Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

????????????????????????????????????
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Ώρα με την ώρα η ανθρωπιστική κρίση στην Λωρίδα της Γάζας επιδεινώνεται ραγδαία και η κατάλυση της 72 ωρης κατάπαυσης του πυρός, δυο μόνο ώρες μετά την έναρξή της, δεικνύει ότι η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του τραγικού και του απάνθρωπου.
Μέσα σε αυτή την «κόλαση του Δάντη» που το Ισραήλ συνεχίζει να κατέχει πρωταγωνιστικό και κατευθυντήριο ρόλο, ήρθε η καταδίκη εκ μέρους του Λευκού Οίκου του προχθεσινού βομβαρδισμού σχολείου του ΟΗΕ, από τις Ισραηλινές δυνάμεις. Μάλιστα η καταδίκη διατυπώθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα.
Τι έγινε λοιπόν και οι Αμερικανοί αποφάσισαν να πάρουν θέση και να καυτηριάσουν την εγκληματική αδιαλλαξία του Ισραήλ, που έχει αρχίσει να λαμβάνει πλέον διαστάσεις γενοκτονίας; Μήπως επιτέλους ευαισθητοποιήθηκαν έναντι του δράματος των αμάχων; Μήπως επιτέλους ένιωσαν φρίκη και αποτροπιασμό βλέποντας τις εικόνες με τα διαμελισμένα και ακρωτηριασμένα παιδιά;  Μήπως επιτέλους σε μια κρίση δικαίου, αποφάσισαν  να υψώσουν το ανάστημα και να εκφράσουν την κατακραυγή τους, ενάντια σ’ ένα κράτος που προβαίνει με σαδιστική ικανοποίηση σε εγκληματικές πράξεις;

Μήπως εν τέλει επήλθε επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα και ανέβλεψαν το Φώς το Αληθινό;
Μην προβληματίζεστε. Δεν συνέβη τίποτα απ όλα αυτά. Απλώς ή συγκεκριμένη πράξη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα χυδαίο επικοινωνιακό ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύδους.
Διότι την ίδια στιγμή που ο Λευκός Οίκος καταδίκαζε τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ, την ίδια ακριβώς στιγμή ως εκδήλωση απόλυτου ειρωνείας και εμπαιγμού της ανθρωπότητας, το Πεντάγωνο ανακοίνωνε ότι έστειλε φορτία με πολεμοφόδια στον Ισραηλινό στρατό.
Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι στις 20 Ιουλίου το Ισραήλ είχε ζητήσει πυρομαχικά προκειμένου να αναπληρώσει όσα είχε ήδη εξαπολύσει στη Γάζα. Η προμήθεια εγκρίθηκε μόλις τρεις ημέρες αργότερα και το «σφαγείο» προμηθεύτηκε νέα μαχαίρια, γιατί τα παλιά είχαν πλέον από την χρήση στομώσει.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζών Κέρμπι δήλωσε τα ακόλουθα:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα να βοηθήσουν το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει ισχυρές δυνάμεις αυτοάμυνας. Αυτή η προμήθεια πυρομαχικών υπηρετεί αυτούς τους στόχους».
Τουλάχιστον αν μη τι άλλο ο άνθρωπος «είναι στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα». Ποιες σφοδρές καταγγελίες, ποια δήθεν ευαισθητοποίηση και συμπόνια για το δράμα των αμάχων, ποιες αρχές διεθνούς δικαίου. Η αλήθεια είναι μια και την ξεστόμισε σε μια μόνο πρόταση ο αντιναύαρχος Κέρμπι.
Το Ισραήλ από την ίδρυσή του εξυπηρετούσε, εξυπηρετεί και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα Αμερικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Δεν πάει να προβεί σε γενοκτονία, δεν πάει να πνίξει στο αίμα τον Παλαιστινιακό Λαό, δεν πάει να εκτονώνει το μίσος και την σαδιστική του μανία πάνω σε γυναικόπαιδα, δεν πάει να καταλύσει κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπισμού. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα συνεχίσει να του παρέχει απλόχερα όλα τα απαραίτητα μέσα για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Και ποια είναι αυτά; Φωτιά και ατσάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :