Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΣΚΗΣΗ «ΤΥΦΩΝΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΕΡΜΟΥ, ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

tufwnas-kata-tzixantistwn-se-ermou-plaka-kai-akropoli
Τον ερχόμενο Οκτώβριο, εκατοντάδες στελέχη διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών θα συμμετάσχουν στην άσκηση, που για πρώτη φορά θα εξελιχθεί, κάτω από πραγματικές «εικονικές» συνθήκες, για την πρόληψη και αντιμετώπισης επιθέσεων μελών του Ισλαμικού Κράτους στο κέντρο της Αθήνας, σε εμπορικούς δρόμους και αρχαιολογικούς χώρους. Στελέχη των διωκτικών αρχών, πάνοπλοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης όπου θα εξελιχθούν σενάρια πρόληψης επίθεσης τζιχαντιστών και αντίδραση μετά αυτή. Μία παρόμοια άσκηση όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα και κυρίως στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας.    

Οι αυξητικές τάσεις επιστροφής ατόμων που έρχονται από τις επίμαχες περιοχές, έχουν προκαλέσει την ανησυχία στις διωκτικές αρχές, υπό τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους στη χώρα μας. Προς το παρόν αυτός ο κίνδυνος δεν είναι καν ορατός, όπως επισημαίνουν, καθώς η χώρα μας ανέκαθεν αποτελούσε γι αυτούς «πέρασμα» για τις ευρωπαϊκές χώρες από τις οποίες είχαν ταξιδέψει στα πεδία των μαχών, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός.  
Οι επικεφαλής των αρμόδιων ελληνικών Αρχών, αλλά και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κρατών, έχουν διαπιστώσει ότι οι τζιχαντιστές στις τελευταίες επιθέσεις τους στοχεύουν στην πρόκληση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θυμάτων, κυρίως ανυπεράσπιστων και ανυποψίαστων πολιτών σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης. Δίνουν έμφαση δηλαδή στους λεγόμενους «μαλακούς στόχους» επειδή αποδεικνύονται περισσότερο αποτελεσματικές και με μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων οι επιθέσεις σε αυτούς από ότι σε κρίσιμες υποδομές, στον στρατό, στην αστυνομία και σε άλλους «σκληρούς στόχους». Παράλληλα, διευρύνεται και το αίσθημα του φόβου στην καθημερινότητα των πολιτών σε σχέση με τις δεύτερες.
Στην πρόληψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης επίθεσης σε «μαλακό στόχο» της Αθήνας, προσβλέπει η επικείμενη αστυνομική άσκηση «Τυφώνας». 
Είναι τουλάχιστον αφελής όποιος ισχυρίζεται ότι η Χώρα μας αποκλείεται να αποτελέσει μελλοντικό στόχο τζιχαντιστών. Να ευχόμαστε όλοι μας να μην είναι θέμα χρόνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια :