Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΪΚΟ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, Οκτώβριος 1950ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ: “Ένα έθνος παύει να έχει ψυχή, όταν δεν θέτει πάνω από το χρήμα, από ένστικτο και χωρίς καμμία αμφισβήτηση, ένα σύνολο ιδανικών που τα θεωρεί τα θεμέλεια της ύπαρξής του. Ένα έθνος που βάζει πάνω απ’ όλα το χρήμα, παύει να είναι έθνος και γίνεται το όργανο εκείνου του ξένου που κατέχει το χρήμα και στα χέρια του οποίου έχει εγκαταλείψει τη ζωή και το πεπρωμένο του”.  ΜΩΡΙΣ ΜΠΑΡΝΤΕΣ
αρχείο λήψης (49)


Πριν από αρκετά χρόνια εκλεκτός συναγωνιστής ανακάλυψε σε παλαιοβιβλιοπωλείο στο Μοναστηράκι ένα φυλλάδιο ασπρόμαυρο που επάνω του είχε έναν δικέφαλο αετό και τα αρχικά Λ.Ε.Κ., που σήμαιναν Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα. Άγνωστη η ιστορία του συγγραφέως του, που το όνομά του δεν αναφερόταν στο έντυπο. Άγνωστη και η δράση και η ύπαρξη αυτού του πολιτικού κινήματος. Από το φυλλάδιο αυτό, λοιπόν, και τα παρακάτω: 
“ΑΣΤΙΚΙΣΜΟΣ”: Αστικισμός είναι η αρρωστημένη νοοτροπία των καιροσκοπικών υποχωρήσεων και συμφεροντολογικών υπολογισμών στην αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων της φυλής και στην πάλη κατά των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών του έθνους… ΛΑΪΚΟ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, Οκτώβριος 1950»
“ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”: Επανάσταση θα πει ριζικές, αντρίκειες λύσεις. Χωρίς μεσότητες, συμβιβασμούς, δειλίες. Χωρίς αστικισμούς.
Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πρόβλημα κυβερνήσεως. Είναι πρόβλημα καθεστώτος.
Χρειάζεται γενική, ριζική αλλαγή. Γκρέμισμα ενός σάπιου κόσμου και κτίσιμο πάνω σε νέες βάσεις, πάνω σε καινούργια θεμέλια.
ΛΑΪΚΟ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, Οκτώβριος 1950»

Δεν υπάρχουν σχόλια :