Τον δρόμο της άνευ όρων παράδοσης στις επιταγές και στις εντολές των Ευρωπαίων τοκογλύφων επέλεξε η Ελλάδα διατου επικύψαντα πρωθυπουργού της, χωρίς για μια ακόμα φορά να ρωτήσει εάν ο Έλληνας πολίτης επιθυμεί να γυρίσουμε την πλάτη μας στην φίλη Ορθόδοξη σύμμαχο. Η πολιτική της αυτοκαταστροφής την ώρα που η Ε.Ε δείχνει ότι οδηγείται σε αυτοδιάλυση, παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Σαμαρά να ηγείται των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας με κίνδυνο η Ε.Ε να μην μας αποζημιώσει για τη χασούρα των πόρων του φυσικού αερίου που προμηθευόμαστε από το Βορά. Το αποτέλεσμα θα είναι το πετρέλαιο να πάει στα ύψη και το χειμώνα να ξυλιάσει όλη η χώρα. Αλλά αυτοί δεν νοιάζονται. Είναι κονομημένοι. Τι ανάγκη έχουν πάμπλουτοι Συριζαίοι και παραλήδες Νεοδημοκράτες με τέτοιες περιουσίες;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την σύσκεψη των Μασόνων-Τοκογλύφων, την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ελληνικές διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ως προς το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημείωσαν πως μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογραμμίζουν στο τελικό ανακοινωθέν τους ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση και το θέμα της κάλυψης του κόστους που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι είναι το σχετικώς μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα παγώσει και η φτωχολογιά θα αρχίσει πάλι να καίει ότι βρίσκει στο δρόμο της σε ξυλόσομπες και τζάκια.
“ Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης, που θα έχει «χρήματα μέσα», για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης διακοπής ή περιορισμού της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης ζητά η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Στόχος του μηχανισμού θα είναι να «συνδέει» τυχόν ελλείψεις σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που θα αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κράτη που δεν πλήττονται από την κρίση και έχουν απόθεμα αερίου.
Παράλληλα, η Ελλάδα προτείνει τη δημιουργία ενός κοινοτικού ταμείου που θα αποζημιώνει τα κράτη-μέλη που θα παραχωρούν το πλεόνασμά τους, το οποίο διαφορετικά θα πωλούσαν σε πολύ καλύτερες τιμές στις αγορές τις Ασίας.
Παράλληλα, η Ελλάδα προτείνει τη δημιουργία ενός κοινοτικού ταμείου που θα αποζημιώνει τα κράτη-μέλη που θα παραχωρούν το πλεόνασμά τους, το οποίο διαφορετικά θα πωλούσαν σε πολύ καλύτερες τιμές στις αγορές τις Ασίας.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως το 66% του αερίου που καταναλώνεται στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία, με 17% να προέρχεται από την Τουρκία και ακόμα 17% από την Αλγερία. Τόνισε πως σε άλλες ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ο βαθμός εξάρτησης από το ρωσικό γκάζι που περνά από ουκρανικούς αγωγούς ανέρχεται στο 100%.
Ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε πως δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί το οικονομικό πλήγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ελλάδα μία ενεργειακή κρίση Ευρώπης-Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία.
Προσέθεσε πάντως πως η Αθήνα έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με προτεραιότητα να δίνεται στη διασφάλιση της παροχής αερίου στους ευάλωτους καταναλωτές και ιδρύματα όπως τα νοσοκομεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου