Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΝΟ ΒΡΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εφτά προσαγωγές στις οποίες προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκειας της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε... στο υπό κατάληψη κτίριο του ορφανοτροφείου Μ. Αλέξανδρος στην Τούμπα, σήμερα το πρωί.
Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο οίκημα είχε παραχωρηθεί το 2011 από το υπουργείο Υγείας, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά παρόλα αυτά βρίσκονταν υπό κατάληψη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Πρωινές ώρες σήμερα (02-09-2013) πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε υπό κατάληψη κτίριο που στεγάζονταν το ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στη περιοχή της Τούμπας.

Πρόκειται για κτίριο που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από τον Δεκέμβριο του 2011.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έξι ημεδαποί (5 άνδρες – 1 γυναίκα) και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Κούβας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο εν λόγω κτίριο.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τη νομοθεσία σχετικά με την κατάληψη δημοσίων κτιρίων και για παράβαση Νόμου «Περί Όπλων».

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

-ένα αεροβόλο όπλο,

-ένα φίλτρο αντιασφυξιογόνου μάσκας

φιαλίδια αερίου,

-μεταλλικές βολίδες και έντυπο υλικό.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής και το κτίριο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :