Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ! ΤΡΕΙΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΑΔΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ. Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ – ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) – ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

tragodia

Στη δημοσιότητα βγήκαν οι φωτογραφίες και των τριών στρατιωτών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο πεδίο βολής του Βόλου, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης που πήρε εφιαλτική τροπή.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με τους πέντε νεκρούς, μια ακόμη τραγωδία έρχεται να βυθίσει στο πένθος τη χώρα.
pedio2_608_355
Σε πεδίο βολής του Βόλου, σωλήνας όλμου 81 χιλιοστών εξερράγη στις 13:30 της Τρίτης, κατά τη διάρκεια άσκησης και συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του OnAlert, θύματα της νέας ανείπωτης τραγωδίας είναι δυο επαγγελματίες οπλίτες, που είχαν το βαθμό του λοχία κι ένας στρατιώτης.

Το πεδίο βολής όπου συνέβη το δυστύχημα βρίσκεται στην κοινότητα Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικείου και τον Βόλο. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος της τραγωδίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.
1
Ακόμη δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη.
Από την έκρηξη υπάρχει και ένας τραυματίας, ένας υπολοχαγός, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.
Σύμφωνα με διαδικτυακή εφημερίδα ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.
pedio4
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια.
VOLOS
Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής.
12
Με εντολή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έδωσε επίσης εντολή στον υφυπουργό Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος για να συντονίσουν την επιχείρηση. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το πολύνεκρο δυστύχημα
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.
Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».
Μήνυμα Κάρολου Παπούλια:
«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας.
Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος».
Αβραμόπουλος για δυστύχημα στο Βόλο: Τα τρία παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον
Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.
Το δυστύχημα,σύμφωνα με διαδικτυακή εφημερίδα, συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολού Γλαφυρών Βόλου.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί.
Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.
bolos1
bolos2
bolos3
bolos4
bolos5
bolos6

Δεν υπάρχουν σχόλια :