Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ.-”ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ” ! (BINTEO)

putin-erdogan-car-sultan-670

To θέμα τη έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συζητείται μεταξύ των αναλυτών,οι οποίοι δίνουν διάφορα σενάρια περί πολέμου,μεταξύ των δύο χωρών.

Το Politonline.ru συζήτησε το θέμα με

κορυφαίους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις για τις διεθνείς ένοπλεςσυγκρούσεις.

Ο Mikhail Αλεξαντρώφ, είναι πεπεισμένος ότι σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση, η Ρωσία θαπρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αμέσως, γιατί η ύπαρξητου έθνους θα διακυβεύεται.Θα ήταν λάθος για τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτήν τηνπερίπτωση. Η Δύση και η Τουρκία θα προσπαθήσουν να μας παρασύρουν σε ένα Πόλεμο όπως ο ΚριμαϊκόςΠόλεμος, όπου η κλιμάκωση θα είναι αργή,και θα εμπλέξουν και τον Καύκασο ώστε να καταστραφεί η ρωσική ομάδα στη Συρία. Η Δύση θα βοηθήσει την Τουρκία.Θα είναι ένας πόλεμος στρατηγικής.Εμείς πρέπει να πάμε σε γρήγορο πόλεμο ώστε να αιφνιδιάσουμε τους Δυτικούς,γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά όπλα αμέσως για να κτυπήσουμε τις υποδομές και τους στρατιωτικούς στόχους μέσα στην Τουρκία.Τα κέντρα επικοινωνίας,οι αποθήκες πυρομαχικών,τα αεροδρόμια και τα λιμάνια πρέπει να καταστραφούν αμέσως.Κατά τις πρώτες ώρες αυτού του πολέμου, η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει το σύνολο τηςστρατιωτικής υποδομής της Τουρκίας,”δήλωσε ο Mikhail Αλεξαντρώφ. «Δεν χρειάζεται καν ναχρησιμοποιήσουμε βαλλιστικούς πυραύλους σε αυτά τα κτυπήματα-Οι Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές θααρκούσαν. Μόλις η στρατιωτική υποδομή καταστραφεί, τα ρωσικά στρατεύματα θα πάνε και θα πάρουν την περιοχή από τα στενά,”, πρόσθεσε.Η Δύση θα δεν έχει καν τον χρόνο να κάνει τίποτα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θατρομάξουν έτσι αυτοί δεν θα τολμήσουν καν να παρέμβουν. Οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν

μια επιλογή - είτε να αρχίσουν ένα στρατηγικό πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ή όχι. Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα λάβει την περιοχή από τα στενά, και το υπόλοιπο θα μείνει στην Τουρκία,”δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, εξηγώντας ότι”αυτό δεν είναι ένα πονηρό σχέδιο του επιτιθέμενου, αλλά το απαιτούμενο σενάριο του «τι να κάνετε εάν ο πόλεμος ξεσπάσει.»

Ο Σεργκέι Ermakov, πρότεινε ένα μη πυρηνική σενάριο.Ας ελπίσουμε ότι, η πραγματική σύγκρουση

δεν θα συμβεί. Η Χρήση των πυρηνικών όπλων είναι μια ακραία επιλογή. Όσο για ένα περιφερειακό πόλεμο,υπάρχουν μη στρατιωτικά εργαλεία στην περιοχή. Υπάρχουν πολλοί παίκτες πολέμιοι των Τούρκων στην περιοχή.Στην περίπτωση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, οι Κούρδοι θα σχίσουν την περιοχή σε κομμάτια,έτσι η Τουρκία θα διαλυθεί.Η Τουρκία είναι μια ισχυρή δύναμη με στρατιωτικά μέσα, αλλά η κομητεία δεν είναι αρκετά ισχυρή για νααμφισβητήσει τη Ρωσία. Ο στόλος μας μπορεί να κάνει κτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς χωρίς να χρειαστεί να βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα.Ο νικητής σε έναν πόλεμο σύγχρονο-μιας ημέρας -είναι αυτός που χρησιμοποιείδιάφορες δυνάμεις και ένα πιο ανεπτυγμένο σύστημα μάχης ελέγχου. Η Ρωσία έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό τοσημείο - έχουμε το δορυφορικό σύστημα και το σύστημα μάχης κατεύθυνσης, που δίνουν σαφή εικόνα στο θέατροτων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο,”είπε ο εμπειρογνώμονας.Φυσικά, η Αεροπορία θαχρησιμοποιηθεί. Η Αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία θα μειώσει τους χρόνους πτήσεως για βομβαρδισμούς στην Τουρκία.Ως εκ τούτου, η Τουρκία θα δεί απειλές από

διαφορετικές πλευρές,”είπε ο Sergei Ermakov καταλήγοντας στο συμπέρασμα.Όσο για το ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναιμέλος του ΝΑΤΟ, και η χώρα εμπίπτει σίγουρα το πέμπτο άρθρο.Ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ πάρει ομόφωνη απόφαση-όπως κάνει συνήθως-να βοηθήσει την Τουρκία,η σφοδρή άμμεση επιθετικότητα της Ρωσίας θα τους φέρει σε σημείο να μην μπορέσουν να αντιδράσουν.Σε περίπτωση που η Τουρκία προκαλέσει τον πόλεμο δεν μπορεί να καταφύγει στο άρθρο 5.Αν η Τουρκία προκαλέσει την σύγκρουση για να αναμίξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο,τότε σε αυτή την περίπτωση το ΝΑΤΟ απλά δεν θα αναμιχτεί,είπε ο Sergei Ermakov.«Κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια άμεσηστρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτή η σύγκρουση είναι γεμάτη με ένα πυρηνικό πόλεμο και μια παγκόσμιατραγωδία,”, πρόσθεσε.

http://www.pravdareport.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:

Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :