Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!- 44 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ EKΛΕΙΣΑΝ HΔΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΘΕΙΑ» ΤΟΥ!- ΤΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;;;

ΜΑΚΡΟΝ
Τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής και της ελληνικής οικονομίας θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι κατά την διήμερη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα από αύριο, Πέμπτη. Ως γνωστόν ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από περίπου 40 επιχειρηματίες εκ των οποίων οι 10 είναι επικεφαλής επιχειρήσεων-κολοσσών όπως Total, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.
Από την πλευρά της Ελλάδας θα βρίσκονται κορυφαίοι εκπρόσωποι εγχώριων εταιρικών κολοσσών, όπως Ομιλος Μυτιληναίου, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, όμιλος Κοπελούζου, Creta Farm, Apivita, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ κ.ο.κ.   Η προετοιμασία έγινε από τα διπλωματικά γραφεία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμμ. Μακρόν σε συνεργασία με τις δύο πρεσβείες. Επίσημα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τη σύνθεση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής. Ωστόσο, κατά πληροφορίες μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί για το ελληνο-γαλλικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ιδρυμα Νάρχος οι εξής:
 1. Δημήτρης Παναγιωτάκης (ΔΕΗ)
 2. Βαρδής Βαρδινογιάννης (Motor Oil)
 3. Στάθης Τσοτσορός (ΕΛΠΕ)
 4. Μαθιός Ρήγας (Energean Oil & Gas)
 5. Δημήτρης Κοπελούζος (όμιλος Κοπελούζου)
 6. Ευάγγελος Μυτιληναίος (όμιλος Μυτιληναίου)
 7. Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ)
 8. Δημήτρης Κούτρας (ΑΚΤΩΡ),
 9. Απόστολος Αλεξόπουλος (Δομοτεχνική)
 10. Νικόλας Θεοδωρίδης (Αρχιρόδον)
 11. Σωκράτης Λαζαρίδης (Χρηματιστήριο Αθηνών)
 12. Γιώργος Χατζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς)
 13. Βασίλης Ράπανος (Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,88%)
 14. Παναγιώτης Θωμόπουλος (Εθνική Τράπεζα)
 15. Νίκος Καραμούζης (Eurobank)
 16. Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Τράπεζα Αττικής)
 17. Νίκος Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ)
 18. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ΕΥΔΑΠ)
 19. Κωνσταντίνος Μέλιος (ΟΛΘ)
 20. Γιώργος Κορρές (Κορρές)
 21. Νίκος Κουτσιανάς (Apivita)
 22. Γιαννης Μανταλάς (Mediterra)
 23. Νίκος Ευθυμιάδης (Ομιλος Αγροτεχνολογίας Ρεδεστός)
 24. Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita)
 25. Εμμανουήλ Δομαζάκης (Creta Farm)
 26. Ιωάννα Παπαδοπούλου (Παπαδοπούλου)
 27. Βασίλης Ζαφειρόπουλος (Dogma Gourmet)
 28. Μαρία Σκλαβενίτη (Σκλαβενίτης)
 29. Βασίλης Μάκιος (Corallia)
 30. Xάρης Μπρουμίδης (Vodafone)
 31. Πάνος Παπαδόπουλος (Forthnet)
 32. Γιώργος Γιορδαμλής (Prisma Electronics)
 33. Χριστιανός Χατζημηνάς (Theon Sensors)
 34. Κωνσταντίνος Αποστολίδης (Raycap)
 35. Νίκος Κοντός (Raymetrics)
 36. Γιάννης Δοξαράς (Warply)
 37. Πολυχρόνης Συγγελίδης (Viamar)
 38. Θεόδωρος Βασιλάκης (Aegean Airlines),
 39. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Costa Navarino)
 40. Θεόδωρος Βενιάμης (Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών)
 41. Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ)
 42. Θανάσης Σαββάκης (ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας)
 43. Γιάννης Ρέτσος (Ξενοδοχεία Ηλέκτρα – ΣΕΤΕ)
 44. Θεόδωρος Τρύφων (Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχάνων)
«Ο γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριζίτ θα επισκεφθούν επίσημα την Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και οι Ελληνες ελπίζουν πολλά από αυτή την επίσκεψη. Πέρα από την επίσκεψη που θα κάνει στον ιερό βράχο, στο Μουσείο Ακροπόλεως και στην Αρχαία αγορά, η επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας είναι καθοριστική για την Αθήνα. Παρότι η επίσκεψη γίνεται πριν τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η Αθήνα υπολογίζει στη βοήθεια του Παρισιού για να ζητηθεί στις γερμανικές αρχές ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (180% του ΑΕΠ). Εξάλλου, στην Αθήνα, στην οποία θα εξαπλωθούν 2.000 αστυνομικοί, ο γάλλος πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει μόνος. Θα συνοδεύεται από περίπου 10 επικεφαλής επιχειρήσεων των εταιρειών Total, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.
«Είναι τα πρώτα ονόματα της γαλλικής οικονομίας. Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι η Γαλλία θα συνοδεύσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και να την βγάλουν από την μιζέρια», σχολιάζει ο Νίκος Βερνίκος, πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος μάλιστα εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί οι επικεφαλής αυτών των επιχειρήσεων και όχι απλοί εκπρόσωποί της θα συνοδεύσουν τον Εμανουέλ Μακρόν. Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία διατηρεί, παρά την οικονομική κρίση, μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μεταξύ των επιχειρηματιών θα βρίσκεται και ο Nicolas Dufourcq, διευθυντής της Bpifrance -έρχεται μετά από ελληνικό αίτημα- αφού η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει τράπεζα επενδύσεων.
Ιδιωτικοποιήσεις «Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, η Γαλλία αρχίζει να επιστρέφει στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια κάποιες εταιρείες πλήρωσαν τα σπασμένα και εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως το Carrefour, η Crédit agricole και η Société générale. Στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η εταιρεία της Μασσαλίας CMA CGM υπέγραψε μόλις συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε κονσόρτιουμ με την Γερμανία. Ετσι, αντίθετα με το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο πέρασε σε κινεζικό έλεγχο, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει ευρωπαϊκό. Αυτό έχει στρατηγική σημασία για την Γαλλία, η οποία θέλει να φρενάρει την επιθετικότητα του Πεκίνου στη νότια Ευρώπη. Α λλες επιχειρήσεις, όπως η Suez και η EDF, είναι υποψήφιες για την εξαφορά των εταιρειών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ. Οσο για την Total, ενδιαφέρεται για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη. Ολα αυτά επαρκούν στην Ελλάδα για να φθάσει τον στόχο των 1.9 δις ευρώ ιδιωτικοποιήσεων για το 2017; «Αναμφίβολα όχι, αλλά αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον στέλνει ένα μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές για μια Ελλάδα η οποία βγάζει το κεφάλι από το νερό», σχολιάζει ο Νίκος Βερνίκος. «Από τις 24 Ιουλίου 2017 και μετά την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η διεθνής κοινότητα δεν μας κοιτάζει πια με το ίδιο μάτι», προσθέτει ο Νίκος Βερνίκος. Σε μια πρόσφατη επίσκεψή του σε μια ελληνική start-up, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει επενδύσεις» καταλήγει η Le Figaro.

Δεν υπάρχουν σχόλια :