Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


15005876
Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες.
Προ ημερών έγινε ως γνωστόν η παρουσίαση βιβλίου με λίβελους κατά της Χρυσής Αυγής, από τον μεγαλοδημοσιογράφο του καθεστωτικού Βήματος, Χασαπόπουλο. Στην παρουσίαση βρέθηκαν βο(υ)λευτές απ’ όλα τα κόμματα του… συνταγματικού τόξου (από Βορίδη μέχρι Κανέλλα), αλλά και ο… πουροεπαναστάτης Αλαβάνος. Το γεγονός της παρουσίας του εκεί σχολιάστηκε δυσμενώς από κάποιους αριστερούς που μάλλον δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και ποιών τα συμφέροντα υπηρετούν. Να η απάντηση των συντακτών του… επαναστατικού ιστολογίου «Βαθύ Κόκκινο», που –όπως φαίνεται- έχουν καταλάβει και πολύ μάλιστα και παίζουν καλά το ρόλο τους:
Καλόπιστες οι κριτικές, αλλά λάθος και οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις  
«Καλόπιστες κριτικές, αλλά βασισμένες σε λάθος πληροφορίες και σε λάθος εκτιμήσεις δημοσιεύθηκαν σε κάποια blog στο διαδίκτυο. Αφορούσαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου, δημοσιογράφου του Βήματος, με τίτλο «Χρυσή Αυγή». Για το βιβλίο μίλησε και ο Αλέκος Αλαβάνος. Έγινε κριτική γιατί συμμετείχε στην ίδια παρέα με τον βουλευτή της ΝΔ Βορίδη, παλιό συναγωνιστή και σύντροφο του Μιχαλολιάκου, αλλά δεν γράφηκε ότι ο Α.Α., παρά το «σαβουάρ βίβρ», παρά τον σχετικό θόρυβο που έγινε και με πλήρη κατανόηση από το κοινό του νοήματος της κίνησής του, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πάνελ -όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ – έμεινε άδεια η καρέκλα του και κάθισε σε πίσω θέσεις μέσα στο ακροατήριο.
Αρνήθηκε επίσης να κάνει τον χαζό, και στο σημείο ακριβώς που αναφέρονταν στις πολιτικές ευθύνες για το ναζιστικό φαινόμενο, υπογράμμισε συγκεκριμένα: πέρα από την Χρυσή Αυγή, «οι ευθύνες βρίσκονται και σε τούτο εδώ το τραπέζι».
Έγινε επίσης κριτική γιατί εμφανίζεται σε μια βιβλιοπαρουσίαση δημοσιογράφου του ΔΟΛ, τη στιγμή που πολλοί ριζοσπάστες αριστεροί – και δεν γίνεται αλλιώς – στελεχώνουν, εργάζονται ή γράφουν σε έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά μέσα του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, της Τεγοπούλου. Του ΔΟΛ ή όχι του ΔΟΛ, το βιβλίο αυτό είναι η πιο τεκμηριωμένη μέχρι σήμερα και ανοικτή καταγγελία, με ένα λόγο προσιτό στο κοινό εκείνο που ακολουθεί την Χρυσή Αυγή, για τον ανοικτά ναζιστικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης. Εάν πραγματικά μας ενδιαφέρει ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας και αν συναισθανόμαστε το μέγεθος του κινδύνου για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τότε δεν χανόμαστε σε  ένα «κουτσομπολιό για δεξιώσεις», αλλά έχουμε συνείδηση ότι τέτοια βιβλία βοηθάν. Και μάλιστα πολύ».
Αυτή είναι, λοιπόν, η… επαναστατική αριστερά! Συμμετέχει στις εκδηλώσεις του βαθέως  κατεστημένου, αλλά όχι μαζί με τους άλλους, κάθεται στις… πίσω θέσεις στο ακροατήριο (να υποθέσω πως ψιλοντρέπεται;), στελεχώνει, εργάζεται και γράφει στον «αστικό τύπο» και αναγνωρίζει την… προσπάθεια των καθεστωτικών δημοσιογράφων να λασπώσουν τον κοινό εχθρό, τη Χρυσή Αυγή.
Ε, μετά απ’ όλα αυτά, δεν είναι πανέτοιμη για την… επανάσταση κατά του συστήματος;
Ευαγγελία Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :