετήρα της Ελλάδος Α. Παπανδρέου. Αυτό λαμβάνει χώρα και σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας, δηλαδή φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες για να ευχαριστηθεί το πόπολο. Οι πρώτες ανταποκρίσεις των εγχωρίων και διεθνών ΜΜΕ έκαναν λόγο για σημαντικές- τρομάρα τους- εξελίξεις όσον αφορά τη θέση της Ελλάδος στα γενικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. Αφού λοιπόν ο κ. Τσίπρας έλυσε- μ’ ένα νόμο- τα εσωτερικά προβλήματα της Χώρας μας πήγε στην Ελβετία για να «μεταλαμπαδεύσει» τα κατορθώματά  του και στους υπόλοιπους σύνεδρους. Τόσο απλά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, οπότε γιατί  να μην «φωτίσουμε» και τους άλλους λαούς; Είναι σαν να μας  λέει η πρώτη φορά αριστερά.

Μην γελιέστε αγαπητοί αναγνώστες από αυτά που προβάλουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Είναι τόσα  και δυσεπίλυτα τα προβλήματα της Χώρας μας, που η μόνη αντίδραση που υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης είναι ο αποπροσανατολισμός μέσω των προπαγανδιστικών ενεργειών της  και τίποτε παραπέρα. Αν πεις και για την μείζον αντιπολίτευση, αυτή γλεντά ακόμη για τον νέο της αρχηγό.
Η Χώρα μας βράζει στην κυριολεξία από τα εσωτερικά της προβλήματα. Οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και ακολουθούν το παράδειγμά τους και οι υπόλοιποι κλάδοι που συνθέτουν τον κοινωνικό ιστό της Πατρίδος μας. Και στον αντίποδα αυτών έρχονται στο φώς της δημοσιότητας τα δρώμενα του Νταβός  όπως: «χαιρετίστηκε η σημαντική προσπάθεια της χώρας μας για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού», ανεξάρτητα αν πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας που είναι απιθωμένα στα νησιά, από κει και πέρα γίνεται μέσα στη Χώρα μας, το «έλα να δείς», «χαιρετίστηκε, λέει, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB και εκτιμήθηκαν οι προοπτικές για τη μεταφορά ING μέσω της Ελλάδας», μη συζητάτε, είναι σαν να λύσαμε το ενεργειακό μας πρόβλημα και εκτός αυτού, για να ζεσταθούν στη Γερμανία θα πρέπει να δώσει το  οκ. ο  … Τσίπρας! ! «Για το Κυπριακό: επισημάνθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η θετική δυναμική στις συνομιλίες», ήταν τέτοια η δυναμική που προχθές ο Αναστασιάδης πρότεινε η τουρκική γλώσσα να γίνει και επίσημη γλώσσα της ΕΕ, σε ένδειξη καλής θέλησης για την επίλυση του Κυπριακού. Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. «Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ: οι δύο πλευρές, Ελλάδα και ΗΠΑ τόνισαν , την ανάγκη οι εκλογές στην ΠΓΔΜ να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα, καθώς και στη δημιουργία κλίματος για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προς όφελος και της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας.» Σωστά καταλάβατε, για να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ, πρέπει εμείς να κάνουμε πίσω όσον αφορά την ονομασία του γειτονικού  κρατιδίου. Ανεξάρτητα αν τα Σκόπια είναι με το ένα πόδι στην ΕΕ, μετά το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων του στην περιοχή της Ειδομένης, βάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο πλάτη, έμμεσα, στη γενική άρνηση των υπολοίπων κρατών της ΕΕ να δεχθούν μετανάστες. Κοντολογίς μόνο τα σώβρακα δεν κατεβάσαμε- έχει και αναθεματισμένο κρύο- στο μέγα οικονομικό φόρουμ του Νταβός, που συν τοις άλλοις υπήρχε και η «στιβαρή» ηγεσία της πρώτης εν Ελλάδι αριστεράς.
Κλείνοντας, θυμήθηκα την κότα την στρουμπουλή, με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Γούναρη να λέει: «κρίμα κότα* στο κοτέτσι να περνά η ζωή σου έτσι». Αυτόν το στοίχο λησμόνησε ο πρωθυπουργός μας, και πήγε στο Νταβός να τους «τρίξει» τα δόντια! ! !    
*από το κοτόπουλο που αμόλησε χθες στην αυλή του Μαξίμου, η πρώην υποστηρικτής του Σύριζα και νυν «ακτιβίστρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :