Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Ευρωπαϊκή Έρευνα! “ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ” στο κλαμπ των ΠΛΟΥΣΙΩΝ οι Έλληνες! Γελάει ο κόσμος με τις αναλύσεις και τα Νουμερά σας! ΝΟΥΜΕΡΑ είστε οι ίδιοι!

zitianos

Οκ… ο παγκόσμιος πλούτος εκ τινάζεται… σύμφωνα με την έρευνα! Το πιθανό “κραχ” που κοντοζυγώνει δεν τους αγγίζει; Αυτά τα στοιχεία από ποιους τα παίρνουν; Πίνουν κάτι και σίγουρα δεν το μαρτυρούν δεν εξηγείται αλλιώς.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά…. (ανεξάρτητα από τους Έλληνες που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς του σπιτιού, να παρέχουν καλύτερη παιδεία στα παιδιά τους, να διασκεδάσουν όπως παλαιότερα , να κοιμηθούν ήρεμα ρε αδερφέ…) σύμφωνα με έρευνα πολύ γνωστής οικονομικής εταιρίας αναλύσεων σημειώνονται νέα ρεκόρ: στα 241 τρισεκατομμύρια δολάρια, ο παγκόσμιος πλούτος, για το οικονομικό έτος που έληξε στα μέσα του 2013.

Η Ελλάδα παραμένει στο «κλαμπ των πλουσίων», με την ατομική περιουσία των Ελλήνων να ξεπερνά τα 100.000 δολάρια. Και κάπου εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι και όπως θα έλεγε ο Οβελίξ….. Είναι τρελοί αυτοί ο Ευρωπαίοι αναλυτές;
Τα στοιχεία κατέγραφαν εκτίναξη του χρηματιστηρίου κατά 139%. Η περιουσία των Ελλήνων βρίσκεται στο μισό της Ευρωζώνης.
Η περιοχή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πλούτο είναι η Βόρεια Αμερική. Όλη αυτή την ανάλυση την βρήκαμε σε ξένο ειδησιογραφικό πρακτορείο και μας έφυγε το μάτι …. Συνεχίζουμε όμως την ανάλυση του ρεπορτάζ, οπότε σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο μετά τη Β. Αμερική ακολουθεί η Ευρώπη και τρίτη έρχεται η περιοχή της Ανατολικής Ασίας (εξαιρουμένων Κίνας και Ινδίας).Η Κίνα βρίσκεται, μόνη, στην τέταρτη θέση, κατέχοντας το 8,1% του παγκόσμιου πλούτου.
Οι συγγραφείς της έκθεσης πάντως η αλήθεια είναι ότι σημειώνουν την τεράστια ανισότητα στην κατανομή του πλούτου.
7 στους 10 κατοίκους του κόσμου έχουν περιουσία που δεν φτάνει ούτε τα 10.000 δολάρια. Άρα η έρευνα έγινε για τους λίγους… για τους εκλεκτούς με τα χρυσά κουτάλια γιατί όλοι οι άλλοι τρώνε ό,τι βρουν με τις χούφτες τους.
Η φτώχεια είναι γεωγραφικά προσδιορισμένη: στην Αφρική και στην Ινδία, το 90% των κατοίκων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της πυραμίδας. Αντίθετα, το 10% των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου κατέχει το 86% του παγκόσμιου πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :