Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Απαγωγές και συμπλοκές μεταξύ πακιστανών στην Θεσσαλονίκη

Απαγωγές και συμπλοκές μεταξύ πακιστανών στην Θεσσαλονίκη
Τα πλεονεκτήματα του πολυπολιτισμού και της αθρόας λαθρομετανάστευσης καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά στα αστυνομικά ρεπορτάζ.
Πακιστανοί «επενδυτές» απήγαγαν 14 ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα για να τους απελευθερώσουν - Άγριο ξύλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων πακιστανών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου τσιγάρων.
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία αλλοδαπού σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς του κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, δεκατέσσερις αλλοδαποί.Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 17 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και απλή σωματική βλάβη.
Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Άγριο επεισόδιο με ξυλοδαρμό σημειώθηκε στην αγορά "Καπάνι" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στη συμπλοκή συμμετείχαν 15 αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Τέσσερις πακιστανοί αποπειράθηκαν να κλέψουν κούτες με τσιγάρα από φορτηγάκι που βρισκόταν στο σημείο. Έγιναν αντιληπτοί από 11 ομοεθνείς τους και ξέσπασε συμπλοκή.
Κατά τη συμπλοκή τα τρία από τα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς δέχθηκε χτυπήματα με σιδερολοστό στο κεφάλι και διεκομίστηκε στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :