Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΥΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ISIS! ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΙ [ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

77787888-620x330

Εκατόμβη νεκρών ισλαμιστών του ISIS σε Λαττάκεια και Χαλέπι με 60 νεκρούς και 300 να παραδίνονται… στον συριακό Στρατό ο οποίος ενισχυμένος με Τ-90Α και 40.000 Ιρανούς, Ιρακινούς, Πακιστανούς και Αφγανούς Σιίτες να επελαύνει σε όλα τα μέτωπα και να σφραγίζει τη Λαττάκεια στέλνοντας τους ισλαμιστές προς την Jisr al-Shughour στην Ιντλίμπ η οποία θα είναι περικυκλωμένη από τρεις πλευρές.
Υπενθυμίζουμε ότι και από τη Χομς οι ισλαμιστές μετακινήθηκαν προς την Ιντλίμπ οπότε διαφαίνεται ένα σχέδιο συγκέντρωσης και περικύκλωσης τους.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία έστειλε 4 επιπλέον Su-30 και ετοιμάζει ενταντικά τη δεύτερη αεροπορική της βάση στη Shayrat. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναπτύχθηκαν καιοι “συριακοί” πλέον S-300.
Πιο αναλυτικά, μετά από αποτυχημένη επίθεση των ισλαμιστών ανατολικά του Χαλεπίου στη περιοχή Nasrallah & Rasm al-Aboud 60 σκοτώθηκαν και πάνω από 20 ισλαμιστές παραδόθηκαν στις συριακές αρχές στη Δαμασκό καθώς συνεχίζουν να χάνουν έδαφος σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα 21 ισλαμιστές από τις οργανώσεις ‘Abu Hado Swedan’ και ‘Abu George Al-Idlebi’, παραδόθηκαν στην περιοχή Al-Tad Hamun στη Δαμασκό ενώ την Δευτέρα πάνω από 100 είχαν παραδοθεί στη Dara’a με άλλους 180 την προηγοούμενη Κυριακή.
Οι ισλαμιστικές ομάδες της Harakat Ahrar Al-Sham, Jabhat Al-Nusra, Liwaa Suqour Al-Sham και Harakat Nouriddeen Al-Zinki γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι στο Χαλέπι καθώς απέτυχαν όλες οι προσπάθεις διάσπασης των αμυντικών γραμμών του συριακού Στρατού και ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά πλέον γύρω τους.
Σε 48 ώρες σκοτώθηκαν πάνω από 60 ισλαμιστές, δύο διοικητές τους στις περιοχές Zeitan και Tal Barakat.
Ο συριακός Στρατός ελέγχει και το χωριό Ateiri στη Λαττάκεια ενώ προχώρησε 4 χλμ κατά μήκος των Τουρκικών συνόρων. Επόμενος στόχος η Rabi’ah περιφερειακή “πρωτεύουσα” του FSA στη Λαττάκεια, 1 χλμ νότια από το Ateiri.
Αν ο συριακός Στρατός καταλάβει τις Rabi’ah και Salma, οι ισλαμιστές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Λαττάκεια προς την Jisr al-Shughour στην Idlib η οποία θα είναι περικυκλωμένη από τρεις πλευρές.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού “Tiger Forces” κατέλαβαν από το ISIS τρία στρατηγικά χωριά κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuweries συνεχίζνοντας την επέλαση.
Συγκεκριμένα ανακατέλαβαν τα χωριά Shuwaylekh, Nasrallah, Rasm Al-‘Abid και πλέον επελαύνουν προς Humaymah Al-Kabeera και Tal Al-‘Abyad.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια “ζώνη ασφαλείας” φτάνοντας τους μικρούς λόφους στα σύνορα με Tal Al-Ahmar και ενισχύοντας τη θέση του συριακού Στρατού γύρω από το φρούριο του ISIS στη Deir Hafer.
Χτες Παρασκευή ο συριακός Στρατός μπήκε στην στρατηγικής σημασίας πόλη Al-Zorba διαλύοντας τις αμυντικές γραμμές της Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki και Jabhat Al-Nusra.
Τελικά ο συριακός Στρατός μαζί με τη Χεζμπολάχ και Harakat Al-Nujaba (Ιρακινούς παραστρατιωτικούς) μπήκε στην Al-Zorba στις 6:30 P.M. ώρα Δαμασκού.
Οι ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham και Jabhat Al-Nusra κάλεσαν ενισχύσεις για να ανακαταλάβουν τα μικρά χωριά Tal Barakah και Zeitan αλλά απέτυχαν.
Αν οι ισλαμιστές χάσουν τη στρατηγική πόλη Al-Zorba στο νότιο Χαλέπι θα έχουν χάσει την κύρια οδό ανεφοδιασμού στον αυτοκινητόδρομο Μ-5 Χαλέπι-Δαμασκός και δεν θα μπορούν να ανεφοδιάσουν τους στρατιώτες τους.
Ταυτόχρονα και στη Χάμα ο συριακός Στρατός κατέλαβε τα χωριά Zenoubia και Umm Tawaynah μετά από μάχη με το ISIS.
Τα χωριά αυτά είναι σημαντικά γιατί είναι δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Ithriya και στην ανατολική πλευρά της Χομς.
Η RuAF ανέπτυξε τέσσερα επιπλέον Su-34s στη βάση Humaymim.DIY ISR vehicle. Telescopic mast w/ CCTV Cam used by SAA in Daraa.122 mm 2A18 (D-30)Δεν υπάρχουν σχόλια :