Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ. Η ΚΥΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ


ellada-kypros
Γράφει ο Στάθης Διομήδης
Σαν έτοιμοι από καιρό, έχοντας ετοιμάσει την αντίστοιχη συμφωνία του Μονάχου το 1938, αλλά και την αντίστοιχη συμφωνία του 1939 περί μη πολέμου, Γερμανοί και λοιποί συνεργάτες τους ή «συνεργάτες τους» έτρεξαν να χιμήξουν να κατασπαράξουν την Κύπρο με τιμωρητική μανία εξαιτίας του πρόσφατου όχι. Άλλοι για το ρευστό, άλλοι για τους υδρογονάναθρακες, άλλοι γιατί έχουν εδαφικές βλέψεις και άλλοι γιατί απλά είναι καλοί υπάλληλοι της «μαμάς τους» πατρίδας, της Γερμανίας. Το θράσος δε, των Ευρωπαίων ετέρων είναι απύθμενο. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτήρισε οικονομία -καζίνο την οικονομία της Κύπρου. Αντίθετα δεν είπε λέξη για την οικονομία του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, της Μάλτας, του Λιχνενστάιν και πολύ περισσότερο δεν είπε λέξη για το «Γαλλικό» πριγκιπάτο, το Μονακό, κατ' εξοχήν παγκόσμιο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Βλέπετε ο Ολάντ και οι συν αυτώ έχουν προσαρτηθεί πλήρως στο άρμα της Μέρκελ.
Η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε μία και μόνη μάχη στο ζήτημα της Κύπρου. Να αρπάξει από την Κύπρο τις τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα, να τις χαρίσει πληρώνοντας κιόλας σε τραπεζίτες και να διασώσει τα χρήματα που είχαν κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα πλείστοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και εκδότες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κρυπτόμενος, με πρωτοπαλήκαρο τον υπουργό Οικονομικών άξια εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Γερμανικής Ευρώπης, η οποία πλέον επιλέγει την ευθεία επίθεση στον Ελληνισμό.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που παρουσίασε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών μέσων τα όσα συνέβαιναν στην Κύπρο. Εκτός εξαιρέσεων δεν αναφέρθηκε η είδηση ότι η Κύπρος ζήτησε δύο δις για τη λαϊκή τράπεζα από το μηχανισμό στήριξης των τραπεζών, αλλά ο Σαμαράς μέσω Προβόπουλου αρνήθηκε. Σημειωτέον εδώ ότι από τα 50 δις που έχει πάρει η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχουν χρησιμοποιηθεί τα 41 και περισσεύουν 9 δις. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι Παπαδήμος και Βενιζέλος κούρεψαν κοντά 5 δις ευρώ τις Κυπριακές τράπεζες χωρίς να τις δώσουν δικαίωμα ανακεφαλαιοποίησης με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν.
Επίσης δεν εμφανίστηκε πουθενά η τρομακτική δήλωση σε συνέντευξη του Σόιμπλε, ότι: «πιστεύαμε ότι μετά την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. θα ψήφιζαν οι Κύπριοι το σχέδιο Ανάν» όπως ανέφερε το ΡΙΚ. Μια δήλωση που αποδεικνύει πόσα χρόνια πριν ετοιμάζονται για να μοιράσουν χώρες.
Θάφτηκε η πλέον επαίσχυντη δήλωση-εντολή του Γερμανού, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως διοικητής των νεοSS, ότι η Κυπριακή Βουλή δε χρειάζεται να ψηφίσει για να αποφασίσει για τις προχθεσινές αποφάσεις του Eurogroup!!!
«Διέφυγαν» επίσης από τα ελληνικά μέσα οι καταγγελίες μέσα στην κυπριακή Βουλή για το ρόλο του διοικητή της Κεντρικής τράπεζας Κύπρου και για τις ευθύνες του στην καταστροφή των τραπεζών ακόμη και την ύστατη ώρα.
Εν κατακλείδι η Κύπρος, από εδώ και πέρα θα ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές. Κανείς δε γνωρίζει σε πόσο επικίνδυνα νερά θα πλεύσει. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Το μνημόνιο που θα επιβληθεί τους επόμενους μήνες θα είναι Γερμανικής έμπνευσης τρομοκρατίας και εξαθλίωσης του Κυπριακού λαού. Θα πρέπει να είμαστε δίπλα του
kostasxan.blogstpot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :