Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ «ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ»!


small_4d38397ca9309_443
Ε, λοιπόν, ευτυχισμένοι κάτοικοι της μνημονιακής μπανανίας Ελλαδιστάν, μαύρα μαντάτα σας φέρνουμε. Το «success  story» του φον Αντωνάκη μας κινδυνεύει! Όλα όσα… καταφέραμε μέχρι τώρα, με κόπους και θυσίες, μπορεί να πάνε στράφι! Και ποιος ξέρει τι μας περιμένει; Δεν είναι μόνο ότι μπορεί να… πτωχεύσουμε και να μας διώξουν από την ευρωζώνη (τι φοβερό, και σε ποιους τοκογλύφους θα πληρώνουμε τα χρέη μας;). Ούτε ότι μπορεί να γυρίσουνε πίσω τα… 17 εκατομμύρια των τουριστών –που σύμφωνα με τον φον Αντωνάκη- είναι καθ’ οδόν προς την Ελλάδα. Ίσως υπάρξουν κι άλλες συνέπειες! Φοβερότερες! Μέχρι και να μας… βομβαρδίσουν, μπορεί! Κι όλα αυτά εξ’ αιτίας της Χρυσής Αυγής, φυσικά και ειδικότερα του Ηλία Κασιδιάρη! Κι αν δε μας πιστεύετε, διαβάστε το άρθρο της ημιεπίσημης ιστοσελίδας της ΝΔ και του φον Αντωνάκη προσωπικά (antinews), για να… σιγουρευτείτε:
«Σε σοβαρό πολιτικό ζήτημα που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τη χώρα και θα έχει και διεθνείς προεκτάσεις, αναμένεται να αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες η κυνική ομολογία του Ηλία Κασιδιάρη ότι είναι «αρνητής του Ολοκαυτώματος»… Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Η Χρυσή Αυγή παραδέχεται ότι καλώς έγιναν… σαπούνια οι Εβραίοι ή ότι δεν έγιναν ποτέ κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία κατά του Χίτλερ και της Αρείας Φυλής.
Αυτό που έλεγαν πίσω από τις πόρτες οι Χρυσαυγίτες ή το έγραφαν σε παλαιότερα κείμενά τους, τώρα το λένε επίσημα από το βήμα της Βουλής. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ωμή πρόκληση κατά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η παρουσία ναζιστικού κόμματος μέσα στην ελληνική Βουλή μπορεί να προκαλέσει πλέον σοβαρές συνέπειες για τη χώρα. Κι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.
Ασφαλώς η επίσημη ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα βρίσκονται απέναντι στη φασιστική Χρυσή Αυγή, όμως, η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί την ίδια στη Δημοκρατία αλλά και την έξωθεν καλή εικόνα της Ελλάδας. Και θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι που πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας εφιάλτης που μόλις τελειώσει η νύχτα θα σβήσει και απλά θα μείνει η κακή ανάμνηση. Ασφαλώς δεν είναι το 13% των πολιτών που στηρίζει στις δημοσκοπήσεις τη Χρυσή Αυγή υπέρ της άποψης ότι δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα. Ασφαλώς δεν ενστερνίζονται τις ιδέες του ναζισμού και των νεοναζιστικών κινημάτων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι «οπαδοί» της Χρυσής Αυγής είναι απογοητευμένοι Έλληνες. Από την κρίση, το πολιτικό σύστημα, την απουσία ελπίδας και διεξόδου για την πατρίδα. Θα πρέπει, ωστόσο, να σκεφτούν όλοι αυτοί ότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα η στήριξη αμόρφωτων μπράβων της νύχτας που πετάνε διάφορες επικίνδυνες ατάκες για να το παίξουν αντισυστημικοί ή υπερπατριώτες. Ειδικά για το ευαίσθητο θέμα της σφαγής των Εβραίων, ας ρωτήσουν πολύ απλά τους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης που πέθαναν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Ποια είναι η… τελευταία μας ελπίδα; Να θυμηθούν οι διεθνείς εξουσιαστές (διάβαζε «τοκογλύφοι») την… εκπληκτική ομιλία του φον Αντωνάκη στην εβραϊκή συναγωγή της Θεσσαλονίκης και να… ‘ρθουν στα ίσια τους! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα φωτισμένα παπαγαλάκια παραθέτουν ολόκληρη την ομιλία του… λεβέντη μας. Ευκαιρία είναι να τη θυμηθούμε κι εμείς:
«Φίλες και φίλοι,
Η σημερινή μας παρουσία στον χώρο αυτό είναι ζήτημα συνείδησης και χρέους. Ζήτημα συνείδησης και χρέους στη μνήμη των χιλιάδων συμπολιτών μας, από την πόλη τηςΘεσσαλονίκης, που βρήκαν φρικτό θάνατο στα κολαστήρια του Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ήτανακριβώς πριν 70 χρόνια, όταν ξεκίνησε από εδώ, 15 Μαρτίου του 1943, η πρώτη αποστολή Εβραίων της πόλης με προορισμό την υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία. Μόνο τους φταίξιμο ήταν ότι γεννήθηκαν Εβραίοι…
Αν μπορώ να πω με δύο λέξεις, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, αυτό που βγαίνει από την ψυχή όλων και όλων των Ελλήνων, είναι μόνο οι δύο λέξεις:
Ποτέ Ξανά!
Στη διάρκεια της αποτρόπαιας εκείνης βιομηχανίας θανάτου που έστησαν οι ναζί – και που είναιαδύνατο ακόμη και σήμερα να συλλάβει ο ανθρώπινος νους – οι 67.151 Έλληνες Εβραίοι, από διαφορετικά σημεία της χώρας, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, ήταν μέρος μόνοτων 6 εκατομμυρίων συνολικά Εβραίων θυμάτων από ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα προμελετημένο και οργανωμένο μαζικό έγκλημα: Όπου η βιομηχανία θανάτου συνάντησετην ανεξάντλητη ελπίδα για ζωή. Όπου η αγριότητα του ανθρώπινου ζώου-θύτη συνάντησε το μεγαλείο του ανθρώπου-θύματος.
Κι η εμπειρία εκείνη, τότε, σφράγισε τόσο το μεταπολεμικό μας σύστημα, όσο και τις ανθρώπινες σχέσεις, έκτοτε…
Κυρίες και Κύριοι,
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί σήμερα, ότι το Ολοκαύτωμα, αποτέλεσε το ειδεχθέστεροέγκλημα, μια δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.
Όπως ξέρετε «Ολοκαύτωμα» είναι ελληνική λέξη. Και ως τέτοια επιβλήθηκε διεθνώς.
Σημαίνει εκείνο που καίγεται εντελώς, χωρίς ίχνη και χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιποσυνέχειας.
Είναι στενά συνδεδεμένο ως έννοια, και με μία άλλη ελληνική λέξη, τη Γενοκτονία. 
Τη χρησιμοποίησε ένας Πολωνό-Εβραίος συγγραφέας, ο Ραφαήλ Λέμκιν, για να ορίσει έναέγκλημα κατά της ανθρωπότητας: Όταν, δηλαδή, ένα επίσημο κράτος, συστηματικά εξοντώνει ένα λαό, για να αφανίσει, ακριβώς, τη συνέχειά του. Κι όταν αυτή η μαζική δολοφονία γίνεταιοργανωμένα και εν ψυχρώ, ανεξάρτητα από την έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, και χωρίς καμία δυνατότητα στα θύματα να γλιτώσουν φεύγοντας.
Γι’ αυτό έχει σημασία να μην ξεχνάμε. Να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.
Γι’ αυτό έχει σημασία να έχουμε πάντα στο μυαλό μας αυτές τις δύο λέξεις:
Ποτέ ξανά! Ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα! Ποτέ ξανά Γενοκτονίες!
Σήμερα, λαοί και κυβερνήσεις έχουν χρέος να παίρνουν κάθε μέτρο, να υλοποιούν κάθεπρωτοβουλία, με στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας στέλνοντας ηχηράμηνύματα στην κοινωνία, κυρίως όμως στη νέα γενιά.
- Για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί…
Πολλοί έχουν την αφελή πεποίθηση ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, κατά ολόκληρων λαών,γίνονταν μονάχα στο απώτερο σκοτεινό παρελθόν της Ανθρωπότητας!
Είναι χρέος μας, λοιπόν, να βοηθήσουμε τους νέους να αντιληφθούν, ότι οι αξίες που διέπουντην κοινωνία που ζουν, δεν είναι δεδομένες. Πρέπει να τις περιφρουρούν καθημερινά.
Πρέπει το «Ποτέ ξανά», να το πιστέψουν οι ίδιοι και να το περάσουν στις επόμενες γενεές.
Κυρίες και Κύριοι,
Η Ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά το Ναζισμό! Και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη.
Αυτή την απαράμιλλη Αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του Ελληνικούλαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. 
Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ’ ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν…
Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων.
Γιατί τα αδέλφια μας που χάθηκαν τότε, οι Έλληνες Εβραίοι ήταν αυτό ακριβώς: αδέλφια μα!
Και μαζί τους χάθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολεμώντας τους κατακτητές…
(ΥΓ): Ας ελπίσουμε να διαβάσει αυτή τη συγκλονιστική ομιλία κι αυτός ο… παλιο-Κασιδιάρης, μήπως και συγκινηθεί και ζητήσει ταπεινά συγνώμη από τον περιούσιο λαό. Μόνο να κάνει γρήγορα, γιατί σα να ακούω μηχανές από τα αεροπλάνα που έρχονται να μας… βομβαρδίσουν.
Ή μήπως αυτό το βουϊτό που ακούγεται είναι από τα… ελικόπτερα που έρχονται να παραλάβουν τους υπευθύνους για την… ευτυχία μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :