Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Στο έλεος των ξένων τοκογλύφων οι ζωές μας: Eξευτελιστική διαταγή της Τρόικας στον “πρόθυμο” Βορίδη να φτάσει τα γενόσημα στο 60% ! “Yes men” από τον μέγα πολιτικό άνδρα που υποδύεται τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας

voridis222

Εθνικός γιατρός όλων των Ελλήνων πλέον η Τρόικα, και ζήτησε την αύξηση της κατανάλωσης γενοσήμων φαρμάκων, από το 20% που είναι σήμερα στο 60% έως το τέλος του έτους (που είναι και ο στόχος), τον πρόθυμο “υπουργό Υγείας” Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο ίδιος φυσικά ο… Έλλην Υπουργός δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση, θέτοντας (και αυτός) τον υπουργικό του θώκο πάνω από τη Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μπήκε στον… πάγο για τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν και θα υπάρξει νέα αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι δανειστές συμφώνησαν στο να περιμένουν την έκθεση Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος έχει αναλάβει να αξιολογήσει εάν όντως θα μειωθούν οι τιμές και στο κατά πόσο τελικά θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, σε περίπτωση που τα φάρμακα ανέβουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Παράλληλα, ζήτησαν από τον Μάκη Βορίδη να παρακολουθεί στενά τις φαρμακευτικές δαπάνες και εκείνες των ανασφάλιστων, οι οποίες ανέρχονται σε πρώτη φάση σε 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολούθηση εισφορών του ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία, ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός και να μην υπάρξουν απρόοπτα και «μαύρες» τρύπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :