Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

syria853_5
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Πριν λίγες ημέρες από αυτή την ιστοσελίδα, είχαμε αναφέρει τις αμφιβολίες και την διστακτικότητα μας κατά πόσο το καθεστώς Άσαντ είχε προβεί στην χρήση χημικών όπλων. Επίσης είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με την απλή λογική θεωρούμε πολύ πιθανότερο τα χημικά όπλα να χρησιμοποιήθηκαν από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, ώστε θυσιάζοντας μερικές χιλιάδες άμαχους, να δώσουν την πολυπόθητη δικαιολογία στις ΗΠΑ και στις χώρες δορυφόρους, να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση.
Και ενώ ο εβένινος Superman του Λευκού Οίκου, συντροφιά με τον Κάμερον και τον Ολάντ ακονίζουν τα μαχαίρια τους με τα όμματα στραμμένα προς την Συρία και το καθεστώς Άσαντ, οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες αποκαλύψεις από Σύριους αντάρτες, μέσω του Associated press που δηλώνουν ότι η περιβόητη χρήση χημικών όπλων έγινε από τους αντικαθεστωτικούς, αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα λοιπόν, με τον δημοσιογράφο Dale Gavlak ανταποκριτή του Associated Press αναφέρεται ότι Σύριοι αντάρτες  αποκάλυψαν ότι εκείνοι ευθύνονται για το μακελειό. Τα δε χημικά όπλα τα προμηθεύτηκαν από τον επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπαντάρ μπίν Σουλτάν. Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής αναφέρει «Μιλώντας με γιατρούς, κατοίκους της Γκούτα, αντάρτες και τις οικογένειές τους, πολλοί πιστεύουν πως οι δυνάμεις των ανταρτών πήραν τα χημικά μέσω του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν και είναι οι υπεύθυνοι για την επίθεση».   Επίσης στη δημοσιότητα έρχεται και ένα video, όπου ο αντάρτης Ναντίμ Μπαλούς, εμφανίζεται να δηλώνει πως η επίθεση με χημικά έγινε από τους αντάρτες γιατί αποφάσισαν να χτυπήσουν γυναίκες και παιδιά «μέχρι να σταματήσουν να σκοτώνουν τις δικές μας γυναίκες και τα δικά μας παιδιά».
«Είπαμε πως θα τους χτυπήσουμε στα σπίτια τους και θα κάνουμε γι’ αυτούς τη μέρα, νύχτα».
Παρόλα αυτά η Δύση υπό την καθοδήγηση για μια ακόμη φορά της πόρνης των λαών Βαβυλώνας, ετοιμάζεται να επιτεθεί για λόγους δήθεν ανθρωπισμού και δικαιοσύνης και να τιμωρήσει το καθεστώς Άσαντ, για την χωρίς αποδείξεις και χωρίς μαρτυρίες χρήση χημικών όπλων.
Και εδώ τώρα δημιουργείται μια εντελώς απίθανη, απρόβλεπτη και ασυνάρτητη κατάσταση που παραπέμπει στο θεατρικό κίνημα που ήκμασε στην Ευρώπη τις δεκαετίες του 40, 50 και 60 και ονομάστηκε “θέατρο του παραλόγου”.
Οι ΗΠΑ, πρόκειται να πολεμήσουν εναντίον του προέδρου Άσαντ, παρά το πλευρό της Αλ Κάϊντα.
Ειλικρινά εδώ η λογική χάνει το νόημα της. Αυτοί που υπέστησαν μέσα στην πατρίδα τους μια δόλια και ανηλεή επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 με θύματα χιλιάδες αμάχους, αυτοί που κατά την διάρκεια των δυο παγκοσμίων πολέμων που ισοπέδωσαν την Ευρώπη, σε άπασα την χώρα τους, στις πόλεις και στην ύπαιθρο δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός, που δεν γνώρισαν τι θα πει όλεθρος και καταστροφή, μέχρι την επίθεση εναντίον των δίδυμων πύργων, θα πολεμήσουν στον πλευρό αυτών που αιματοκύλισαν τις ΗΠΑ, καθώς και τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τις άνανδρες βομβιστικές τους επιθέσεις.
Γιατί λοιπόν τότε καθ όλη την διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους καταδίωξαν τηνΑλ Κάϊντα εμπλέκοντας στην προσωπική τους βεντέτα με τον Οσάμα Μπίν Λάντεν και την οργάνωση του, πολλές χώρες και αθώους λαούς; Γιατί εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και κυνήγησαν τους Ταλιμπάν; Γιατί μέχρι και σήμερα, από την μία βομβαρδίζουν θέσεις και στρατόπεδα της Αλ Κάϊντα στην Υεμένη και στο Πακιστάν, ενώ από την άλλη ετοιμάζονται να προβούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά το πλευρό της, εναντίον της Συριακής κυβέρνησης;
Γιατί ο Ομπάμα βιάζεται να αποσπάσει από το Κογκρέσο την έγκριση για άμεση στρατιωτική επέμβαση, ενώ ακόμη οι ένοχοι χρήσης των χημικών όπλων δεν έχουν αποδειχθεί και δεν έχουν κατανομαστεί; Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι άπαντες αγνοούν τις δηλώσεις και καταγγελίες από τον Λίβανο, ότι τρία μέλη της Χεζμπολάχ τα οποία μάχονταν με τα κυβερνητικά στρατεύματα στην Δαμασκό, δηλητηριάστηκαν την ίδια ημέρα από χημικά αέρια.
Η απάντηση για τα ανωτέρω ερωτήματα είναι απλή. Οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια της ιστορίας τους, η οποία σημειωτέον δεν είναι και πολλή μεγάλη, ποτέ δεν είχαν σύμμαχους με τους οποίους τους ένωναν ιδεολογικές παράμετροι καθώς και κοινές αξίες και ιδανικά. Πάντα φυσικά τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους στα διάφορα μήκη και πλάτη της Γης τις εξωράιζαν και τις καλλώπιζαν με ιδεολογικούς λόγους και ευγενείς σκοπούς.
Για το βιομηχανικό και οικονομικό κατεστημένο της Αμερικής που βρίσκεται σε απόλυτη σύμπραξη με το στρατιωτικό, η οικονομική αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται η κοινωνία τους, είναι ο πόλεμος. Γιατί για να κινηθεί η οικονομία αυτής της τεράστιας  χώρας πρέπει να πουληθούν και να καταναλωθούν όπλα και για να γίνει αυτό πρέπει σε όλη την υδρόγειο να υπάρχουν εστίες πολέμου και αν δεν υπάρχουν πρέπει να δημιουργηθούν.
Εδώ ας επιτραπεί στον γράφοντα να αναφέρει μια προσωπική του μαρτυρία, που βασίζεται στην διήγηση ενός ηλικιωμένου το 1986 με τον οποίο εργαζόμαστε μαζί. Επειδή μέσα στις απλές προτάσεις ενός αμόρφωτου, πλην όμως αγνού ανθρώπου κρύβεται μια τεράστια αλήθεια που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω, θα τις αναφέρω όπως ακριβώς τις άκουσα μαζί με τους λεκτικούς ιδιωματισμούς
Μου είπε λοιπόν κατά λέξη ” Το 1964 όταν δούλευα στα καράβια βγήκα στο Σαν Φρανσίσκο για να δω έναν θείο μου, αδελφό του μακαρίτη του κυρού μου που ζούσε χρόνια εκεί. Όταν με πήρε από το λιμάνι με ταξί για να με πάει σπίτι του περνούσαμε από κάτι μέρη που ήταν γεμάτα στρατιωτικά ελικόπτερα. Χιλιάδες ελικόπτερα το ένα δίπλα στο άλλο. Τον ερώτησα λοιπόν μπάρμπα τί είναι όλα αυτά; Και εκείνος μου απάντησε. Του χρόνου τέτοια εποχή ανηψούδι, αυτά δεν θα υπάρχουν”. Προφητική κουβέντα γιατί την επόμενη χρονιά κατόπιν της περίφημης εμπλοκής στον κόλπο Τονκίν,  έγινε η κλιμάκωση του πολέμου του Βιετνάμ με την απόβαση ισχυρής δύναμης πεζοναυτών στην παραλία του Ντα Νάγκ.
Βλέπουμε λοιπόν τον κύριο λόγο που οι ΗΠΑ ποτέ στην ιστορία τους δεν συμμάχησαν με λαούς, ή έθνη λόγω ιδεολογικής σύγκλισης, αλλά μόνο για λόγους καθαρά οικονομικών συμφερόντων. Βάσει αυτών των παραμέτρων, βάσει του ανώτερου ιδανικού και ζητούμενου του εμπορίου, που είναι το κέρδος, ο χθεσινός άσπονδος εχθρός όπως η Αλ Κάϊντα, μπορεί να γίνει σημερινός επιστήθιος φίλος, ενώ ο χθεσινός επιστήθιος φίλος όπως ο Σαντάμ Χουσεϊν που το 1987 προέβη σε γενοκτονία του Κουρδικού λαού μέσω της χρήσης χημικών όπλων και κανείς από τους δήθεν υπέρμαχους του πλανητικού δικαίου δεν αντέδρασε, ή επενέβη, να μετατραπεί σε σημερινό άσπονδο εχθρό και με αφορμή την υποψία της κατοχής μη συμβατικού οπλοστασίου να γίνει εισβολή στην χώρα του προκαλώντας την πολιτική και κατόπιν φυσική του εξόντωση.
Αυτό λοιπόν ετοιμάζονται να πράξουν και στην Συρία, υπό τα χειροκροτήματα και τις υποκλίσεις της διεθνούς κοινότητας.
Το Εθνικιστικό Κίνημα για μια ακόμη φορά θα καταγγείλει το βρώμικο παιχνίδι που εξελίσσεται από τους Αμερικανοσιωνιστές δυνάστες των λαών, εις βάρος της Συρίας και εις βάρος της ανθρωπότητας.
Επίσης καταγγέλλουμε την δουλική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά που προτίθεται να παραχωρήσει τις αεροπορικές βάσεις της Καλαμάτας και της Σούδας, για ανεφοδιασμό και ορμητήριο αεροπορικών επιχειρήσεων, εμπλέκοντας για μια ακόμη φορά την Χώρα μας, σ’ ένα διεθνές παιχνίδι με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες.
Καλούμε δε όλους τους Έλληνες να ενωθούν μαζί μας και να στηρίξουν των Αγώνα μας, για την απελευθέρωση της Πατρίδας και την αναγέννηση του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :