Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

1441252_197908640392748_707188582_n ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
Εθνικό Πάρκο Yellowstone, ΗΠΑ, 1995.
70 λύκοι, επαναγκαταστάθηκαν στον πληθυσμό ζώων του Πάρκου. Είχαν απομακρυνθεί για 70 χρόνια, επειδή οι ειδικοί πίστεψαν ότι έτσι θα επιβιώσουν τα ελάφια. Αποτέλεσμα, ο αριθμός ελαφιών πράγματι αυξήθηκε, αλλά τα ελάφια απλά “βόσκησαν τα πάντα”. Περιοχές ολόκληρες ερήμωσαν από βλάστηση και διάφορα είδη ζώων άρχισαν να εξαφανίζονται. Μόλις εμφανίστηκαν οι λύκοι,.........
ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΙ σε αριθμό, μεγάλες αλλαγές, έγιναν. Φυσικά σκότωσαν κι έφαγαν κάποια ελάφια, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Ο πληθυσμός των ελαφιών άρχισε να αποφεύγει περιοχές του Πάρκου, όπου θα μπορούσαν εύκολα να παγιδευτούν, ιδίως κοιλάδες και φαράγγια. Αμέσως αυτές οι περιοχές άρχισαν να αναγεννώνται. Τα δέντρα ψήλωσαν, κοιλάδες γέμισαν με δάση ιτιάς και βαμβακόδεντρων. Και μόλις έγινε αυτό, τα πουλιά εμφανίστηκαν και πάλι. Ο αριθμός από κάστορες αυξήθηκε, επειδή τους αρέσουν τα δένδρα. Οι κάστορες όπως και οι λύκοι, είναι μηχανικοί του οικοσυστήματος. Τα φράγματα που φτιάχνουν παρέχουν κατοικία σε βίδρες, μοσχοπόντικες, πάπιες, ψάρια, ερπετά κι αμφίβια. Οι λύκοι σκότωσαν πολλά κογιότ κι έτσι ο αριθμός κουνελιών και ποντικών άρχισε να αυξάνεται πράγμα που έφερε περισσότερες αλεπούδες, γεράκια, ασβούς, κοράκια κι αετούς. Ο πληθυσμός των αρκούδων αυξήθηκε επίσης μαζί με τα δάση.
Αλλά εδώ δεν τελειώνει ο αντίκτυπος 70 λύκων. Εδώ αρχίζει.
Τα ποτάμια άλλαξαν συμπεριφορά. Έγιναν πιο ίσια, με λιγότερη διάβρωση, σχηματίστηκαν περισσότερες λιμνούλες. Επειδή τα αναγεννημένα δάση σταθεροποίησαν τις όχθες και δεν κατέρρεαν. Μεγάλο πλεονέκτημα για τους οικότοπους της άγριας πανίδας. Έτσι λοιπόν λίγοι σε αριθμό λύκοι, μεταμόρφωσαν το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου αλλά και τη φυσική γεωγραφία του.
Συνδέω τα παραπάνω, με την ετοιμολογία της λέξης “λύκος” και διαβάζω  στο λεξικό «Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Ι. Σταματάκου», στο λήμμα «Λύκη»:
«Λύκη (=φως), απηρχαιωμένη λέξις, εξ ης τα: λυκάβας, λυκόφως, λύχνος, λύγδος, λευκός, λατ. Luceo, luna (luc-na), lux κλπ.». Βλέπουμε, ότι η σημασία του «λυκ» είναι εκείνη του φωτός και μάλιστα του ηλιακού ή αστρικού. Εξ ου και το λατινικό «Lucifer» που πήρε αρνητικό φορτίο τελικά. Οι μυημένοι λοιπόν ήταν οι πεφωτισμένοι. Ο Φοίβος Απόλλων, καλείται και Λυκ-ωρεύς, ο φύλαξ τού φωτός. Ωρώ = φυλάττω. (όπως λέμε σήμερα επίσης θυρ-ωρός ο φύλαξ τής θύρας ή ακται-ωρός ο φύλαξ τής ακτής κλπ.)
Ο σύγχρονος κόσμος, μισεί κι διώκει τους λύκους, σβήνοντας έτσι το φώς της φύσης.
Κι εδώ δεν μπορώ παρά να κάνω ένα ευθύ παραλληλισμό με την Ελλάδα και τον Εθνικισμό.
Ο σύγχρονος κόσμος μισεί και διώκει τον Ελληνισμό σβήνοντας έτσι το φως του πολιτισμού.
Ο σύγχρονος κόσμος μισεί και διώκει τον Εθνικισμό, σβήνοντας έτσι το φώς της ισορροπίας και της εξυγίανσης. Οι Εθνικιστές ήμασταν και θα είμαστε πάντα λιγότεροι. Αλλά ο αντίκτυπός μας θα είναι τεράστιος. Θα φέρνουμε μαζί μας το Φώς και θα σβήνουμε το σκοτάδι.
70 λύκοι στο Yellowstone, έφεραν την πλήρη αναγέννηση. Ποιός μπορεί να πει ότι 18 λύκοι στη Βουλή δεν έφεραν την πλήρη ανατροπή ; Ποιός μπορεί να πει ότι αν κι ελάχιστοι στο πληθυσμό των βουλευτών, δεν έχουν την ισχυρότερη φωνή ; Ποιός μπορεί να πει ότι, όπως αναγέννησαν οι λίγοι λύκοι του Εθνικού Πάρκου τα δάση και κατ επέκταση τη ζωή και τη φύση, δεν αναγέννησαν οι λίγοι Εθνικιστές βουλευτές, το φρόνημα του Λαού, την Ελληνική Ιδέα και την ελπίδα στη κοινωνία ;
Ποιός μπορεί να πει ότι όπως μείωσαν τον πληθυσμό των “ειρηνικών” κι “άκακων” ελαφιών, που όμως με τη πρακτική τους απογύμνωναν από ζωή το Εθνικό Πάρκο, έτσι ακριβώς δεν μειώνουν τον αριθμό των λαμογιών, των “δημοκρατών” των “ειρηνιστικών” τεχνοκρατών που απογύμνωσαν τη ζωή και τον πλούτο του Έθνους, με τις πρακτικές τους ;
Είμαστε λιγότεροι, γιατί είμαστε δυνατότεροι. Είμαστε η αναγέννηση κι είστε το πρόβλημα. Είμαστε το Φως γιατί είναι το πεπρωμένο μας.. και το φως το φέρνει πάντα η αυγή. Η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!


Μυρμιδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :