Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ «ΒΥΣΜΑ» ΜΙΑΣ ΠΡΩΗΝ «ΑΞΥΡΙΣΤΗΣ» ΚΝΙΤΙΣΣΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ , ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ…ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ. ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑΤΑΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, Η ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

karamanli-peristera
Επισκέπτρια καθηγήτρια στο… Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications – BUPT) αναγορεύθηκε την περασμένη Τετάρτη η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος του πρωθυπουργού, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο! Κι όμως είναι δυνατόν.
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.
Η κ. Μπαζιάνα επέστρεψε στην Αθήνα, στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου, πτήση στην οποία είναι το… τιμώμενο πρόσωπο. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.
Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών αποτελούσε εδώ και χρόνια διπλωματικό στόχο της ελληνικής πλευράς, αφού επιτρέπει την αμεσότερη επικοινωνία και συνεργασία εμπορικών και άλλων εταίρων σε Ελλάδα και Κίνα. Η σύνδεση αυτή θα εκτελείται από την αεροπορική εταιρεία Air China, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε εβδομάδα.

Από ελληνικής πλευράς, το γεγονός αυτό αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών και να δώσει ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια διαρκής αύξηση των επισκεπτών από την Κίνα, την οποία η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο.
Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας παρέστησαν ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ο πρέσβης της Κίνας Τζόου Σιαολί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Η. Ψινάκης, ο πρόεδρος του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δ.Δημητρίου και εκπρόσωπος της Air China.
Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.
Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Το 2017 σηματοδοτεί την 45η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Ελλάδας.
(Ξένη Δημοσίευση) Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα είναι η πρώτη επιβάτης που αποβιβάζεται από το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
(Ξένη Δημοσίευση) Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα είναι η πρώτη επιβάτης που αποβιβάζεται από το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Το νέο δρομολόγιο αποτελεί μεγάλο σημείο αναφοράς, όχι απλώς για τη συνεργασία σε επίπεδο συνεργασίας της πολιτικής αεροπορίας αλλά και σε επίπεδο διμερών σχέσεων. Επιπλέον καθιστά την Ελλάδα έναν τοπικό κόμβο μεταφορών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις για επαγγελματικά ταξίδια, τους τουρίστες και τους φοιτητές από τις 2 χώρες.
Η κινεζική εταιρεία, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοποιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση στο Μόναχο. Μέχρι σήμερα η σύνδεση με την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα) εξυπηρετείται κυρίως μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι. Το 2015 υπολογίζεται πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερους από 20 χιλιάδες επιβάτες και ακόμα περισσότερους πέρυσι.
Θεωρείται πολύ πιθανό, αργότερα, η εταιρεία να προσθέσει και τρίτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο στη σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα. Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.
Η…ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟΥ! 
Εθελοντική εργασία στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου προσφέρει από τον Μάιο η κ. Μπαζιάνα, όχι όμως η κ. Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα η οποία είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Αποτελεί συνωνυμία, σύμφωνα με αριστερή ενημέρωση, μια υπόθεση που δε μας πείθει.
Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της εφορείας του Νοσοκομείου η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η κ.Μπαζιάνα εργάζεται εθελοντικά στην Μοvάδα Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής για το χρονικό διάστημα 1/5/2017 έως 31/11/2017 και χωρίς αμοιβή. Το ΔΣ του νοσοκομείου αποδέχθηκε ομόφωνα τη σχετική εισήγηση για την προσφορά εθελοντικής εργασίας της κ.Μπαζιάνα ενώ η Μονάδα στην οποία τοποθετήθηκε εστιάζει στην αντιμετώπιση διαταραχών της αναπνοής κατά τον ύπνο (πχ αποφρακτική άπνοια), σε καταστάσεις που προκαλούν έντονη υπνηλία, σε περίεργες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, ναρκοληψία κα.
Κι αν εμείς επιμείνουμε ότι είναι η σύζυγος Αλέξη, θα μας διαψεύσουν; Ας μας διαψεύσουν λοιπόν. Όσο για τα άλλα είναι γνωστά. Στο Πολυτεχνείο, έφτασε η χάρη της κυράς, μετά από αλλεπάλληλες αντι-ανα-αξιοκρατικές ανελίξεις. Από τα σύνορα και τα Γρεβενά και τη Φλώρινα, όπου πήγαινε με ελικόπτερο, στις αίθουσες του Πολυτεχνείου ως καθηγήτρια. Άντε και χειρουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :