Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η οικογένεια ως το βασικότερο κύτταρο για μια υγιή κοινωνία

της Σταματίνας Αλεξοπούλου Ρουχωτά, Υποψηφίας Ευρωβουλευτού με την Χρυσή Αυγή και υποψηφίας Περιφερειακής Συμβούλου με την "Ελληνική Αυγή για την Αττική"
Κάθε σύγχρονη κοινωνία χρησιμοποιεί τους θεσμούς, τις σταθερές εκείνες δηλαδή διαδικασίες με τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει στα συνεχώς επερχόμενα προβλήματά της. Ένας τέτοιος θεσμός είναι και η οικογένεια. Από ανέκαθεν οικογένεια, σε όλες τις κοινωνίες και χώρες του κόσμου, θεωρούμε ένα σύνολο ατόμων που συνδέονται μεταξύ τους με τον ισχυρό δεσμό αίματος, από τον οποίο αδιαμφισβήτητα  πηγάζει η αμοιβαιότητα αισθημάτων των μελών της και η ανάγκη προστασίας των πιο ανίσχυρων από τα πιο δυνατά μέλη.
Επειδή λοιπόν είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος της στη διαμόρφωση της ζωής της προσωπικότητας του ανθρώπου, τόσο ως μεμονωμένο άτομο, αλλά και ως μέλος της
κοινωνίας, καθώς επίσης και στη λειτουργία, στη δομή και στον χαρακτήρα που θα αποκτήσει η εκάστοτε κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την επίδρασή της στο κοινωνικό «γίγνεσθαι».
Αν θεωρήσουμε την οικογένεια ως σύστημα, με συγκεκριμένες αξίες και αρχές οι οποίες θα επηρεάσουν τα μέλη της ως προς τη διαμόρφωση των ρόλων και με κάθετη οργάνωση, δηλαδή σαφής διαχωρισμός ως προς την ιεραρχία, τότε δεχόμαστε και τη θέση της σπουδαίας ψυχολόγου Χάρις Κατάκη, η οποία  αναφέρει ότι « η οικογένεια είναι ένα σύνολο αντιλήψεων και πεποιθήσεων που θα διαμορφώσουν και το είδος της κοινωνίας στο οποίο θα ζήσουμε».
Στην Ελλάδα των ξεπουλημένων πολιτικών και των διαφθορέων των αξιών ήρθε και το μοντέλο της ελευθερίας και της κατάργησης των φύλων ως προς τη σεξουαλική προτίμηση. Είδαμε δημάρχους και τοπικούς άρχοντες να επιτρέπουν παρελάσεις ομοφυλόφιλων. Είδαμε οργανώσεις, όπως η «ΛΟΑΤ» να διακηρύττουν επίσημα τα δικαιώματα τους. Γινόμαστε θεατές καθημερινών εκπομπών στην τηλεόραση όπου παρουσιαστές δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους και τώρα τελευταία έρχεται σιγά σιγά και ύπουλα να εδραιωθεί  το μοντέλο της οικογένειας όπου ομοφυλόφιλα ζευγάρια υιοθετούν και παιδιά! Ένα φαινόμενο που στη δική μου γλώσσα μεταφράζεται ως «εντροπία», δηλαδή πλήρη «αταξία» και «αναρχία» στο σύστημα των συγκεκριμένων δομών που μέχρι τώρα λειτουργούσε η οικογένεια στον ελλαδικό χώρο. Θα κατηγορηθώ ως αναχρονιστική; Δεν το νομίζω! Ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι εξηγούν πως τα παιδιά διαμορφώνουν την ταυτότητα του φύλου μέσα από μία διαδικασία μάθησης που απαιτεί παρατήρηση, μίμηση και ενίσχυση. Μαθαίνουν σταδιακά από τους γονείς δηλαδή μέχρι να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους, όπως αρμόζει σε κάθε φύλο!
Πολλές φορές έχω ισχυριστεί πως η τηλεόραση μέσα από καθημερινές σειρές και διαφημίσεις προβάλλει διαβρωτικά «πρότυπα» και ασυνείδητα επιβάλλει χαρακτήρες σε ώρες μάλιστα, που οι θεατές είναι ανήλικα παιδιά. Το καινούριο «μοντέλο» γίνεται οικείο και θετικό και επομένως ενσωματώνεται στην καθημερινότητα του εφήβου, που στην ηλικία αυτή, έχει ανάγκη από «πρότυπα» τα οποία τείνει να μιμηθεί. Ας θυμηθούμε την τηλεοπτική σειρά «Λόλα» κατά την οποία η ψυχή ενός άνδρα μπαίνει στο σώμα μιας γυναίκας και που ερωτεύεται μια άλλη γυναίκα. Επίσης η διαδικτυακή σειρά «τη μητέρα μου τη λένε Γιάννη», ή ακόμα τη σειρά «Το Κάτω Παρτάλι» στην οποία ο ένας ήρωας που είναι gay, «νυμφεύεται» και η σύζυγός του γνωρίζει και αδιαφορεί για τις «άλλες» δραστηριότητές του. Η διαφήμιση με τους «άγγελους του Τζάμπαμαν, εκ των οποίων η μία από αυτές φιλά μια άλλη γυναίκα στο στόμα. Μερικά παραδείγματα που δείχνουν τη σαθρότητα αλλά και το είδος της κοινωνίας που ετοιμάζουν οι εθνοπροδότες και εθνομηδενιστές στην Ελλάδα. Στην Αμερική ήδη κυκλοφορεί ένα video στο οποίο παίρνουν συνέντευξη από παιδάκια τα οποία έχουν υιοθετηθεί από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το ένα μάλιστα από αυτά φοράει μια κόκκινη μπλούζα το οποίο γράφει: «Οι ομοφυλόφιλοι είναι κανονικοί άνθρωποι». Κι εδώ έχω κάποιους προβληματισμούς: Σε μία τέτοια οικογένεια όπου δεν είναι διακριτός ο διαχωρισμός των βιολογικά διαφορετικών φύλων ( μητέρας και πατέρα), αλλά έχουμε γονέα 1 και γονέα 2, πώς θα γίνει και ο κοινωνικός προσδιορισμός του ρόλου του παιδιού ως ενεργό σεξουαλικά άτομο;
Ποιος είναι εκείνος που θα εγγυηθεί ότι ένα αγοράκι για παράδειγμα που θα μεγαλώνει με δύο άντρες δεν θα κακοποιηθεί παράλληλα από κάποιον από τους δύο «γονείς», αφού δεν υπάρχει ο δεσμός του αίματος; Εδώ δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι ανάλογο σε οικογένειες που υπάρχει ο λεγόμενος δεσμός (αιμομιξία).
Πώς θα συμπεριφερθούμε σαν γονείς όταν έρθει το παιδί μας στο σπίτι και μας ανακοινώσει ότι «αρέσει» σε κάποιον συμμαθητή/τρια του ιδίου φύλου;
Με ποιες αρχές θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας;
Ένας προβληματισμός τεράστιος για το πού οδηγούν την κοινωνία μας οι ινστρούκτορες της παγκοσμιοποίησης, αφού το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται και σε χώρες της Ευρώπης. Στη Γαλλία για παράδειγμα, τον Νοέμβριο, πέρασε το αποκαλούμενο νομοσχέδιο «Γάμος για όλους» με δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας σε ζευγάρια του ίδιου φύλου και με δικαιώματα ανάλογα με αυτά που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ένας νόμος που δίχασε τους γάλλους αφού πολλοί είναι εκείνοι που τον θεωρούν παραμόρφωση του θεσμού της οικογένειας και μία ευθεία πολιτική πρόκληση στην οποία τάχθηκε και το εθνικιστικό κίνημα της χώρας, με σκοπό την ακύρωση του νόμου. Στη Γερμανία επίσης νομοθετήθηκε η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, με απόφαση του Δικαστηρίου της Καρλσρούης τον Φεβρουάριο του 2013. Εν κατακλείδι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιλύει τελειωτικά το "πρόβλημα" της ιστορικής ερμηνείας που επικαλούνται όσοι είναι υπέρ των διακρίσεων με βάση το φύλο κι τον σεξουαλικό προσανατολισμό: ναι, μπορεί το 1950 που ψηφίστηκε η Σύμβαση να μην υπήρχε το αίτημα της υιοθεσίας ή του γάμου ομοφυλόφιλων. Το ίδιο το Δικαστήριο όμως λέει ότι η Σύμβαση δεν είναι ένα στατικό κείμενο, αλλά ένα ζωντανό νομοθέτημα που πρέπει να ερμηνεύεται και εφαρμόζεται με βάση τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Παρακολουθήσατε την ή τον (;) εκπρόσωπο της Αυστρίας στον προπαρασκευαστικό διαγωνισμό για την Eurovision; Ένας άντρας με σώμα γυναίκας, μακριά μαύρα μαλλιά και γενειάδα; Τυχαίο; Καθόλου!!!
Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Πρόκειται για μία νόρμα καταστρατήγησης και καταρράκωσης όλων των αξιών, του ήθους και των αρχών που διέπουν την προσωπικότητά μας και μας μεταβάλλουν σε έναν πολτό από άναρχα και άβουλα άτομα που θα υπακούουν χωρίς να κρίνουν αφού δεν θα υπάρχουν τα όρια εκείνα που θα διαχωρίζει το ηθικό από το ανήθικο!
Με το ίδιο σκεπτικό δεν ζήτησαν και οι «κτηνοβάτες» στη Γερμανία να θεωρηθούν ως άτομα φυσιολογικά με επιλεγόμενο τρόπο ζωής και ισχυριζόμενοι πως «οι απλές έννοιες της ηθικής δεν έχουν καμία δουλειά με το δίκαιο»;
Έλληνες ξυπνήστε!!! Ό,τι υπάρχει στο σπίτι του γείτονά σας, έρχεται και στο δικό σας!!! Αφυπνιστείτε και επιλέξτε να φωνάξετε ένα βροντερό ΟΧΙ στη διαφθορά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με το πρόσχημα της ελευθεριοποίησης και της ανοχής του «διαφορετικού» ως άλλη άποψη του φυσιολογικού. Η οικογένεια είναι και θα είναι το βασικότερο κύτταρο μιας υγιούς και συνεκτικής κοινωνίας. Οτιδήποτε άλλο που αποκλίνει από αυτές τις παραμέτρους λειτουργεί ολέθρια και στρεβλωτικά.  Ψηφίστε συνειδητά «Ελληνική Αυγή» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δώστε το προβάδισμα στη «Χρυσή Αυγή» για το Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα, όσο ακόμα η ψήφος σας έχει δύναμη!!!
Ζήτω ο Αρχηγός!
Ζήτω η Νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :