Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΦΑΝ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΡΩΚΤΩΝ ΣΕ ΘΥΕΛΛΩΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΚΟΥΝΙΣΤΟΥΛΕΣ! “ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ” – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΦΤΕΡΟΥΔΕΣ” (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”)

omofylofiloi9

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης, συμμαχιών, διαφωνιών, πραγματοποιείται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 11 το βράδυ.
- Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, το οποίο δήλωσαν ότι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
- Την έντονη αντίθεση τους για όλα τα άρθρα του Συμφώνου Συμβίωσης εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξουν τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου.
- Από την πλευρά της, η ΝΔ προειδοποίησε ότι αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποσαφηνίσει πλήρως τα τρία ζητήματα που είναι «κόκκινο πανί» για το κόμμα του, και είναι ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια, δεν πρόκειται να το στηρίξει.

- Ωστόσο, από τη γραμμή αυτή διαφοροποιήθηκε η βουλευτής του κόμματος Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρα για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί όπως είπε, «το επιβάλλει η πραγματικότητα».
omofylofiloi1
- Κατά όλων των άρθρων που αφορούν το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τα υπόλοιπα άρθρα κατά την συζήτηση τους, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει  το νομοσχέδιο.
- Πάντως, για άλλη μια φορά ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι στο άρθρο 12 διασφαλίζεται με ρητή διατύπωση ότι δεν αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης υιοθεσία ή τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.
gg

Δεν υπάρχουν σχόλια :