Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΕΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΠΑΫ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.


exadelfes
Θρασύτατες και προκλητικές για ακόμη μια αφορά οι αδελφές Παπακωνσταντίνου και εξαδέλφες του ακατονόμαστου, οι οποίες με ένα νέο υπόμνημα-«καρμπόν» του προηγούμενου, ενημέρωσαν την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι αρνούνται να καταθέσουν!
Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου αναφέρουν στο κείμενό τους:
«Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Εν τούτοις, από σειρά άτυχων συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες . Για τις πράξεις αυτές έχω κληθεί και εξεταστεί, ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς... Οι πράξεις επι των οποίων με καλείτε να εξεταστώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάστηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν -θεωρητικώς- να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Ετσι κατά το νόμο (αρθρ. 223 παρ 4 ΚΠΔ) δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τη χρήση αυτού του δικαιώματος γνωστοποιώ με την παρούσα».
Να σημειωθεί ότι η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αδελφή της Μαρίνα, η οποία επικαλείται την ιδιότητα της «συζύγου ύποπτου». Τα μέλη της Προανακριτικής θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην κλήτευση των δύο προσώπων. Για αύριο είναι προγραμματισμένη η εξέταση των συζύγων τους κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :