Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

"Είμαστε όλοι ΑΕΚ"!Αγιά Σοφιά λέγεται το νέο τους γήπεδο!!Έντονα θιγμένοι σωβινιστικοί κύκλοι των μογγόλων!

Mερίδα του τουρκικού Τύπου φαίνεται ότι ενοχλήθηκε με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και την σύνδεσή του με την «Αγιά-Σοφιά» αφού ο σχεδιασμός του νέου αθλητικού σπιτιού των Κωνσταντινουπολιτών και όλων των Ελλήνων προσφύγων αντιμετωπίστηκε με πικρά σχόλια από δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet».

Χαρακτηριστικά οι τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν: «Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγία Σοφία". Ναι, ακριβώς έτσι. Οι Εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους».

Αφού γίνεται αναφορά, λοιπόν, στο γεγονός ότι στην παρουσίαση υπήρχαν εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, στο ότι μεταφέρθηκε μήνυμα του Πατριάρχη και στο ότι οι θύρες του νέου γηπέδου θα έχουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας, το δημοσίευμα στέκεται ιδιαίτερα στον εξωτερικό του σχεδιασμό, που θα παραπέμπει στα τείχη της Πόλης.

«Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πώς»;

Κατά τ’ άλλα, το κείμενο φτάνει στο συμπέρασμα ότι «αν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρό τους» και καταλήγει με ειρωνεία: «Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτες με νερό».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :