Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

«DIREZIONE RIVOLUZIONE»: ΚΑΥΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ CASAPOUND: ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!






Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

Tο περασμένο τριήμερο (Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου) το ιταλικό εθνικό και κοινωνικό κίνημα της Casapound πραγματοποίησε για άλλη μια φορά επιτυχώς την καθιερωμένη ετήσια εθνική εορτή «Direzione Rivoluzione» (Κατεύθυνση: Επανάσταση) στο Γκροσσέτο της Τοσκάνης. Ένα τριημέρο γεμάτο από δραστηριότητες, αθλοπαιδιές, συνεντεύξεις, ομιλίες και ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή των Ιταλών συναγωνιστών ήταν μαζική, καθώς συνέρρευσαν εθνικιστές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ιταλίας, γεγονός που αποτυπώνει ξεκάθαρα την ενεργητικότητα και μαχητικότητα ενός μεγάλου μέρους της ιταλικής νεολαίας και την ανάγκη συσπειρώσεώς της στη μεγάλη εθνικιστική οικογένεια του ριζοσπαστικού ιταλικού κινήματος.
Η εκδήλωση «Direzione Rivoluzione» εφέτος ήταν καθοριστική για την πορεία του κινήματος καθώς όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Casapound, Simone di Stefano: «Η Casapound πλέον από Κίνημα μετατρέπεται και επισήμως σε πολιτικό κόμμα, πάντα στο πλευρό των Ιταλών», γεγονός που αποτυπώνει τη ραγδαία και εκρηκτική άνοδο και την ολοένα αυξανόμενη απήχησή της στην ιταλική κοινωνία. Πρόσθεσε επίσης ότι: «ο εθνικός αγώνας πρέπει να εντατικοποιηθεί, να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση που προκαλεί η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση, να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συμπατριώτες μας Ιταλούς με διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και να τους παρέχουμε ιατρική και νομική βοήθεια».


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες της διανοήσεως και του ακαδημαϊκού χώρου όπως ο φιλόσοφος Diego Fusaro (το 2013 η εφημερίδα «La Repubblica» τον χαρακτήρισε ως έναν από τους τρεις πολλά υποσχόμενους νέους Ευρωπαίους φιλοσόφους), ο οικονομολόγος Antonio Maria Rinaldi, ενώ παρουσιάσθηκε και το «La Nazione Fatidica», το τελευταίο βιβλίο του διευθυντή της εφημερίδας «Primato Nazionale», Adriano Scianca.
Ο επικεφαλής της Casapound, Gianluca Iannone δήλωσε: «Aκόμη μια εκδήλωση «Direzione Rivoluzione» έλαβε τέλος. Μια εκδήλωση που κατέρριψε κάθε ρεκόρ συμμετοχής από κάθε άλλη φορά με άψογη οργάνωση, ανανέωσε τους δεσμούς των μελών της κοινότητάς μας…. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες της συνδιασκέψεως και ειδικά τους συναγωνιστές του οργανωτικού τομέα που επιδεικνύουν αδιάπτωτη ενεργητικότητα. Ραντεβού στις 3 Νοεμβρίου στην Τεργέστη για μια πορεία που θα γράψει ιστορία!
Lunga vita a CasaPound Italia! Alla Vittoria!»
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :