Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

70 χρόνια πρίν, ο προπάππος του , Μιχάλης Καπελώνης δολοφονήθηκε από τους γερμανούς...

Το 1943 εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, στον Ψηλορείτη, ο Μιχάλης Καπελώνης. Εβδομήντα χρόνια μετά ο εγγονός του Μανώλης Καπελώνης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών με ηθικούς αυτουργούς τους ανθρώπους των Γερμανών στην Ελλάδα

Ένα παιχνίδι της μοίρας με ιστορικές προεκτάσεις βαραίνει την οικογένεια Καπελώνη, από τις Κουρούτες Αμαρίου. Κι αυτό γιατί 70 χρόνια μετά το χαμό του 20χρονου, τότε, Μιχάλη Καπελώνη, από γερμανικό χέρι, το νέο δράμα με την εκτέλεση του Μανώλη Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου, συνταράζει την οικογένεια αλλά και όλη την Ελλάδα.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη του 1943, ο Μιχάλης Καπελώνης εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στη μεγάλη κύκλωση του Ψηλορείτη, στο πλαίσιο επιχείρησης των Γερμανών, που αναζητούσαν Βρετανούς και αντάρτες στα μιτάτα. Ο 20χρονος Μιχάλης έπεσε νεκρός στη θέση Παρδί του Ψηλορείτη, επειδή βρισκόταν σε περιοχή απαγορευμένη από τους Γερμανούς.

Ο πατέρας του Μιχάλη Καπελώνη, Σήφης ήταν αδερφός με τον προπάππο του σημερινού θύματος, Μανώλη Καπελώνη, κι έτσι η οικογένεια που θρηνούσε ως σήμερα το χαμό του επαναστάτη Μιχάλη, πλέον θρηνεί ένα ακόμη μέλος της.

Στις Κουρούτες Ρεθύμνου γεννήθηκε και τελείωσε το δημοτικό σχολείο, ο πατέρας του Μανώλη, Κωστής Καπελώνης, ο οποίος συνέχισε το σχολείο στην Αθήνα, ενώ κατόπιν σπούδασε στο Πολυτεχνείο, πολιτικός μηχανικός. Σύμφωνα με το madeincreta.gr, σήμερα είναι πρόεδρος σε δημόσια επιχείρηση, ενώ η μητέρα του θύματος είναι δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό Κουρούτες Αμαρίου, από όπου κατάγεται ο πατέρας του θύματος, αλλά και τους απόδημους Κρήτες των Αθηνών, όλοι είναι σοκαρισμένοι από το χτύπημα που επιφύλασσε η μοίρα σε μια οικογένεια πάντα φιλήσυχη, και σε καμία περίπτωση των άκρων.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :