Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ύψωσαν την σημαία του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στην Αθήνα – Για “πανωλεθρία των Ελλήνων” μιλούν οι Τούρκοι

tourk

Σοβαρότατο θέμα παραμονής των ελληνικών και… κυπριακών στρατιωτικών οργανώσεων στον ευρωπαϊκό φορέα Euromil προκύπτει, μετά την αποκάλυψη του Onalert για την ανοχή που δείχνει στα τουρκικά καπρίτσια.
euromil
Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι στο συνέδριο του Euromil στην Αθήνα το 2015, είχαν περιλάβει στην αντιπροσωπεία τους εκπρόσωπο του ψευδοκράτους.
Όταν έγινε αντιληπτός από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας ετέθη θέμα αποχώρησης. Οι Τούρκοι συμμετείχαν ως παρατηρητές και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Από την πλευρά δε του προέδρου του Euromil Emmanuel Jacob έγινε μια δήλωση ότι αναγνωρίζονται μόνο τα επίσημα κράτη.
Ωστόσο, οι Τούρκοι επιστρέφοντας στην χώρα τους, φρόντισαν να εμφανιστούν λίγο πολύ ως “ήρωες” που κατάφεραν μέσα στην Αθήνα να προκαλέσουν πανωλεθρία.
Ακριβώς αυτή τη λέξη (πανωλεθρία) χρησιμοποιούν και στην επίσημη σελίδα του συλλόγου τους, για τις επιπτώσεις που προκάλεσε η συμμετοχή του τουρκοκύπριου εκπροσώπου στο συνέδριο της Αθήνας.
Καυχιώνται δε, για τα συγχαρητήρια που έλαβαν γι αυτή την ηρωϊκή τους πράξη, από τον τότε ηγέτη στα κατεχόμενα Ντερβίς Έρογλου.
Το Onalert.gr μετέφρασε τα κείμενα με τα οποία οι Τούρκοι περιγράφουν την “πανωλεθρία” των Ελλήνων και Κυπρίων στρατιωτικών μέσα στην Αθήνα.

Αναφερόμενοι δε σε προγενέστερη συμμετοχή τους στο Euromil, περιγράφουν ότι “Κατά την ομιλία που πραγματοποίησε, (ο τουρκοκύπριος σε άλλο συνέδριο του Euromil) άνοιξε και τη σημαία της «ΤΔΒΚ», την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας”.
Είναι προφανές ότι πλέον τίθεται σοβαρό θέμα παραμονής στον Euromil τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Οργανώσεων (ΠΟΕΣ), όσο και της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) από πλευράς Ελλάδας και των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Κύπρου στον Euromil.
Διαβάστε τι απίστευτα γράφουν οι Τούρκοι στην ιστοσελίδα τους.
Συνεχίζονται οι επιπτώσεις αποδοχής της Ένωσης Υπαξκών της Τουρκίας (TAS-SEN), στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMİL)Ο πρόεδρος της Νότιας Κύπρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας εγκατέλειψε τη συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών, θέλοντας να καταδικάσουν αυτή τη στάση, ήρθαν ένας – ένας και συνεχάρησαν την Τουρκική ομάδα.
Επί πλέον η Ένωση Υπαξκών της Τουρκίας (TAS-SEN), θα ηγηθεί της ομάδος των Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχουν το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία και η Μακεδονία.
Στο συνέδριο μίλησε το μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ana GOMES, με τον οποίο συναντήθηκε ο πρόεδρος Αχμέτ Ζενγκίν, για τα προβλήματα των υπαξκών και είπε ότι από την πλευρά της EUROMIL, θα πρέπει η ατζέντα να στραφεί προς την ΕΕ και στο εγγύς μέλλον η προσοχή προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Τον συνεχάρη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της «ΤΔΒΚ» !!
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της «ΤΔΒΚ» αξιότιμος Ντερβίς Έρογλου, για την επιτυχία της Ένωσης Υπαξκών της Τουρκίας (TAS-SEN) κατά τη συνάντηση, στην οποία η Ελληνική και η Νότια πλευρά της Κύπρου (Ε/Κ) έπαθαν πανωλεθρία, δια μέσου του προέδρου των αποστράτων υπαξκών της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας (ΔΔΑ) της «ΤΔΒΚ» Εσέν Ομιουρλιού, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της Ένωσης Υπαξκών της Τουρκίας στην Άγκυρα, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή:

Ιδού αυτή η επιστολή:

Προεδρία της «ΤΔΒΚ»
Αξιότιμο Αχμέτ Ζενγκίν
Πρόεδρο Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα τη συμμετοχή της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας ως μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMİL), παρά τις όλες προσπάθειες μπλοκαρίσματος της Ε/Κ πλευράς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, συμπεριλαμβάνοντας στη δική σας δομή και την Ένωση Αποστράτων Υπαξκών Κύπρου, για το επίμαχο θέμα της οργάνωσης, έχετε ήδη αποφασίσει να ανακοινώσετε τη φωνή μας.
Και για τα δυο θέματα σας συγχαίρω και σας εκφράζω την εκτίμηση μου.Όπως λέω πάντα, το Κυπριακό θέμα είναι για όλους μας εθνική μας υπόθεση. Αυτή η υπόθεση για να μπορεί να είναι επιτυχής, θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά μέσα σε ενότητα και θα πρέπει να αξιολογούμε την κάθε πλατφόρμα πολύ καλά. Η Ε/Κ πλευρά, παρόλη τη δικής μας ειρηνική και καλοπροαίρετη στάση, για την λήψη έγκαιρων αποτελεσμάτων, όταν η κυβέρνηση της «ΤΔΒΚ» έδωσε την αρμοδιότητα στην Ανώνυμη Τουρκική Εταιρία Πετρελαιοειδών, προκειμένου με το Σισμίκ πραγματοποιήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και ενώ προχωρούσαν οι συνομιλίες, έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι φαίνεται ότι πρόθεσή της δεν είναι να κάνει συμφωνία μαζί μας, αλλά αυτά που κατέλαβε με τη δύναμη των όπλων, η λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τη διεθνή αναγνώρισή της, να συνεχίσει να σφετερίζεται τα δικαιώματά μας.
Και ενώ η κατάσταση έχει έτσι, το καθήκον που πέφτει σε μας είναι να υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος υπομονετικά και σίγουρα να πετύχουμε το δίκιο μας και τα δικαιώματά μας. Να συνεχίσουμε με ενότητα και ομοψυχία, με σημαντική συνεισφορά της ισχυρής μητέρας πατρίδος της Τουρκίας και οπωσδήποτε θα πετύχουμε του στόχους μας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα, για την υποστήριξή σας προς εμάς που ποτέ δεν τσιγκουνευτήκατε, την ηγεσία της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας αλλά και όλα τα μέλη, για μια ακόμη φορά τα αγκαλιάζουμε με αγάπη και εύχομαι σε όλους υγεία και πολλές – πολλές επιτυχίες.
Δρ. Ντερβίς Έρογλου
Πρόεδρος Δημοκρατίας
Η ‘Ένωση Αποστράτων Υπαξκών της «ΤΔΒΚ», εντάχθηκε στην Ένωση Υπαξκών Τουρκίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Υπαξκών της Δκσης των Δυνάμεων Ασφαλείας της «ΤΔΒΚ» Εσέν Ομιουρλιού, με ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε στις 6 Νοε 2014, ανακοίνωσαν ότι έγιναν μέλη της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας. Ιδού αυτή η ανακοίνωση τύπου:
Ανακοίνωση τύπου
Στις 16-18 Οκτ 2014, κατά την 110η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Οργάνωσης (EUROMİL, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας, η Ένωση Υπαξκών Τουρκίας (TAS-SEN) και η Ένωση Αποστράτων Υπαξκών της Δκσης Δυνάμεων Ασφαλείας της «ΤΔΒΚ», κάτω απ’ αυτή τη στέγη, παρουσίασαν προτάσεις σχετικά με την εκπροσώπηση. Ωστόσο η Ένωση Υπαξκών Ελλάδος και Κύπρου, εναντιώθηκαν σ’ αυτή την πρόταση, με τον ισχυρισμό ότι η «ΤΔΒΚ» είναι παράνομη και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Ωστόσο η Ευρωπαϊκή στρατιωτική οργάνωση, δήλωσε ότι η διοργάνωση αυτή δεν έχει πολιτικούς στόχους και επέκρινε τη στάση της Ελληνικής και Ε/Κ αντιπροσωπείας και έλαβε μια καταδικαστική απόφαση.
Στις 16-18 Οκτ 2014, κατά τη συνεδρίαση της EUROMİL που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, έγινε ψηφοφορία και έγινε αποδεκτή για ένταξη ως μέλους, η Ένωση Υπαξκών Τουρκίας (TAS-SEN).
Η Ένωση Υπαξκών Τουρκίας (TAS-SEN), η οποία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή στρατιωτική οργάνωση (EUROMİL), κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 1 Νοε 2014, συμφώνησαν και αποδέχτηκαν ομόφωνα την ένταξη της Ένωσης Αποστράτων Υπαξκών της Δκσης Δυνάμεων Ασφαλείας της «ΤΔΒΚ» ως μέλους, στην Ένωση Υπαξκών Τουρκίας.
Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων και Ε/Κ, με τη βυζαντινή τακτική, παρά τη στάση τους που αγνοούν την «ΤΔΒΚ» και τον Τ/Κ λαό, η ένωσή μας έχει κερδίσει το δικαίωμα της εκπροσώπησης στην Ευρωπαϊκή στρατιωτική οργάνωση.
Η Ένωση Υπαξκών Τουρκίας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της EUROMİL, θα ηγηθεί της ομάδος των Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχουν το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία και η Μακεδονία.
Μετά την ομόφωνη έγκριση ένταξης της Ένωσης Αποστράτων Υπαξκών της Δκσης Δυνάμεων Ασφαλείας, ο πρόεδρος της ένωσης Εσέν Ομιουρλιού πραγματοποίησε μια ομιλία για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας στην Κύπρο, καταδίκασε τη στάση της Ελληνικής και Κυπριακής πλευράς και είπε πως αν υπάρχει κατοχή και κατακτητής, αυτή είναι η Ε/Κ πλευρά, η οποία το 1960 με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της Ελλάδος, το πραγματοποίησε με την απειλή των όπλων. Κατά την ομιλία που πραγματοποίησε, άνοιξε και τη σημαία της «ΤΔΒΚ», την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας. Αυτή η κίνηση χειροκροτήθηκε από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. Στη συνέχεια εκ μέρους του πρόεδρου της Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας (TAS-SEN) Δρ Αχμέτ Ζενγκίν, επιδόθηκε το «ανώτατο μετάλλιο τιμής» στον πρόεδρο Εσέν Ομιουρλιού και στον αντιπρόεδρο Ιμπραχίμ Αράπ
Μετά την ανάγνωση του μηνύματος του προέδρου της Δημοκρατίας Δρ Ντερβίς Έρογλου, ο πρόεδρος Ένωσης Υπαξκών Τουρκίας Δρ Αχμέτ Ζενγκίν, πραγματοποίησε μια ομιλία και αναφερόμενος στο αξιότιμο πρόεδρο της Δημοκρατίας Έρογλου, είπε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του απονέμεται τιμητικά το «ανώτατο μετάλλιο τιμής», για την αποφασιστικότητά του στα δικαιώματα του Τ/Κ λαού και των επιτυχών ενεργειών του. Το μετάλλιο παρέλαβε ο πρόεδρος Εσέν Ομιουρλιού, προκειμένου να του το επιδώσει.
Ανακοινώνεται με σεβασμό προς τα μέλη μας και προς την κοινή γνώμη.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :