Σάλος προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου, οι οποίες αποδεικνύουν την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις έωλες κατηγορίες με τις οποίες επίορκοι δικαστικοί και συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων προσπάθησαν να χτυπήσουν την Χρυσή Αυγή. Αθανασίου και Δένδιας έσπευσαν να διαψεύσουν αυτά που αποκαλύπτονται, προκειμένου να σώσουν τον εαυτούλη τους από την απόδοση ποινικών ευθυνών για βιασμό του Συντάγματος και των Νόμων.
Ξεχνάνε όμως στις διαψεύσεις τους να τονίσουν ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και ο τύπος εκείνων των ημερών επιβεβαιώνουν πλήρως αυτά που λέει ο Μπαλτάκος. Πάμε να δούμε ένα δημοσίευμα από την κυβερνητική φυλλάδα του Μπόμπολα, «Έθνος», και ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα της ΝΔ, «Παραπολιτικά».
Πριν παραθέσουμε τα δημοσιεύματα ας θυμηθούμε, λίγο την χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Στις 2 Οκτωβρίου του 2013 πραγματοποιήθηκαν οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εκείνες τις ώρες ο Σαμαράς βρισκόταν στην Αμερική, σε διάφορα σιωνιστικά συνέδρια, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα ότι «έλιωσε» την Χρυσή Αυγή.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» είναι ΠΡΙΝ φύγει ο Σαμαράς για Αμερική:
“Το ευχαριστώ Σαμαρά σε Αθανασίου και Δένδια
Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αμερική
Στην έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου ξεπροβόδισε ο Αντ. Σαμαράς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου, εκφράζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις ευχαριστίες του για την άμεση αποτελεσματικότητα τους. Ο πρωθυπουργός δεν συνηθίζει (σς το έχει κάνει μία ακόμη φορά με τον Στουρνάρα πέρυσι το Φθινόπωρο ) να στέκεται με υπουργούς του στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου. Όμως η σημερινή μέρα είναι εντελώς διαφορετική για την κυβέρνηση και τη Δημοκρατία.”
Στις 5 Οκτωβρίου του 2013, ενώ δηλαδή έχουν βγει οι αποφάσεις των ανακριτών σχετικά με τους βουλευτές και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, στην φυλλάδα του Μπόμπολα δημοσιεύονται τα παρακάτω, σπαρταριστά:
«ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Οι 24 ώρες που έβαλαν φωτιά σε Ουάσιγκτον - Αθήνα
Τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού, που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, του υπουργού Δικαιοσύνης που είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες και του υπουργού Δημόσιας Τάξης που ήταν στην Αθήνα, πήραν ξαφνικά «φωτιά», καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για πλήρη εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής θα κατέρρεε, υπό το βάρος της απόφασης για μη προφυλάκιση των κ.κ. Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις τέσσερις και μισή, ξημερώματα Τετάρτης (ώρα Ηνωμένων Πολιτειών), όταν χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού.
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Μπούρας, ο οποίος τον κάλεσε για να τον ενημερώσει για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τη (δυσάρεστη) έκπληξή του για την είδηση, γεγονός που παραδέχθηκε άλλωστε λίγα 24ωρα αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έκλεισε το τηλέφωνο και αφού ειδοποίησε τον κ. Χρ. Λαζαρίδη, που ήταν μαζί του στο ταξίδι στις ΗΠΑ, επικοινώνησε από το κινητό του τηλέφωνο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια. Του ζητά πλήρη ενημέρωση και λεπτομέρειες για την όλη εξέλιξη.
Απογοήτευση
Ο κ. Δένδιας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τη μη προφυλάκιση των τριών πρώτων -έως εκείνη τη στιγμή- κατηγορουμένων βουλευτών και του επισημαίνει πως η ΕΛ.ΑΣ είχε κάνει το καθήκον της σε ό,τι αφορά την προσκόμιση στοιχείων. «Εάν ήθελαν περισσότερο χρόνο οι δικαστικές αρχές, ας μας το έλεγαν», φέρεται να συμπληρώνει. Εκείνη τη στιγμή ήταν σαφές ότι και οι δύο άνδρες ήταν οργισμένοι. Ο πρωθυπουργός αναζητά κατόπιν τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ήταν μία ακόμη δύσκολη επικοινωνία καθώς -όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ- ο κ. Αθανασίου ήταν εκείνος που -λόγω και των δικών του νομικών γνώσεων- είχε διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό λίγο πριν από την αναχώρηση του τελευταίου για τις ΗΠΑ το προηγούμενο Σάββατο ότι η υπόθεση ήταν πλήρως «δεμένη». Ο πρωθυπουργός δύσκολα μπορούσε να κρύψει την οργή και την απογοήτευσή του, καθώς εκτίμησε ότι η μη προφυλάκιση των τριών έστελνε εκείνη την ώρα ένα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία.
Αναγνώρισε ότι η μη προφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση, αλλά ένιωσε ότι ο ίδιος είχε εκτεθεί, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα σε ομιλία του στο «Peterson Institute for International Economics» τόνιζε ότι η κυβέρνησή του «συντρίβει τον εξτρεμισμό» και ότι «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στη φυλακή».
Ο πρωθυπουργός, έχοντας υπ' όψη του ότι την επομένη θα ακολουθούσε η απολογία του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Παππά, επιλέγει μια τακτική υπεράσπισης του θεσμού της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και περιμένει τις εξελίξεις. Ούτως ή άλλως, γνωρίζει ότι η εξέλιξη με τον επικεφαλής της οργάνωσης θα ήταν εκείνη που τελικά θα επισκίαζε τα πάντα. Επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Β. Βενιζέλο, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους και συμφωνούν ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να υπάρξει μια ψύχραιμη αντιμετώπιση της υπόθεσης και πως και οι δύο θα έπρεπε να επιμένουν ότι δεν νοείται ούτε παρέμβαση και πολύ δε περισσότερο σχόλιο επί μίας δικαστικής απόφασης.
Τελικά, η «γραμμή» αυτή φαίνεται ότι «βγήκε» στον κ. Σαμαρά, καθώς 24 ώρες μετά την απόφαση για μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανακοινώθηκε η απόφαση για τον κ. Μιχαλολιάκο. Η ανακούφιση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά, όταν ενημερώθηκε από τον κ. Ν. Δένδια για την απόφαση περί προφυλάκισης του αρχηγού της οργάνωσης.
«Σε ευχαριστώ Νίκο», ακούστηκε να λέει στο τηλέφωνο και έσπευσε να ανακοινώσει στους δημοσιογράφους με τους οποίους εκείνη την ώρα συνέτρωγε σε εστιατόριο της Ουάσιγκτον την είδηση. Η ισορροπία είχε επιστρέψει στην κυβέρνηση...
Τι είπαν οι 3 άνδρες
Η μυστική συνάντηση στην ταβέρνα του «Βασίλη»
Πριν ακριβώς από 15 ημέρες, σε μια ταβέρνα στην Κηφισιά, χαράχθηκε η τακτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Στις δύο το μεσημέρι της προπερασμένης Κυριακής, στην ταβέρνα «Βασίλης» που αποτελεί στέκι του πρωθυπουργού, συναντήθηκαν οι κ.κ. Σαμαράς, Δένδιας και Αθανασίου, προκειμένου να κάνουν μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση γύρω από τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν για να αντιμετωπιστεί ακαριαία το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», ο κ. Δένδιας πήρε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει στις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «Νίκο, κάνε αυτό που νομίζεις σωστό και μην ακούσεις κανέναν», φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει ότι τον στηρίζει απόλυτα απέναντι στις πιέσεις που -μετά βεβαιότητας- θα του ασκούνταν από βουλευτές ή ακόμη και υπουργούς για τα πρόσωπα που θα καρατομούσε.
Γιάννης Σαραντάκος»
Οτίδηποτε άλλο και να πούμε παραπέρα είναι πραγματικά περιττό. Τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν πλήρως τις αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής για το όλο δρώμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου