Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

2.85Ο ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 23% ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Σε συμφωνία για την σύσταση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόντων με αντικείμενο την ανταλλαγή κρατουμένων μετάξυ Ελλάδος και Αλβανίας κατέληξαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης των δύο χωρών σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα.

Τη σύσταση κοινής επιτροπής που θα εξετάσει και θα προωθήσει την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αλβανός ομόλογος του Νασίπ Νάκο (Nasip Naco), ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Αθανασίου και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στην οποία εκτός των κ.κ. Αθανασίου και Νάκο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των φυλακών των δύο χωρών, η δε αλβανική πλευρά ζήτησε τη συμβολή του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης σε τεχνικό επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αλβανός ομόλογός του Νασίπ Νάκο, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών των δύο υπουργείων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση Αλβανών κρατούμενων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας σε αυτά της γειτονικής χώρας και αντιστρόφως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται 2.850 Αλβανοί. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσουν το ζήτημα της μεταφοράς των κρατουμένων και στη συνέχεια θα υπογράψουν διμερή συμφωνία.

Όπως είπε ο Αλβανός υπουργός Δικαιοσύνης, με τη σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας, η αλβανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη συνέχεια στη μεταφορά, «με τη δική τους ασφαλώς επιθυμία», όπως διευκρίνισε, Αλβανών κρατούμενων στην Αλβανία για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους. Αυτό, συμπλήρωσε, ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε αλβανικές φυλακές, οι οποίοι, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, μπορούν να μεταφερθούν για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους στην Ελλάδα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :