Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ – ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ERTOPEN ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΗ – ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ – ΑΓΡΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ(;;;)

KOUNTOURIS-AGIA-ZONI-2
Το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα και η πρωτοφανής ρύπανση όλου του Σαρωνικού κόλπου από τόνους μαζούτ έχουν φέρει και πολιτικούς κλυδωνισμούς.

Άλλο ένα πλοίο (μετά το Noor-1) αποκαλύπτει πολιτικά παιχνίδια και υπόγειες διαδρομές ενώ στην επιφάνεια έρχεται το μείζον ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδειχτεί ότι το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έκανε κάτι τέτοιο.
Το ζήτημα πάντως της διαφθοράς και εν γένει της διάβρωσης των μηχανισμών ελέγχου του κράτους είναι και διαχρονικό και διακομματικό.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι μας έκανε εντύπωση η αποκάλυψη γνωστής ενημερωτικής ιστοσελίδας που καταφέρεται κατά του γνωστού για τα φιλοσυριζαίικα συναισθήματά του, δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος λειτουργεί και κατέχει site και την εφημεριδα Documento.
Η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη δημοσίευσε το ρεπορτάζ της για τον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη φιλοξενώντας ένα τμήμα από την επίσημη ιστοσελίδα του αποκαλούμενου και Ομίλου του Θεόδωρου Κουντούρη με την επωνυμία «Fos Petroleum» με όλα τα στελέχη της εταιρείας του. Σε αυτήν την επίσημη φωτογραφία της εταιρείας του διακρίνουμε και έναν κύριο ονόματι, Μάνθο Γιουρτζόγλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που διαβάζουμε στην γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα, ο κ. Βαξεβάνης φέρεται να απάλειψε (με δόλο;) τη φωτογραφία του εν λόγω κυρίου στο ρεπορτάζ του και να έχει αντικατασταθεί από μια άλλη που ανήκει σε μια γυναίκα.
Δείτε τι εννοούμε;
Αυτή είναι η εικόνα που βλέπουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας:
image.ashximage11.ashx
H ανάρτηση στο «Documento»
docum
H ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κ. Βαξεβάνη
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον ο φιλοκυβερνητικός Κώστας Βαξεβάνης ξέχασε τον Μάνθο Γιουρτζόγλου και τον αφαίρεσε από το δημοσίευμά του; Το βιογραφικό του Μάνθου Γιουρτζόγλου μας βάζεις ψύλλους στα αυτιά. Είναι γνωστός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ με έντονη δράση και κυρίως με εκπομπή στην «επαναστατική» ΕRTOpen. Βλέπετε ο Μάνθος Γιουρτζόγλου, εκτός από στέλεχος του πειρατή – πλοιοκτήτη του σαπιοκάραβου, Θεόδωρου Κουντούρη, ο οποίος έχει και περίοπτη θέση στην εταιρεία αφού όπως φαίνεται σε αυτόν καταλήγουν οι παραγγελίες αλλά και από αυτόν ξεκινούν τα «μπάρκα», έχει και μια ιδιαίτερη αδυναμία. Την τζαζ.
mantho1mantho2
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, δεν είναι λίγο ένα γνωστό στέλεχος της Κουμουνδούρου να συνδεθεί με έναν άνθρωπο που διέλυσε όλη την ακτογραμμή του Σαρωνικού. Εδώ μιλάμε προφανώς για μονταζιέρα. Παλιό το κόλπο. Από μια σειρά φωτογραφιών απαλείφεις μια, σβήνεις κάποια άλλη, αντικαθιστάς κάποια τρίτη και όλα είναι όμορφα και ωραία.
Αυτό στην ιστορία λεγόταν και σταλινισμός αλλά τελευταία το έχουμε ξεχάσει.
Αλλά πέρα από το μαύρο χιούμορ, το ζήτημα είναι σοβαρό. Ποιος δεν θέλει να εκτεθεί ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ «αγωνιστής» που ναύλωνε και κανόνιζε τα μπάρκα του σαπιοκάραβου; Είναι λάθος στη μονταζιέρα, προσωπική επιλογή του Βαξεβάνη ή ήρθε εντολή άνωθεν (βλέπε Κουμουνδούρου μεριά);
Ενδεχομένως, κάποιοι  να έχουν μετατραπεί σε «νταβατζήδες», προφανώς γιατί κάποιοι άλλοι τους το ζήτησαν. Ας ψάξει λοιπόν η Κουμουνδούρου στην τοπική οργάνωση του Περάματος και στην ΕRTOpen για να ανακαλύψει τους μηχανισμούς αυτούς αλλά και στο ίδιο το κόμμα για να αντιληφθεί το ποιοι κινούν τα νήματα ώστε να επιβιώνουν τα κυκλώματα διάβρωσης των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού.
Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, στην ιστοσελίδα του κ. Βαξεβάνη αναρτήθηκε η εξήγηση πως το λάθος στο οποίο υπέπεσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, απαλείφοντας από τις φωτογραφίες των στελεχών του Κουντούρη τον Μάνθο Γιουρτζόγλου, δεν οφειλόταν σε συνειδητή επιλογή δική του, αλλά σε λάθος της Google, ή του Διαδικτύου, ή γενικότερα του κυβερνοχώρου.
πετρο
Σύμφωνα με την γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα που αποκάλυψε το θέμα, αυτό που περιγράφουμε παραπάνω δεν ήταν λάθος αλλά στοχευμένη ενέργεια.
Με περιέργεια περιμένουμε την απάντηση του ίδιου του Μάνθου Γιουρτζόγλου αλλά και της Κουμουνδούρου. Γνώριζε το αναξιόπλοο του Αγία Ζώνη ΙΙ; Τί είδους ναυλώσεις κανόνιζε και προς ποιους; Και κυρίως, υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που επιχειρούν να τον προστατέψουν από αυτή την σκοτεινή υπόθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια :