Η εικόνα της ντροπής: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τον Αττίλα και καλεί «διαπραγματευτή» των εισβολέων για πρώτη φορά μετά την εισβολή
Σε μεγάλα προβλήματα έχει μπει η συγκυβέρνηση των εθνοπροδοτών από την επέλαση της Χρυσής Αυγής. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των πραγματικών δημοσκοπήσεων και το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, οπότε δεν πρέπει να προκαλούν και πολύ την τύχη τους, γιατί η οριστική τους έξοδος από την πολιτική ζωή του τόπου είναι κοντά. Από την άλλη υπάρχει το συμβόλαιο θανάτου του Ελληνικού Έθνους, που πρέπει να εκτελέσουν. Ένα συμβόλαιο εθνοπροδοσίας που τους έχει έρθει υπό την μορφή διαταγής από τα ίδια κέντρα εξουσίας που πολεμάνε την Χρυσή Αυγή. Δίλημμα μεγάλο για την Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Από την μία πρέπει να παραδώσουν την Κύπρο στους τούρκους και από την άλλη πρέπει να εμφανίζουν ένα «πατριωτικό» προσωπείο στον Ελληνικό Λαό για να αποφύγουν τις ντομάτες.
Σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του «γαλάζιου» ενημερωτικού ιστότοπου newpost.gr,του συνεργάτη του Ευαγγελάτου, Κ. Χατζή, που υπογράφει ο Θέμης Δαγκλής:
“«Ραντεβού στα κρυφά» του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή και του Έλληνα στο ΥΠΕΞ
Όχι, ο τίτλος δεν είναι λάθος. Αν πάρει κανείς στα σοβαρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι με τον ΓΓ του ΥΠΕΞ Αναστάση Μητσιάλη ουδέποτε υπήρξε, με την ορολογία του Κυπριακού ήταν μια “ψευτοσυνάντηση”.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έβγαλε ανακοίνωση ότι έγινε. Δεν ανακοίνωσε ποτέ την ώρα που θα γίνει, προφανώς για να αποθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, να περιμένουν ώρες για μια φωτογραφία και δύο γραμμές δήλωση. Και όταν κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν μάταια, αφού ο Κουντρέτ είχε φέρει μαζί του και κάποιους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους που τον περίμεναν υπομονετικά ενώ όλοι οι ανταποκριτές τουρκικών μέσων στην Αθήνα περίμεναν στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας μαζί τους, τον έβγαλαν από την πόρτα της Βασιλίσσης Σοφίας για να αποφύγουν τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις.
Ο Οζερσάι και η παρέα του κατέβηκαν με τα πόδια στη “Μεγάλη Βρετανία“, και ανέβηκαν στο ρουφ-γκάρντεν, όπου ο Μητσιάλης τους έκανε το τραπέζι με σαλάτα και ψάρι. Οι δημοσιογράφοι τους ξετρύπωσαν και εκεί βέβαια, ωστόσο ο Οζερσάι είχε πάρει το μήνυμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε η παρουσία του να περάσει εντελώς απαρατήρητη, σαν να μην ήρθε ποτέ στην Αθήνα. Φεύγοντας από την Κύπρο, είχε προαναγγείλει εκπλήξεις. Στις δηλώσεις που έκανε αργότερα στον τουρκικό τύπο, που τον ακολούθησε ως το ξενοδοχείο του, ήταν εξαιρετικά φειδωλός, δεν ήθελε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που δεν θα του επιτρέψει να ξανάρθει γιατί θα ξανάρθει.
Η όλη στάση της ελληνικής πλευράς υπήρξε εξαιρετικά φοβική, της βγήκε όμως, τα ελληνικά μέσα δεν πήραν εικόνα. Προφανώς, το να μην υπάρχει εικόνα ήταν και ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, όχι γιατί φοβάται την εντύπωση “τετραμερούς” (ποιον ενδιαφέρει άλλωστε αυτό σήμερα στην Ελλάδα) αλλά γιατί υπάρχουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Καθόλου καλά δεν τους ήρθαν στο Μαξίμου οι χιαστί συνομιλίες το Σεπτέμβριο, όταν τις ζήτησε ο Αναστασιάδης και καθόλου καλά δεν τους ήρθε, που το δέχτηκε ο Βενιζέλος. Η χθεσινή συμπεριφορά επιβεβαίωσε τις φήμες, ότι οι Τούρκοι είχαν ήδη προτείνει δύο ημερομηνίες τον Οκτώβρη και το Νοέμβριο για τις χιαστί συνομιλίες, αλλά ο Βενιζέλος τις απέρριψε με εντολή Σαμαρά.
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μια μίνι παράδοση στους βουλευτές για τους ειδικούς διαπραγματευτές της κάθε κοινότητας και το σύνταγμα του 1960. “Τέτοιες συναντήσεις έχουν γίνει κατ’ επανάληψη σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι κοινότητες είναι οντότητες προβλεπόμενες από το Σύνταγμα του 1960....Δεν είναι η πρώτη φορά που ορίζεται διαπραγματευτής. Τέτοιο ρόλο έχουν παίξει στο παρελθόν πολύ σημαντικές προσωπικότητες. Διαπραγματευτές - συνομιλητές της ελληνοκυπριακής κοινότητας ήταν κατά καιρούς και ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης και ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της μακράς Προεδρίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κυπριακή Δημοκρατία”, είπε.
Σε πείσμα όλων αυτών πάντως, ο Βενιζέλος δεν θέλησε να υπάρξει ούτε ανακοίνωση ούτε φωτογραφία, με αποτέλεσμα η τελευταία εικόνα ενός Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή στην Αθήνα να είναι εκείνη του Ντενκτάς, το 1959. Ούτε δηλώσεις ήθελε και επειδή σε αυτά ισχύει η αμοιβαιότητα, ούτε στην Άγκυρα, όπου έγινε ταυτόχρονα η συνάντηση του Ελληνοκύπριου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Υφυπουργό Φεριντούν Σινιριόγλου έγιναν δηλώσεις. Πολύ πιο ακομπλεξάριστοι πάντως, οι Τούρκοι. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε δηλώσεις και σχόλια, το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση για τις συναντήσεις και ανέβασε και σχετική φωτογραφία στην ιστοσελίδα του. Για τη συνάντηση της Αθήνας υπάρχει μόνο μια φωτογραφία, αυτή που ανέβασε ο Οζερσάι στο τουίτερ του.»”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου