Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

“ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΟ-ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ-ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΚΟΛΑΣΗ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ;

paros-1-makeleio

Στη Παροικιά ,το λιμάνι του κοσμοπολίτικου νησιού της Πάρου και ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων ξεφορτώνουν δίπλα στους επιβάτες και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας φαντάζει…ανέκδοτο!
Δεκάδες βυτιοφόρα-βόμβες μεταφέρουν εύφλεκτα καύσιμα σε απόσταση αναπνοής από επιβατηγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς το νησί των Κυκλάδων.
paros-2-makeleio
Από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα από υπερθέρµανση και έκρηξη γειτονικών οχηµάτων.Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων αλλά και παραθεριστών, βυτιοφόρα Φ.Ι.Χ. της εταιρείας ΕΚΟ μεταφέρουν υγρά καύσιμα κοντά στο σημείο
επιβίβασης – αποβίβασης των οχηματαγωγών – επιβατών στο λιμάνι της Παροικιάς.Φυσικά χωρίς να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από το άρθρο 25 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα.
paros-3-makeleio
Είναι προκλητική η εικόνα-εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου-στο λιμάνι της Παροικιάς να γίνεται τόπος μεταφόρτωσης καυσίμων, ενώ από το σημείο να διέρχονται πεζοί και οχήματα χωρίς κανέναν έλεγχο ή απαγόρευση!
paros-4-makeleio
Το makeleio.gr ζητεί για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος, να διενεργηθούν άμεσα οι αναγκαίοι έλεγχοι , για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται και πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για τις συνθήκες μεταφοράς και διακίνησης των πετρελαιοειδών , όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.
paros-5-makeleio
Αναμένουμε επίσης να φιλοξενήσουμε τις τοποθετήσεις και τους ισχυρισμούς της εταιρείας για τα όσα σημαντικά καταγγέλουν εις βάρος της αλλά και τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμεναρχείο Παροικιάς Πάρου κτλ) που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :