Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΖΩΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΡΦΙΑ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ. 34 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 230 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

vrixelles-drastes2

Βρήκαν σημαίες του ISIS, εκρηκτικά και χημικά σε διαμέρισμα!
Κοινή δήλωση των 28 Ευρωοπαίων ηγετών
Για «επίθεση στην ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία» της Ευρώπης κάνουν λόγο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και η ηγεσία των ευρωπαϊκών οργάνων, σε κοινή δήλωσή τους που εξέδωσαν πριν από λίγο.
«Η ΕΕ θρηνεί τα θύματα των σημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες» τονίζουν οι 28, ενώ διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνουν ενωμένοι και αμετακίνητοι «στη μάχη κατά του μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας». Προσθέτουν , επίσης, ότι αυτή η επίθεση ενισχύει τη βούλησή τους να υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και την ανοχή.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογραμμίζουν ότι τα ευρωπαϊκά όργανα φιλοξενούνται στο Βέλγιο χάρη στη γενναιοδωρία της βελγικής κυβέρνησης και του βελγικού λαού, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο βελγικό κράτος και την αλληλεγγύη τους για να αντιμετωπίσουν «μαζί την απειλή αυτή», «με κάθε μέσο».
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα συμμετείχε στο σημερινό μακελειό!
Όπως μεταδίδει το Politico, στο διαμέρισμα που οι βελγικές αρχές είχαν βρει δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την προγηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. πριν την σύλληψή του) βρέθηκαν και πυροκροτητές.
Αυτό κάνει τις αρχές να θεωρούν πως ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχε σκοπό να συμμετάσχει στις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες!
ΔΕΙΤΕ LIVE:
Από το Skynews
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Βρυξέλλες από διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.
Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το makeleio.gr

19:52 Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής
- Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, εκ των οποίων οι περισσότεροι (20) στον σταθμό του μετρό
- Η βελγική αστυνομία έχει δημοσιεύσει μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τρεις βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στο αεροδρόμιο
- Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, δίνοντας μια ανατριχιαστική “υπόσχεση” για “μαύρες μέρες που έρχονται”
- Χιλιάδες κάτοικοι των Βρυξελλών έχουν κατακλύσει κεντρικούς σταθμούς του τραίνου και εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα!
19:46 Άνοιξαν πυρ στο αεροδρόμιο;
Το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με τους τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι “οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου”.
“Οι μαχητές του ΙΚ άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ προτού πολλοί από αυτούς να πυροδοτήσουν τις ζώνες με τα εκρηκτικά ενώ ένας μάρτυρας πυροδοτούσε τη ζώνη με τα εκρηκτικά του στον σταθμό του μετρό του Μάαλμπεκ”, έγραψε το πρακτορείο στα αραβικά και τα αγγλικά.
19:37 Επιδρομές σε εξέλιξη!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επιδρομές των αστυνομικών και αντιτρομοκρατικών αρχών του Βελγίου στο προάστιο Σέρμπεεκ των Βρυξελλών.
Δεν έχουν γίνει ακόμη περισσότερες πληροφορίες γνωστές.
19:28 Φεύγουν άρον άρον από τις Βρυξέλλες!
Εδώ και ώρα, χιλιάδες είναι οι κάτοικοι των Βρυξελλών που έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς σταθμούς του τραίνου της πόλης, θέλοντας να απομακρυνθούν από το σημείο!
Οι φωτογραφίες του Reuters είναι ενδεικτικές της απόγνωσης των κατοίκων της πρωτεύουσας του Βελγίου

 19:27 Οι Γάλλοι στο πλευρό των Βέλγων
Ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί στα χρώματα της βελγικής σημαίας, ενώ οι γαλλικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη Γαλλία, προς τιμή των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.
“Αποφασίσαμε μαζί με τον πρωθυπουργό (Μανουέλ Βαλς) να θέσουμε μεσίστιες τις σημαίες στη χώρα μας”, είπε ο Ολάντ που επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την πρεσβεία του Βελγίου.
19:24 Η σοκαριστική υπόσχεση των τζιχαντιστών!
Στο μήνυμά τους, οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δίνουν μία ωμή υπόσχεση. Υπόσχεση για περισσότερο αίμα.
Συγκεκριμένα λένε:
“Με την χάρη του Αλλάχ, ένας μυστικός πυρήνας στρατιωτών του Χαλιφάτου στους οποίους ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί τη νίκη επιτέθηκε στο Βέλγιο που δεν έχει σταματήσει να πολεμάει το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους. Ο Αλλάχ έδωσε τη νίκη στα χέρια των αδελφών μας για να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στην καρδιά των αποστατών μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
Έτσι ένας αριθμός στρατιωτών του Χαλιφάτου φορώντας ζώνες με εκρηκτικά με βόμβες και με όπλα χτύπησαν τους στόχους που είχαμε επιλέξει με ακρίβεια στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες και αναπτύχθηκαν και στο αεροδρόμιο του Ζαβεντεμ και σε έναν σταθμό του μετρό για να σκοτώσουν έναν μεγάλο αριθμό άπιστων.
Ο απολογισμός από αυτές τις επιθέσεις είναι 40 νεκροί και τουλάχιστον 210 τραυματίες, όλοι πολίτες των χωρών με άπιστους. Και είναι ο Αλλάχ που θα τους δώσει έπαινο, χάρη και καλοσύνη.
Υποσχόμαστε στα κράτη των άπιστων που έχουν συμμαχήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ότι έρχονται μαύρες μέρες σε απάντηση της επιθετικότητάς τους ενάντια στο κράτος μας.
Και αυτό που σας περιμένει θα είναι ακόμα πιο σκληρό και πιο πικρό με την άδεια του Αλλάχ. Δοξάζουμε τον Αλλάχ που μας βοήθησε να κάνουμε με ακρίβεια τα χτυπήματά μας. Του ζητάμε να δεχθεί με δόξα τους φίλους μας ανάμεσα στους άλλους μάρτυρες”.
19:17 Το μήνυμα του Γιούνκερ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του Βελγίου και την αλληλεγγύη του στις Βελγικές αρχές εκφράζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα υπογραμμίζει την ενότητα των Ευρωπαίων απέναντι στην τρομοκατική απειλή, κάνοντας λόγο για “ευρωπαϊκές λύσεις”.
Ολόκληρο το μήνυμά του:
“Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατή μου συμπόνια στους κατοίκους του Βελγίου, στους πολλούς τραυματίες, στις οικογένειες και στους οικείους αυτών που βάναυσα επλήγησαν από τις εκρήξεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ. Θα ήθελα ακόμη να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και αλληλεγγύη προς τις βελγικές αρχές.
Συγχαίρω τις δυνάμεις ασφαλείας, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν αυτήν τη στιγμή τα θύματα.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους της Επιτροπής και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι η ασφάλειά τους παραμένει προτεραιότητά μου και ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα σε πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.
Οι επιθέσεις αυτές έπληξαν σήμερα τις Βρυξέλλες, χθες το Παρίσι. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη είναι ο στόχος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα θα παραμείνουν ενωμένα μπροστά στην τρομοκρατία.
Αυτά τα γεγονότα μας επηρέασαν, αλλά δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι την τρομοκρατική απειλή και για να δίνουμε ευρωπαϊκές λύσεις σε θέματα που μας αφορούν όλους.”
19:01 Απέτρεψαν επίθεση αυτοκτονίας στο παρά πέντε!
Σύμφωνα με την Hurriyet, ένας τζιχαντιστής αιχμαλωτίστηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ήταν έτοιμος να τα πυροδοτήσει!
18:59 Παρέμβαση Μέρκελ για το μακελειό στις Βρυξέλλες
Η Γερμανία θα συνεργαστεί με το Βέλγιο για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ.
Η Μέρκελ τόνισε πως το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας θα συγκληθεί την Τετάρτη για να συζητήσει τις συνέπειες που έχει για την Γερμανία οι σημερινές επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.
«Θα συνεργαστούμε με όλους τους τρόπους με τις βελγικές δυνάμεις ασφαλείας, για να εντοπίσουμε, να ταυτοποιήσουμε και να τιμωρήσουμε τους δράστες των σημερινών εγκλημάτων», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
18:54 Στο μικροσκόπιο η φωτογραφία – ντοκουμέντο!
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία, οι δύο άνδρες στα αριστερά φορούν γάντι αλλά μόνο στο ένα χέρι!
Αυτό οι αρχές δεν το θεωρούν καθόλου τυχαίο, αφού πιστεύουν πως κάτω από τα γάντια έκρυβαν τους πυροκροτητές!
Δείτε την επίμαχη φωτογραφία

18:21 Κατέρρευσαν τρεις τοίχοι από το ωστικό κύμα
Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε την κατάρρευση τριών τοίχων ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης στο σταθμό του μετρό, περιέγραψε ένας εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής των Βρυξελλών, ο Πιερ Μεΐς.
18:21 Φόρος τιμής από τον Ολάντ στην πρεσβεία του Βελγίου στο Παρίσι
18:20
Ταξιδιωτική οδηγία του Ηνωμένου Βασιλείου στους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν κάθε ταξίδι πλην των απολύτως απαραίτητων στο Βέλγιο.
18:18 Και τρίτη βόμβα στο αεροδρόμιο!
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι βελγικές αρχές βρήκαν και κατέστρεψαν και έναν τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο!
18:17 Τριήμερο πένθος στο Βέλγιο
H βελγική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.
«Όλες οι σημαίες του Βελγίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτίρια της χώρας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.
18:11
Συνεδριάζει υπό την Άγκελα Μέρκελ το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας για να συζητήσει την κατάσταση μετά τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες.
18:11 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών στις γραμμές 2 και 6 του μετρό
Ξεκίνησε και πάλι η κυκλοφορία των συρμών στις γραμμές του μετρό 2 και 6 στις Βρυξέλλες, ενώ επίσης άνοιξαν και οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί της πόλης –με αυξημένα μέτρα ασφαλείας– σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Βελγίου.
Οι γραμμές 1 και 5, οι οποίες περνούν από το σημείο της έκρηξης, παραμένουν κλειστές.
Η οδηγία για αποφυγή μετακινήσεων ήρθη, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση και το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο 4 για το σύνολο του Βελγίου.
18:09
Τρίτη βόμβα την οποία ανακάλυψαν οι βελγικές αρχές στο αεροδρόμιο εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.
17:39 Η επίσημη δήλωση για την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.
“Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.
17:35 Έκκληση της βελγικής αστυνομίας! ΦΩΤΟ
Η βελγική αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τον άνδρα με το καπέλο, που εικονίζεται στη φωτογραφία.
Η αστυνομία θεωρεί πως ο εικονιζόμενος άνδρας σχετίζεται με το χτύπημα στο αεροδρόμιο, ενώ η ταυτότητα των άλλων δύο ανδρών είναι ακόμη άγνωστη.
17:10 Μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ έδωσε στη δημοσιότητα το βελγικό δίκτυο DH στην οποία απεικονίζονται οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες για το μακελειό στο αεροδρόμιο δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιήσουν τις βόμβες που μεταφέρουν.
Γεμάτη καρφιά η βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Bόμβα γεμάτη καρφιά προκειμένου να έχουν περισσότερα θύματα πυροδότησαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο «VRT». To ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται γιατρούς του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Leuven ύστερα από εξέταση των θυμάτων. Στα νύχια των θυμάτων βρέθηκαν υπολείμματα από βίδες…
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε καλάσνικοφ στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Την ίδια ώρα, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών κάνουν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης.
Παράλληλα, η βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις δύο επιθέσεις.
Βασικοί ύποπτοι για το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών, σε αεροδρόμιο και μετρό, θεωρούνται αυτήν την στιγμή δύο άντρες: οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί, όπως μεταδίδει η Telegraph.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο.
Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα
Σύμφωνα με μια θεωρία που αναφέρει η Telegraph, οι δύο άνδρες, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, μπορεί να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις σημερινές επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο εγκέφαλος του Παρισιού θα «έσπαγε» και θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.
Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ.
Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.
Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org η τρομοκρατική οργάνωση στο μήνυμά της απειλεί για να τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές χώρες.
«Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», είναι μόνο ένα τμήμα των απειλών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
Live εικόνα από R.T
16:46 Βόμβες με καρφιά!
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, στη βόμβα που πυροδοτήθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι δράστες είχαν βάλει καρφιά με στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα!
16:43 Συναγερμός για βόμβα σε νοσοκομείο!
Το βελγικό δίκτυο BTBF μεταδίδει ότι υπάρχει απειλή για βόμβα στο νοσοκομείο Σαν Πιέρ των Βρυξελλών
16:31 Βομβαρδισμένο τοπίο η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών
16:12 Πυρηνικός σταθμός: Έδιωξαν το μη αναγκαίο προσωπικό
Απομακρύνθηκε το μη αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του βελγικού πυρηνικού σταθμού του Τιχάνζ κατόπιν αιτήματος των αρχών της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρία λειτουργίας του σταθμού, Engie.
Εκπρόσωπος της Engie δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ωστόσο, το βασικό προσωπικό, παραμένει στο σταθμό για να συνεχιστεί η λειτουργία της μονάδας. Νωρίτερα, το βελγικό δίκτυο VTM μετέδωσε ότι ο σταθμός είχε εκκενωθεί μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμό του μετρό στη βελγική πρωτεύουσα.
16:11 Υπάλληλοι της Ευρωβουλής ανάμεσα στους τραυματίες
Τρεις υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μεταξύ των τραυματιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ .
Ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει στην ατζέντα του τα θέματα ασφαλείας, βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και έχει συνομιλήσει με υπουργούς Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, αλλά και της Ολλανδίας, η οποία έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος των κ.κ. Αβραμόπουλου και Γιούνκερ είναι ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europol) για την εκτίμηση της κατάστασης και την αποτροπή νέων χτυπημάτων.
16:09 Ο τρόμος βασιλεύει στις Βρυξέλλες
 Το πανεπιστήμιο των Βρυξελλών VUB συνέστησε σε όσους βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Έτερμπεκ, στα νότια της πόλης, να κατευθυνθούν σε εσωτερικούς χώρους αμέσως και να παραμείνουν μέσα μετά τη διπλή επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί.
«Η επιτροπή ασφαλείας προτρέπει επίμονα όλους στην πανεπιστημιούπολη Έτερμπεκ αμέσως να κατευθυνθούν σε κλειστούς χώρους και να παραμείνουν εκεί», ανέφερε το VUB στο Twitter.
Ο Τουν Βανάγκτ, χρήστης του Twitter που φέρεται να βρίσκεται εντός του πανεπιστημίου, ανέφερε σε tweet ότι «η αστυνομία μόλις με διέταξε να παραμείνω εντός καθώς υπάρχει απειλή για βομβιστική επίθεση κοντά στην πανεπιστημιούπολη VUB».

16:20 Ερντογάν: Η τρομοκρατία δεν διαφέρει είτε είναι στην Άγκυρα, είτε στις Βρυξέλλες
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε είναι Κούρδοι αυτονομιστές οι οποίοι στοχοθετούν την Άγκυρα, είτε οι δράστες των επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Βελγίου.
«Οι στυγερές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δείχνουν ξανά ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι μέθοδος ενός αγώνα για την ελευθερία, και για άλλη μια φορά υπογράμμισαν την ανάγκη να διεξαχθεί ένας κοινός αγώνας εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας», ανέφερε ο Ερντογάν σε μια γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ βίντεο μέσα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών-ΚΡΑΥΓΕΣ,ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ προκαλούν ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!

16:10 Τα ανάκτορα στο κέντρο των Βρυξελλών δεν εκκενώθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας στο Τwitter. «Αντίθετα με κάποιες αναφορές, τα ανάκτορα δεν έχουν εκκενωθεί», ανέφερε το μήνυμα. Νωρίτερα, το δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί και ότι τα ανάκτορα έχουν εκκενωθεί.
16:03 Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

15:27 Νεότερος απολογισμός για τους τραυματίες
Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ο αριθμός των τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι έχει ανέβει 106, 17 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
15:21 Ανατίναξαν γιλέκο αυτοκτονίας
Η ελεγχόμενη έκρηξη που είχε γίνει γνωστό νωρίτερα πως θα γίνει στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών φαίνεται πως ήταν εξαιτίας γιλέκου με εκρηκτικά που βρέθηκε στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης και δεν αποκλείεται να ανήκει σε τρίτο δράστη!
15:20 Εκκενώνεται πυρηνικός σταθμός
Σύμφωνα με το Russia Today εκκενώνεται πυρηνικός σταθμός στο Βέλγιο, άγνωστος ακόμη ο λόγος της εκκένωσης
15:05 Καλάσνικοφ δίπλα στον νεκρό τρομοκράτη
Το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εντοπίστηκε δίπλα σε πτώμα άνδρα που θεωρείται ως ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.
15:05 Καλάσνικοφ δίπλα στον νεκρό τρομοκράτη
Το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εντοπίστηκε δίπλα σε πτώμα άνδρα που θεωρείται ως ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.
15:04 Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου
Ελεγχόμενη έκρηξη στο αεροδρόμιο!
Η Βελγικη αστυνομια προειδοποιει οτι θα υπαρξει ελεγχόμενη έκρηξη σε ενα ύποπτο πακετο που βρεθηκε στο αεροδρόμιο
14:33 ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Όπως μεταδίδει το Russia Today, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Ανακοίνωση των τζιχαντιστών ανέβηκε σε “πρακτορείο” που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μεταδίδουν τα αιγυπτικά ΜΜΕ.
14:32 Έρευνες και σε σπίτια στις ΒρυξέλλεςΈρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.
Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.
Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.
Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.
14:33
Αυτοί είναι οι ύποπτοι που αναζητά η Βελγική αστυνομία
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των δυο ανδρών που αναζητούν οι βελγικές αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Αριστερά ο Mohamed Abrini και δεξιά ο Najim Laachraoui
14:29
Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και FBI ανακοίνωσαν ότι συντονίζονται πλήρως με τις βελγικές αρχές, καθώς και με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες.
14:24
Άσαντ και Χεζμπολάχ κάνουν λόγο για δυτικές πολιτικές που ενίσχυσαν την τρομοκρατία
Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών της Δύσης σχετικά με την τρομοκρατία. Η σιιτική μουσουλμανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και του καθεστώτος Άσαντ, ανέφερε ότι η Ευρώπη καίγεται από την ίδια φωτιά την οποία άναψε στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.
14:21
Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, οι οποίοι είχαν κληθεί από τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο.
14:20
Αυξάνονται σε 34 οι νεκροί
Το βελγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε 34, 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο.
14:18
Επιστρέφουν Αθήνα πάνω από τους μισούς επιβάτες της πτήσης της Aegean για Βρυξέλλες
Αναχωρεί σε λίγη ώρα από το Ντίσελντορφ η πτήση 620 της Aegean Airlines που αναχώρησε σήμερα στις 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, αλλά λόγω των γεγονότων δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό.
Από τους 107 επιβάτες της πτήσης οι 65 δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και επιστρέφουν με το ίδιο αεροπλάνο στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι 42 συνεχίζουν από εκεί το ταξίδι τους.
Μέχρι νεωτέρας το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό.
Όσοι ταξιδιώτες της Αegean έχουν προγραμματισμένη πτήση για σήμερα και τις επόμενες ημέρες προς τις Βρυξέλλες θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της εταιρείας για τις απαραίτητες πληροφορίες.
Επίσης, σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται και τα αεροδρόμια στην Ελλάδα, ενώ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το επίπεδο ασφαλείας ήταν υψηλό λόγω του προσφυγικού.
14:15
Ολάντ: Πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών ενάντια στην τρομοκρατία
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι Γαλλία και Βέλγιο «ενώθηκαν από τον τρόμο», μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Ο κ. Ολάντ κάλεσε σε συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών των ευρωπαϊκών χωρών ενάντια στην τρομοκρατία και υποσχέθηκε στο Βέλγιο πλήρη συνεργασία.
Κατέληξε ότι η γαλλική κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της.
14:11
Αυξημένα μέτρα για προληπτικούς λόγους σε ΜΜΜ, αεροδρόμιο, πρεσβείες
Για προληπτικούς λόγους αυξάνονται τα μέτρα προστασίας στο μετρό και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο και στις ξένες πρεσβείες.
Όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
14:09
Σε ετοιμότητα η αστυνομία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Αστυνομία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται, από το πρωί, συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό. Επίσης, έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.
14:04
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.
13:58
Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος;
Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες από το Ισλαμικό Κράτος. Η ανάληψη φέρεται να δημοσιεύθηκε στο συνδεόμενο με την οργάνωση πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

προηγούμενη ενημέρωση
Δυο εκρήξεις σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί! Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους επιβάτες να τρέχουν πανικόβλητοι και ανθρώπους να κείτονται τραυματισμένοι ή και νεκροί μέσα στο αεροδρόμιο. Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε δυο σταθμούς του μετρό (Μάλμπεκ, Σούμαν), όπου υπάρχουν πληροφορίες για δεκα νεκρούς.Να σημειωθεί ότι η πόλη των Βρυξελλών βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετρό και αεροδρόμιο έχουν κλείσει…
brussels brussels1
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες: Σημειώθηκαν συνολικά 4 επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό. Τουλάχιστον 21 νεκροί  (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 27)και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρομιο Ζάβεντεμ σύμφωνα με την κυβέρνηση. Πληροφορίες για 10 νεκρούς στο Μετρό των Βρυξελλών. Τρία γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μεταφοράς στις Βρυξέλλες. Εκκενώθηκε και έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σημειώθηκαν δυο εκρήξεις δίπλα στο γκισέ της American Airlines. Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών και το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο ταξιδιώτες του Πάσχα
brixel

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα: “Πριν την επίθεση κάποιος φώναξε κάτι στα Αραβικά και άκουσα μια έκρηξη – Ένας κύριος έχασε τα δύο του πόδια, ένας αστυνομικός είχε…ένα πόδι λιωμένο!”

Οι δύο εκρήξεις στον… χώρο των αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών «προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας φώναξε κάτι στα αραβικά πριν από την πρώτη έκρηξη.
«Ενας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, που βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο. «Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά.
«Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια…είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα. «Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».
Διαβάστε επίσης:

ΠΑΝΙΚΟΣ: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του σταθμού του Μάλμπεκ – Κόσμος προσπαθεί να απομακρυνθεί (βίντεο)


RUSSIA TODAY: “Τουλάχιστον 10 νεκροί απ’ τις εκρήξεις στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ – Βρέθηκαν 3 γιλέκα βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο” (φωτο)



.

ALERT: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από και προς Βρυξέλλες – Στο Ντίσελντοφ θα προσγειωθεί η πτήση της Aegean

Η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση… 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό. Θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντοφ στη Γερμανία.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι πτήσεις για Βρυξέλλες θα προσγειωθούν στα αεροδδρόμια Φρανκφούρτης και Ντισελντοφ

ΧΑΟΣ στις Βρυξέλλες: Έκρηξη και στον σταθμό του μετρό Σούμαν


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ:Βρυξέλλες: Έκρηξη και στο μετρό στο σταθμό του Μάλμπεκ
56f10870c46188a6138b45c1
Δείτε το βίντεο:

BRU9_new_660_349_630_200
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Οπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25.
brussels
brussels1
brussels2
brussels3
brussels4
brussels5
bryxeles-2
bryxeles

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας την ώρα της έκρηξης

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας την ώρα της έκρηξης…

Δείτε βίντεο:


Αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων.
brykselesggg23
Δείτε τις πρώτες εικόνες:
Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.
Σείστηκε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από τις εκρήξεις. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Βρυξέλλες.
brykseles23

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:Δείτε την ώρα της έκρηξης-ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ στο αεροδρόμιο Βρυξελλών! (βίντεο)

Τρόμος στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών αυτή την ώρα. Οι ξένοι ανταποκριτές κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό συμβάν…
Υπάρχει έντονη ανησυχία για τραυματίες και θύματα…. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε πριν λίγο στο youtube….

Δεν υπάρχουν σχόλια :