Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη πρόκληση!! Οι οπισθογεμείς βρετανοί διοργάνωσαν διάλεξη για το αν ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε φουστάνια...!!!!newsbomb_Βγάζουν bisexual τον Μεγάλο Στρατηλάτη και εξετάζουν αν ντυνόταν σαν ελληνίδα θεά

Συζήτηση – πρόκληση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;»

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, Tony Spawforth προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... bisexual.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Μουσείου, στην αποψινή διάλεξη ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους εχθρούς του. Θα εξετάσει τον ισχυρισμό αν ο Μ. Αλέξανδρος συνήθιζε να ντύνεται σαν Ελληνίδα θεά», αναφέρει το Βρετανικό Μουσείο. 

Στο παρελθόν, ο Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες, δηλαδή με αμφίεση που θύμιζε γυναίκα.

Η διάλεξη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Λονδρέζων και θα είναι “sold out”.


http://elnewsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :