Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΓΩΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ! ΤΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ! ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ! ΞΕΥΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ! ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο….. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ! ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ!

εκλογοες γερμανια
Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στη Γερμανία, με το πρώτο exit poll να δείχνει την εύκολη επικράτηση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ που συγκέντρωσε ποσοστό 32,5%, έχοντας όμως σοβαρές απώλειες 7,63%.
Απογοητετικό ήταν το αποτέλεσμα του exit poll για τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς που έλαβε 20%. Η επίδοση του SPD είναι η χειρότερη στη μεταπολεμική τους ιστορία, ενώ τρίτη δύναμη στον πολιτικό χάρτη της Γερμανίας αναδεικνύεται το AfD που συγκεντρώνει ποσοστό 13,5%. Διαβάστε τι είπε ο  υποψήφιος καγκελάριος για την Εναλλακτική για την Γερμανία
Σύμφωνα με το exit poll του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, στην Μπούντεσταγκ επανέρχονται οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 10,5%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 9,5% και τελευταίο το κόμμα της Αριστεράς με 9%.

0001
0000
Η Μέρκελ έχασε 1 εκατ. ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2013 ! Δείτε τους κερδισμένους και χαμένους
μερκελ εχασε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ

Σόιμπλε θα λέμε …και θα κλαίμε! ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Δείτε ποιος πάει για υπουργός Οικονομικών της ΜΕΡΚΕΛ!

Σε αναζήτηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας
Αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα του exit poll, τότε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της κ. Μέρκελ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με το FDP ή μόνο με τους Πράσινους και θα πρέπει να επιτύχει μια ευρύτερη συνεργασία.
Εκτός κυβερνητικού σχηματισμού θα μείνουν σίγουρα οι Σοσιαλδημοκράτες, βάζοντας τέλος στον μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέζιχ.
«Λάβαμε μία σαφή εντολή από τους ψηφοφόρους να περάσουμε στην αντιπολίτευση», δήλωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέζιχ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Για μας, ο μεγάλος συνασπισμός τελειώνει σήμερα», πρόσθεσε.
Αλλαγή ηγεσίας στο SPD
Παράλληλα, η εκλογική ήττα των Σοσιαλδημοκρατών θα φέρει αλλαγές σε όλους τους τομείς του κόμματος, ακόμα και στην ηγεσία, με την κ. Σβέζιχ να ανακοινώνει πως ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία του κόμματος.
Οι συνάδελφοι από την γερμανική ΒΙLD το έγραψαν από νωρίς το βράδυ!
Έρχεται μεγάλος πολιτικός σεισμός!
bild
ώρα 18:41 Λίγο πριν τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα! Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έξω από τα εκλογικά αρχηγεία όλων των κομμάτων.
2,w=756,q=high,c=0.bild
  • Η συμμετοχή ίσως και να φτάσει ή να ξεπεράσει το 70,2 % ! Δείτε την συμμετοχή από τον πόλεμο και μετά!
    3,w=756,q=high,c=0.bild

Τι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές

Το γερμανικό εκλογικό σύστημα επιβάλλει τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτό δημιουργεί «πονοκέφαλο» στα κομματικά επιτελεία, μετά τις γερμανικές εκλογές.
Κατά τους ειδικούς, η είσοδος του Φιλελεύθερου FDP και του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» στην Μπούντεσταγκ θα μειώσει καταρχάς τις έδρες, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη Βουλή. Ο λόγος για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), αλλά ενδεχομένως και για τα μικρότερα. Δηλαδή, τους Πράσινους (Die Gruenen) και την Αριστερά (Die Linke). Φυσικά οι πιθανοί εφικτοί συνδυασμοί των ενδιαφερομένων δυνάμεων να συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό έχουν αναλυθεί δεόντως στο παρασκήνιο από τα κομματικά επιτελεία.
Καταρχάς, όλα τα κόμματα αποκλείουν την συνεργασία με το AfD και η Αριστερά αποκλείεται εκ προοιμίου από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. ‘Ετσι, δια της εις άτοπον απαγωγή μένουν τα υπόλοιπα.
ώρα 18:00 Εθελοντές σε όλη την χώρα μετρούν ψήφο προς ψήφο τα ψηφοδέλτια! Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα τα έχουμε αργά το βράδυ!
2.bild

Δεν υπάρχουν σχόλια :