Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΛΩΝ" ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΛΛΗ. ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ



anastasios-pallis
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διενεργείται από το πρωί στο μεγάλο κτήμα του επιχειρηματία Αναστασίου Πάλλη. Άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ ερευνούν τον βαρύ οπλισμό που κατέχει ο υπόδικος επιχειρηματίας και αποτελείται κατά πληροφορίες από πιστόλια, αυτόματα όπλα ακόμα και μπαζούκας. Το κτήμα φέρει την ονομασία "Μουσείο Όπλων" και ο ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται ότι κατέχει τον οπλισμό νόμιμα. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές η έρευνα αφορά πιθανές διοικητικές παραβάσεις(εαν διαπιστωθούν)και νόμιμες άδειες κατοχής του οπλισμού.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του site http://www.lykavitos.gr o κ. Πάλλης ο οποίος «αυτοδιαφημίζεται» ως «οικονομικός μεγιστάνας» και επικαλείται ιδιότητες που δεν έχει όπως του «εκδότη» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της μεγάλης απάτης που συντελέσθηκε σε βάρος του ΟΤΕ, το 2005. Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση των «ροζ κλήσεων» η οποία «κοιμάται» εδώ και πέντε περίπου χρόνια στην ανάκριση και συγκεκριμένα στο 9ο ανακριτικό γραφείο.
Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι, όμως, η μόνη η οποία εκκρεμεί στην ελληνική Δικαιοσύνη και αφορά τον Αναστάσιο Πάλλη, καθώς ο «φρουρούμενος υπόδικος» εμπλέκεται σε απαγωγή Άγγλου υπηκόου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ελέγχεται για το «πολεμικό μουσείο-στρατόπεδο» που διατηρεί στη Βάρη, ενώ πρόσφατα ενεπλάκη και στην αποκαλούμενη υπόθεση της «Μαφίας των Ακινήτων» κατόπιν μήνυσης που κατέθεσε σε βάρος του ο αρχιτέκτονας, Μπάμπης Σταϊκος.
Από το σκάνδαλο του ΟΤΕ στην απαγωγή του Βρετανού
Από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι η γρήγορη οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Αναστάσιου Πάλλη η οποία έχει αφήσει πολλούς από εκείνους που παρατηρούν την «ανέλιξή» του με ανοιχτό το στόμα, βασίζεται στο ρητό «ότι δηλώσεις, είσαι».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 1998 ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να αυτοχαρακτηρίζεται «εκδότης» και «εφοπλιστής».
Μαζί όμως με την δυσεξήγητη οικονομική ανέλιξη ο Αναστάσιος Πάλλης άρχισε να αφήνει και τα σημάδια για μια σειρά από «απάτες» στις οποίες φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει.
Η πλέον χαρακτηριστική είναι εκείνη του ΟΤΕ. Η υπόθεση της τηλεπικοινωνιακής απάτης, γνωστή και ως το «σκάνδαλο των ροζ κλήσεων» εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή οκτώ χρόνια μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε καταθέσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον Δεκέμβριο του 2005, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης.
Οι διώξεις αφορούν το αδίκημα της απάτης ενώ από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να στήσουν μια καλοστημένη κομπίνα, η οποία προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και εξαπάτησε χιλιάδες συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ κλήσεις» τις οποίες όμως δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.
Προηγουμένως ο κ. Πάλλης, είχε προλάβει να εμπλακεί και στο σκάνδαλο της Μονής Τοπλού καθώς εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος αλλά και δικηγόρος (!) της αγγλικής εταιρίας Loyalward η οποία αποπειράθηκε να αγοράσει σκανδαλωδώς 26.000 στρέμματα στα δάση της Κρήτης.
Στο μεταξύ ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» είχε προλάβει να «αυτοβαπτιστεί» και εφοπλιστής δηλώνοντας ιδιοκτήτης της εξωχώριας εταιρίας RONDA SHIPMANAGEMENT INC η οποία όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε τις φοροαπαλλαγές του Νόμου, καθώς ο κ. Πάλλης είχε φροντίσει να δηλώνει και ιδιοκτησία πλοίου. Τελικά μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι απλά ήταν ένας «ξυπόλητος πρίγκηψ» καθώς το πλοίο «Lotus» που υποστήριζε ότι του άνηκε αποδείχθηκε ότι άνηκε σε Ιάπωνα.
Στις 30 Μαρτίου 2012 επεσήμανε ότι το πλοίο είχε «δηλωθεί εκ παραδρομής» και τελικά η άδεια λειτουργίας της εταιρίας που δεν είχε πλοίο ανακλήθηκε!
Ωστόσο ιδιαίτερο «θόρυβο» σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει προκαλέσει μια ακόμη ποινική υπόθεση στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο «πολυπρόσωπος» κ. Πάλλης: Εκείνη της απαγωγής του άγγλου υπηκόου Έντουαρντ Πρινγκλ Στέισι την 27η Νοεμβρίου 2012 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Η απίστευτη ιστορία η οποία απασχολεί έντονα την Βρετανική Πρεσβεία αλλά και το Λονδίνο, αποτέλεσε προϊόν δικογραφίας την οποία σχημάτισε το Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ και με. κωλυσιεργία μεταβίβασε -πρόσφατα- στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Βάσει των όσων κατήγγειλε ο Άγγλος υπήκοος εκείνη την ημέρα ήλθε στην Ελλάδα καλεσμένος του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος είχε αντιληφθεί ότι ο πρώην «συνεργάτης» του (σ.σ. Πάλλης) ο οποίος του είχε προτείνει να κάνουν εταιρία που θα αναλάμβανε τη φύλαξη των καραβιών του εφοπλιστή στη Σομαλία από τους πειρατές, τον «έκλεβε».
Κάλεσε, λοιπόν, τον μέτοχο της εταιρίας ο οποίος έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος στις 2 το μεσημέρι. Αντί όμως να τον συναντήσει εκπρόσωπος του Ρέστη τον «υποδέχτηκαν» τρεις «άνδρες» του Πάλλη. Ο ένας ήταν άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας, ο δεύτερος δικηγόρος και ο τρίτος αστυνομικός!
Τα όσα διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφει ο κ. Στέισι, στην κατάθεσή του που έδωσε στην Πρεσβεία μπορεί να τα δει κανείς μόνο σε αστυνομική περιπέτεια. Οι τρεις άντρες δεν τον άφησαν να βγει έξω από την αίθουσα και τον απείλησαν λέγοντάς του ότι πρέπει να πάρει την επόμενη πτήση και να επιστρέψει στο Λονδίνο. Μάλιστα του ανέφεραν ότι αν επέμενε να μην πάρει την πτήση της επιστροφής θα κατέληγε στην φυλακή!
Τελικά ύστερα από ώρες απειλών, νουθετήσεων και συνδιαλλαγών και αφού πιέστηκε πρώτα να υπογράψει συμφωνητικά τα οποία αρνήθηκε να αγγίξει, αφού μίλησε στο τηλέφωνο με τον «άνδρα με τα χίλια πρόσωπα» οδηγήθηκε στον έλεγχο και πήγε στην πύλη επιβίβασης. Τότε φώναξε αστυνομικό και πήγε μέχρι το σημείο που τον περίμενε ο άνθρωπος του Βίκτωρα Ρέστη.
Στη συνέχεια πήγε στην Πρεσβεία και στη συνέχεια στην Ασφάλεια όπου και κατήγγειλε το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Βρετανία «βράζει» για το συγκεκριμένο γεγονός, οι αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας όχι μόνο δεν φάνηκαν να βιάζονται να περαιώσουν τη δικογραφία αλλά την απέστειλαν στις εισαγγελικές Αρχές με το. ταχυδρομείο!
Η εμπλοκή στα δασικά του Υμηττού και το. Μουσείο!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως προκαλεί η εμπλοκή του ονόματος του «εφοπλιστή» χωρίς πλοίο στην υπόθεση του σκανδάλου των δασικών εκτάσεων του Υμηττού και της Βάρης.
Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε 10 συνολικά πρόσωπα τα οποία -σύμφωνα με τα κατηγορητήρια- συνεργάστηκαν μεταξύ τους και εξαπάτησαν τον Βίκτωρα Ρέστη κατά 47 εκατ. ευρώ.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του κυκλώματος, ο αρχιτέκτονας Χαράλαμπος Στάϊκος, ο οποίος έχει παραδεχτεί την απάτη σε βάρος του επενδυτή κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Πάλλη αλλά και μιας δικηγόρου.
Μέσω του πολυσέλιδου δικογράφου ο αρχιτέκτων εγκαλεί τον Πάλλη ότι τον εξαπάτησε, καθώς του «άρπαξε» τέσσερα ακίνητα του Ψυχικού, συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα ακίνητα θα επιστρέφονταν στον Βίκτωρα Ρέστη ως αντάλλαγμα για το ποσό που του είχε υπεξαιρέσει η σπείρα.
Καταθέτει ο μηνυτής: «Στις 22 Οκτωβρίου 2009 υπέγραψε την υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναγνώριζα την οφειλή μου στον κ. Ρέστη και αναλάμβανα να μεταβιβάσω τέσσερα ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ήταν και η τελευταία φορά που είδα τον κ. Βίκτωρα Ρέστη, αφού ο ίδιος εξέφρασε ρητά την επιθυμία του παρουσία του κ. Πάλλη να μεσολαβεί ο ίδιος ο κ. Πάλλης, ως άτομο που έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης του.».
Την 1η Δεκεμβρίου 2009 ο αρχιτέκτονας μεταβίβασε τα τέσσερα ακίνητα στις εταιρείες «EUROINVEST ENTERPRISES LIMITED» και «PRIME SYSTEMS (UK) LIMITED», πιστεύοντας ότι άνηκαν στον κ. Ρέστη. «Αφενός ο μηνυόμενος φρόντιζε συνεχώς να με διαβεβαιώνει ψευδώς ότι οι δυο εταιρίες στις οποίες μεταβιβάστηκαν τα ακίνητά μου εξυπηρετούσαν συμφέροντα του κ. Ρέστη.», επισημαίνει.
Τελικά όμως, τρία χρόνια αργότερα, όπως πληροφορήθηκε από εξώδικο που του απέστειλε ο κ. Ρέστης τα ακίνητα όχι μόνο δεν είχαν περιέλθει στην κατοχή του εφοπλιστή αλλά τα είχε καρπωθεί ο κ. Πάλλης! Ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ του εξαπατημένου αρχιτέκτονα και του κ. Πάλλη και τελικά η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως δικηγόρος του κ. Πάλλη υπέγραψε και πρώην δικαστής των διοικητικών δικαστηρίων ο οποίος αποπέφθηκε από το Σώμα και πλέον συνεργάζεται στο γραφείο του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη.
Ένα ακόμη «μικρό θαύμα» το οποίο κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ο Αναστάσιος Πάλλης, σε διάστημα λίγων ετών, είναι η δημιουργία ενός στρατιωτικού μουσείου το οποία εδρεύει σε αχανή έκταση της Βάρης και θυμίζει στρατόπεδο, καθώς φιλοξενεί από άρματα μάχης μέχρι και σύγχρονα όπλα.
Όπως λέγεται η λειτουργία του στρατοπέδου, «νομιμοποιήθηκε» στα μάτια των τρίτων με την ύπαρξη πρωτοκλασάτων στελεχών στο αρχικό Δ.Σ. όπως του εφοπλιστή Ποταμιάνου και του Οδυσσέα Βουδούρη. Ωστόσο σήμερα η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα σκιώδης καθώς υπάρχουν καταγγελίες που κόβουν την ανάσα.
Σύμφωνα με αυτές, η ελληνική Πολιτεία αδυνατεί να διακριβώσει το νόμιμο της κατοχής του συνόλου του υλικού καθώς και εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες παράδοσης παραλαβής.
Είναι ενδεικτικό, ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει δοθεί από το Δήμο Μεσολογγίου (σ.σ. τα είχε παραλάβει από το ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) με παράτυπο τρόπο καθώς δεν υπήρχε η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία δόθηκε ετεροχρονισμένα!
Ως εκ τούτου παραμένουν ασαφή μια σειρά από ζητήματα με το κυριότερο να είναι εάν έχουν συνταχθεί τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής του στρατιωτικού υλικού που δόθηκε από το Δήμο Μεσολογγίου στο Ίδρυμα ΠΑΛΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :