Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στην Ελλάδα του 2013!! 35χρονος τρεφόταν με σκυλοτροφή και φωτιζόταν με κερί...!!!
Στο γηροκομείο της Λεμονιάς στα Θυμιανά βρήκε τη στέγη και την θαλπωρή που του έλειπαν ένας 35χρονος Έλληνας άστεγος.

Ο νεόπτωχος άνδρας τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί στο άθλιο υπόγειο εγκαταλειμμένης νεοκλασσικής οικίας στην οδό Θεοπόμπου αρ. 5 στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου είχε βρει καταφύγιο από τότε που εγκατάλειψε τον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι.

«Σανίδα» σωτηρίας για το νεαρό αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Χίου Πέτρου Περρίκου, που παραξενεύτηκε από το φως που τρεμόπαιζε στο υπόγειο του εγκαταλειμμένου σπιτιού. 

Στην αρχή δεν υποψιάστηκε τίποτα, αλλά όταν είδε ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν αποφάσισε να επέμβει. Με τη συνοδεία της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι και αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους. Ο νεαρός ήταν σε οικτρή κατάσταση, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και αφού τον περιποιήθηκαν αποφάσισαν να τον μεταφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε ένα χώρο φιλοξενίας και στη συνέχεια να ενημερώσουν τους οικείους του στην Αθήνα. 

Δύο μέρες αργότερα με τη συνοδεία της Ασφάλειας και κοινωνικής λειτουργού του δήμου τον μετέφεραν στο γηροκομείο της Λεμονιάς, όπου ζει πλέον με ανθρώπινες συνθήκες. on-news 

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :