Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΚΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!


merkel-soible
Το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας ξεσκεπάζει το γερμανικό πλιάτσικο των 80 δις ευρώ στην Ευρωζώνη.
 Δύο χρόνια από αυτή τη θέση γράφαμε και ξαναγράφαμε τη στοχευμένη ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ επίθεση του Βερολίνου στο ευρώ που βύθισε σε κρίση διαρκείας την Ευρωζώνη
ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΕ (κυρίως) τις αδύναμες χώρες του Νότου.
Για τον Σόιμπλε και την παρέα του όλος ο λογαριασμός κέρδους –τα 80 δις της κρίσης- ήρθαν στο πιάτο τους μέσω μίας απλής αριθμητικής πράξης λογιστηρίου…
Είπαν οι Γερμανοί με «απλά ελληνικά»…
Τους έχουμε στο χέρι. Εμείς δανειζόμαστε με 1% και οι «υπό συμμόρφωση» χώρες
με 6 και 7%.
Και νάτο το μεγάλο πλιάτσικο. Η τοκοληστεία του αιώνα!..
Κέρδος-βόμβα, τα 80 δις ευρώ από το «αίμα της κρίσης» -των εκατομμυρίων πολιτών.
Στο «άψε-σβήσε», ο πλούτος της κρίσης στην τσέπη του «χοντρού Γερμανού»…
Όταν ακόμα και για έλλειμμα τριών δις στην Ελλάδα οι δανειστές κατέβαζαν τσεκούρια περικοπών στους ίδιους εύκολους στόχους –στους ξεκληρισμένους μισθωτούς και συνταξιούχους (!!!)
Αυτό, το αποδεδειγμένο τοκοαιματοκύλισμα λαών δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την όποια διεθνή δικαιοσύνη , τον όποιο παγκόσμιο θεσμό.
Έχει όλα τα ειδεχθή χαρακτηριστικά κακουργήματος πρώτου βαθμού κατά λαών.
Αν έχουν μείνει κάποιοι όρθιοι θεσμοί και όρθιες συνειδήσεις στον κόσμο
ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ!
To nasostsaganelis.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως θα είναι πράξη ελάχιστης δικαιοσύνης αν υποχρεώσουν την κλίκα του Σόιμπλε να επιστρέψει –έστω και κάποια δισ- στις χώρες που οι Γερμανοί κατάκλεψαν και κατέστρεψαν…
Ιδού, το τεκμήριο απόδειξης –ο λογαριασμός που καίει το Βερολίνο:
«Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έχει εξοικονομήσει περί τα 80 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης δημοσίου χρέους της ευρωζώνης χάρη στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού που πληρώνει το Βερολίνο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Παγκόσμιας Οικονομίας (IFW) με έδρα το Κίελο.
Το κόστος εξυπηρέτησης του γερμανικού δημοσίου χρέους ήταν το 2012 περίπου 10 δισ. ευρώ χαμηλότερο απ” ό,τι θα ήταν κανονικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανικού ινστιτούτου, που βασίζονται στον μέσο όρο των γερμανικών επιτοκίων δανεισμού τη δεκαετία πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.
Μάλιστα, το ποσό που θα εξοικονομήσει το Βερολίνο το 2013 υπολογίζεται σε 13 δισ. ευρώ.
«Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων προέρχεται κυρίως από την χαμηλή δυναμική των επιχειρηματικών κύκλων και από την πολιτική επιτοκίων της ΕΚΤ», σχολίασε ο Γενς Μπόισεν Χογκρέφε, οικονομολόγος της IfW, ενώ πρόσθεσε, η επίπτωση του «ασφαλούς καταφυγίου» θα συνεισφέρει 3 δισ. ευρώ στις φετινές αποταμιεύσεις.
Τα επόμενα χρόνια η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 100 δισ. ευρώ, σημείωσε, ενώ όπως είπε και άλλες χώρες όπως η Γαλλία επωφελήθηκαν από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων δανεισμού που εφαρμόζει η ΕΚΤ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :