Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο ΤΖΟΝ ΚΕΝΝΕΝΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ – ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ… «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;



Όταν πριν από 50 χρόνια, στις 26 Ιουνίου 1963, ο Τζον Κέννεντι, -ο πιο αγαπητός Αμερικανός πρόεδρος, στις ΗΠΑ και παγκοσμίως- έλεγε κατά τη διάρκεια λόγου του στο Βερολίνο την ιστορική φράση «Είμαι ένας Βερολινέζος», ελάχιστοι γνώριζαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την πόλη και τη χώρα.

Την είχε επισκεφθεί και προπολεμικώς, το 1937, κι όπως προκύπτει από το ημερολόγιό του ήταν θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ, σύμφωνα μ’ ένα νέο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο: «Ο Τζον Κένεντι ανάμεσα στους Γερμανούς – Ταξιδιωτικά ημερολόγια και γράμματα 1937 – 1945».

Ιδού κάποιες από τις εντυπώσεις του Κέννεντι από την χιτλερική Γερμανία:

«Φασισμός; Το σωστό πράγμα για τη Γερμανία. Ποια είναι τα κακά του φασισμού σε σύγκριση με εκείνα του κομμουνισμού;».

«Οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί, έχουν ενωθεί για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους».

«Όποιος έχει δει αυτά τα πράγματα (Σ.Σ. αναφέρεται στους αυτοκινητοδρόμους) μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως σε μερικά χρόνια ο Χίτλερ θα αναδυθεί από το μίσος που τον περιτριγυρίζει σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ζήσει ποτέ».

«Αυτά τα καθεστώτα κάνουν καλό στη Γερμανία και στην Ιταλία. Και όσον αφορά αυτόν τον κύριο Αδόλφο Χίτλερ, είμαι πεπεισμένος ότι έχει τη στόφα των ανθρώπων που γίνονται θρύλοι».

Τι λέτε, τον «πιάνει» το περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του… Ρουπακιώτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια :