Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Εφημερίδα Guardian: Οι διεθνείς τοκογλύφοι στηρίζουν Τσίπρα γιατί μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει τόσο εξοντωτικά μέτρα

Εφημερίδα Guardian: Οι διεθνείς τοκογλύφοι στηρίζουν Τσίπρα γιατί μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει τόσο εξοντωτικά μέτρα
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα, που δείχνει την χρήση της «αγίας αριστεράς» στον καπιταλισμό, φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο – ανάλυση σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα, η εφημερίδα σημειώνει αναφερόμενη στην στήριξη που λαμβάνει ο Τσίπρας από τους διεθνείς τοκογλύφους:
«Σε αντίθεση όμως με τους προκατόχους του, ο Τσίπρας έχει λάβει πρωτοφανή υποστήριξη από συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ. Οι τελευταίοι γνωρίζουν ότι μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει την εξοντωτική λιτότητα που ζητήθηκε από τους Έλληνες και τώρα είναι απελπισμένοι να αποδείξουν ότι, πέρα από την αδυσώπητη παρακμή, η Ευρώπη επιστρέφει - με το πιο αδύναμο μέλος της ακόμα στις τάξεις της».

Είναι αυτό που πολλάκις έχουμε τονίσει. Σίγουρα, η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο μνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο με χαιρεκακία, μίσος και σαδισμό επιβάλλει αιματηρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Όμως, πολλές φορές με δηλώσεις του τύπου «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, να πουλήσει το σπίτι του», προκαλούν την οργή και τις αντιδράσεις των Ελλήνων.
Εκεί είναι που έρχεται η «αγία», «κοινωνική», «φιλεργατική» αριστερά και αργυρώνητοι συνδικαλιστές της. Αυτοί μπορούν να περάσουν εξίσου αιματηρά μέτρα χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Γι’ αυτό η Μέρκελ αγαπά την αριστερά. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία «χαιρετίζει τους αγώνες της αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :