Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ...


Μάλλον ένα κακόγουστο αστείο ρατσιστών ήταν αυτό που έγινε σε ώρα αιχμής στον προαστιακό του Βελγίου όταν, άγνωστο με ποιο τρόπο, ρατσιστές απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα ανακοινώσεων και ζήτησαν στα γαλλικά όποιοι από τους επιβάτες είναι Εβραίοι "να κατεβούν στο Άουσβιτς και να κάνουν ένα ντους".

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου και η βελγική σιδηροδρομική εταιρία το έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το Άουσβιτς είναι η πόλη της Πολωνίας όπου κατά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Ναζί εκτέλεσαν μέσα σε φούρνους χιλιάδες Εβραίους, Ρομά αλλά και μάρτυρες του Ιεχωβά σε μια πρωτοφανή έκρηξη ρατσιστικού μένους. Εκεί οι φύλακες παρότρυναν τους κρατούμενους να κάνουν ένα ντους προτού τους οδηγήσουν στους θαλάμους αερίων.

Ο υπεύθυνος των βελγικών σιδηροδρόμων καταδίκασε το γεγονός και την κατάχρηση της ενδοεποικοινωνίας από ρατσιστές ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι μάλλον πρόκειται για έφηβους που κατάφεραν να πάρουν τα κλειδιά από τον υπεύθυνο ανακοινώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :