Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΪΑ – «ΕΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ», ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ…

diarriktis1
Την επανεμφάνιση μιας αδίστακτης ληστοσυμμορίας κακοποιών στην ορεινή Αχαΐα είχαμε αυτές τις ημέρες. Οι ληστοσυμμορίτες, που είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στις ληστείες (μετά βασανιστηρίων) ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων, είχαν ξεκινήσει την κακοποιό δράση τους στα Καλαβρυτοχώρια την Άνοιξη, αλλά την διέκοψαν τον Ιούνιο, γιατί αντελήφθησαν ότι η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη τους.
Η επανεμφάνιση της ληστοσυμμορίας έγινε την προχθεσινή νύχτα, με τριπλό χτύπημα στο χωριό Κομπηγάδι, του Δήμου Ερυμάνθου. Στο πρώτο σπίτι που μπήκαν δεν υπήρχε κανείς, δε βρήκαν και τίποτα αξιόλογο να κλέψουν, κι έφυγαν άπραγοι. Στη συνέχεια, περίπου στις 3 π.μ. οι άγνωστοι έσπασαν με λοστό το τζάμι της κουζίνας σε σπίτι ηλικιωμένης Ελληνίδας, αναρριχήθηκαν στο εσωτερικό του, τη βρήκαν να κοιμάται, την έδεσαν με σεντόνι και στη συνέχεια την χτύπησαν με ένα ξύλο προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρύψει τα χρήματα. Τελικά έφυγαν άπραγοι γιατί λεφτά δεν υπήρχαν.
Στη συνέχεια μπήκαν σε διπλανό σπίτι, όπου έμενε μητέρα και γιος, οι δράστες σημάδευαν το γιό με το όπλο τους, ενώ την ίδια ώρα απειλούσαν τη μητέρα να της κόψουν τα δάχτυλα των χεριών με μαχαίρι, για να τους πουν που έχουν χρήματα. Τελικά, τους έδεσαν και αφού άρπαξαν 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.
«Ευνομία παντού», που λέει κι ο Δένδιας! Τέτοια «ευνομία» που είχαμε και πριν από 150 χρόνια, όταν η ελληνική ύπαιθρος ήταν έρμαιο στις ορέξεις του Νταβέλη και του Γιαγκούλα! Εκεί μας γύρισαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :