Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η μνημονιακή χούντα διαλύει το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου σχετικά με την τροποποίηση διατάξεων κώδικα κατάστασης Δ.Π.Δ. υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο άπτεται σημαντικών θεμάτων, παρά ταύτα έρχεται στην Βουλή κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων. Το νομοσχέδιο αναφέρεται στην κατάργηση της μοριοδότησης των υπαλλήλων και θέτει τον ΑΣΕΠ ως το μοναδικό μέσο λέγοντας πως είναι αδιάβλητο και αντικειμενικό. Για το εν λόγω ζήτημα έχουν ψηφιστεί ήδη νόμοι και παλαιότερα, οι οποίοι, όμως, δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ.

Ο Π. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι να απλώς να μειωθεί το δημόσιο αλλά να καταστεί αποτελεσματικό. Πρέπει να οργανωθούν εκ νέου οι δημόσιες υπηρεσίες και μετά να φτάσουμε στην επιλογή προϊσταμένων για τους οποίους πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός επιστημονικών προσόντων αλλά και γενικότερων. 
Το ΑΣΕΠ το θυμάται η κυβέρνηση όποτε θέλει αλλά και έχει μια μεγάλη λίστα επιτυχόντων που χρόνια αγωνίζονται με αγωγές χωρίς να έχουν αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις εξετάσεις η κυβέρνηση καθιερώνει μια διαδικασία, η οποία είναι διαβλητή και για τις συνεντεύξεις υπάρχουν εξίσου επιφυλάξεις.
Το μόνο που προσπαθεί η συγκυβέρνηση με αυτές τις διατάξεις είναι να αλλοιώσει τον κρατικό μηχανισμό, να διαλύσει το δημόσιο και τις υπηρεσίες του. Υποβάθμιση, συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και εκχώρηση υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :