Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ-ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΜΗΝ ΣΧΙΣΕΙ ΤΟ "ΚΑΛΣΟΝ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


samaras-troika6
Απολύσεις εξπρές των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό στον πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο οι τροικανοί θέλουν να "σκοτώσουν" την ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ της Κυριακής, Τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση των τριών εταιριών εν λειτουργία και τη μερική διάσωση τους μαζί με κάποιες θέσεις εργασίας.
Αντίθετα απαιτεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές ότι...δεν συναινεί για την διάθεση των 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να γίνει η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να κάνει δεκτή αυτή την πρόταση της Τρόικα και συνομιλώντας με στενούς του συνεργάτες είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία αποδεκτή λύση. Την ίδια ώρα, εξαιρετικά ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός γιατί την είδηση διέρρευσε η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πράγματι, η υφυπουργός Αμυνας μετείχε σε σύσκεψη με συνεργάτες του πρωθυπουργού και τεχνοκράτες του υπουργείου όταν στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε το κρίσιμο e-mail της Τρόικα που πάγωσε τα κυβερνητικά στελέχη. Η πρωτοβουλία ωστόσο της κ. Γεννηματά να γνωστοποιήσει τις θέσεις της Τρόικα για τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία φαίνεται ότι εξόργισε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, οι οποίοι σχολίαζαν ότι πρόκειται για μία «επιεικώς ακατανόητη κίνηση».
Στάση αναμονής από την Κομισιόν
Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων για την αναδιάρθρωση, σημπεριλαμβανομένης και σημαντικής συρρίκνωσης, για την ΕΛΒΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τη ΛΑΡΚΟ επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.
Σε σχετική ερώτηση, ο Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε ότι «το Μνημόνιο και η τελευταία αξιολόγηση καθόρισαν ως ένα από τα προαπαιτούμενα για τον Αύγουστο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων, σχετικά με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και με σκοπό την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων έως το Δεκέμβριο του 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια :