Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΑΡΙΑ: O MISTER TSIPRAS ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

Ένα ακόμα εγκωμιαστικό δημοσίευμα για τον mister Tsipra τον… τρομερό, δημοσιεύθηκε στην γερμανική Suddeutsche Zeitung. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικεντρώνει στα σημεία που «υπερέχει» το αμερικανοκομμουνιστάκι των Αθηνών, σε σχέση με τους ψοφοδεξιούς προκατόχους του, εξηγώντας τους λόγους της προτίμησής του από την φράου Μέρκελ και το γερμανικό κατεστημένο – και που έχουν σχέση με την γνωστή ρήση του μεγιστάνα Ανιέλι, ότι «η αριστερά είναι πολύ πιο χρήσιμη, εφόσον μπορεί να κάνει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει για μας η δεξιά» και με την απογοήτευση που έχει σπείρει στον ελληνικό λαό, πως εφόσον συμβιβάστηκε κι αυτός ο μέγας… μνημονιοσχίστης, δεν υπάρχει (τάχα!) «άλλος δρόμος», παρά μόνο ο «μονόδρομος» των Μνημονίων. Ιδού, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
«Ύστερα από δύο χρόνια πολιτικής λιτότητας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τα τελευταία μηνύματα από την Αθήνα δίνουν αφορμή για αισιοδοξία, με την οικονομία να αναπτύσσεται για δεύτερο τρίμηνο στη σειρά και το 2017 να ενδέχεται να αποδειχθεί χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό. Η Αθήνα επανέκαμψε για πρώτη φορά από το 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές και αυτό είναι κάτι που καταγράφεται και στο Βερολίνο…
Κοιτώντας, ωστόσο, τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τελικά φέρει αποτελέσματα που οι διεθνείς πιστωτές δεν μπορούσαν να ισχυριστούν ότι πέτυχαν οι προκάτοχοί του.

Και με δεδομένο ότι αυτό είναι κάτι που προέρχεται από τον πλέον μαχητικό αντίπαλο της πολιτικής λιτότητας, εκτιμάται ότι θα πρέπει οι πολίτες να έχουν πεισθεί ότι δεν υπάρχει εύκολη οδός.
Δεν υπάρχει πλέον κανείς στην Ελλάδα που θα υποσχόταν στους πολίτες μία θεμελιωδώς διαφορετική πολιτική και που θα μπορούσε έτσι να έχει μία προοπτική επιτυχίας.
Οι νοσταλγοί της δραχμής έχουν σιγήσει, ενώ και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η συντηρητική ΝΔ, δεν μπορεί πολιτικά να καταδείξει καμία πραγματική εναλλακτική, όσο το πρόγραμμα διάσωσης προδικάζει τα πάντα. Ακόμη και ο λαϊκιστής Τσίπρας που ήρθε στην εξουσία το 2015 δεν υφίσταται πλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια :