Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΕΣ!



Ενώ τα «προσφυγάκια» φεύγουν σιγά-σιγά από τα hotspots και εγκαθίστανται σε διαμερίσματα, με όλα τα κομφόρ, τζαμπέ φυσικά (προσφορά ημών των «ηλιθίων» Ελλήνων φορολογουμένων – «άπιστων γκιαούρηδων»- λες και τους χρωστάμε!), οι Έλληνες που για διάφορους λόγους ατύχησαν στη ζωή τους και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, καταφεύγουν στις σπηλιές στον λόφο του Φιλοπάππου, γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε! Μάλιστα, έχει και «ανθρώπους των σπηλαίων» η Ελλάδα των Μνημονίων, εν έτει 2017!!!

«Δεν θέλω να κοιμάμαι σε πλατείες και παγκάκια. Δεν θέλω να με βλέπει ο κόσμος. Κάποτε ήμουν νοικοκύρης. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Και να φύγω από εδώ», είπε στο iefimerida που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ, ο κύριος Κώστας, ένας από τους σύγχρονους «αθλίους» που έχουν αφεθεί στην τύχη τους από το μνημονιακό ψευδοκράτος των ελληνοφώνων. Και προσέθεσε: «Το καλοκαίρι η κατάσταση είναι μια χαρά. Παίρνουμε φαγητό από τα συσσίτια και οι σπηλιές μάς προστατεύουν. Νερό βρίσκουμε. Τον χειμώνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, γιατί οι σπηλιές πλημμυρίζουν. Ποτέ δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό το σημείο…».



Κι όμως, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί όμορφα κι ωραία, αν όχι την μίσθωση 2-3 ξενοδοχείων, με την δημιουργία ενός “hot spot” με λυόμενες κατασκευές για τους άστεγους Έλληνες. Αλλά οι ελληνόφωνοι που κυβερνούν την Ελλάδα δεκάρα δε δίνουν γι’ αυτούς. Τα «προσφυγάκια» να’ ναι καλά κι όλοι οι άλλοι να πάνε να…

Δεν υπάρχουν σχόλια :