Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ

ektelesi

Σύμφωνα με το  ρεπορτάζ που προβλήθηκε από την εκπομπή Μακελειό 4 μέσα από τη  συχνότητα του ΖΟΟΜ την Δευτέρα 11.11.13, η  αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο παρουσιάζει κοινά στοιχεία με την υπόθεση της Αγίας Νάπας καθώς όμως και με την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή στην Κύπρο. Μάλιστα στην δεύτερη υπόθεση εμπλέκεται ένας καταζητούμενος από τις Κυπριακές αρχές του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί   και με την κλοπή της σορού του Τάσου Παπαδόπουλου καθώς όμως και με δύο ακόμα στυγνές δολοφονίες. Το τι συνδέει τις δύο αυτές υποθέσεις με την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα το αναλύσουμε στη συνέχεια.

agia_napa
ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Ήταν 23 Ιουνίου του 2012 και λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν ένας νέος άντρας, ο οποίος φοράει καπέλο τζόκεϊ και φαρδιά γκρι μπλούζα, προχωράει γρήγορα προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα  και αρχίζει να πυροβολεί. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου είναι δύο ρουμάνοι και τρεις ελληνοκύπριοι σωματοφύλακες. Μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα ο οπλισμένος είχε ρίξει 15 σφαίρες, οι οποίες βρήκαν με τρομακτική ακρίβεια και τους πέντε στόχους του. Κεφάλι, καρδιά πνεύμονας. Και οι πέντε ξεψύχησαν σχεδόν ακαριαία.

Η Κυπριακή αστυνομία διαπιστώνει πως ο δολοφόνος ήταν κάποιος χωρίς αναστολές,  ο οποίος με εκπληκτική ταχύτητα και στόχευση σκότωσε πέντε ανθρώπους, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν ήταν τελικά ο επιχειρηματίας που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και ο  αρχικός στόχος του εκτελεστή.
Παρά τις ενδείξεις ότι ο δολοφόνος ήταν ένας ικανός εγκληματίας και την πεποίθηση ότι θα είχε σβήσει καλά τα ίχνη του, η Κυπριακή αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δύο ελλαδίτες τους οποίος και κατηγόρησαν για την στυγερή αυτή δολοφονία. Η Ελληνική αστυνομία εξέδωσε στην Κύπρο τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη. Ο Μαμαλικόπουλος μάλιστα ήταν σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές ο μοναδικός εκτελεστής. Η σύλληψή του έγινε σε ένα υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

mamalikopoylos

Η ταυτοποίηση του εκτελεστή έγινε για κακή του τύχη μέσω μιας τζαμαρίας. Η εκτέλεση των πέντε αντρών έγινε απέναντι από ένα νυχτερινό μαγαζί, το οποίο είχε στραμμένες τις κάμερες προς το εσωτερικό του μαγαζιού δηλαδή προς την τζαμαρία του. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει προφανώς ο εκτελεστής ήταν ότι στη τζαμαρία θα καθρεφτιζότανε ολόκληρη η εκτέλεση, την οποία τελικά και κατέγραψαν οι κάμερες μέσω της αντανάκλασης.
Οι εισαγγελείς που ερεύνησαν το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας διαπίστωσαν μετά από έρευνες δεκάδων ωρών, ότι ο Μαμαλικόπουλος επικοινωνούσε συνεχώς με κάποιους που πιθανόν του έδιναν οδηγίες. Μετά την σύλληψή του από την αντιτρομοκρατική αρνήθηκε τα πάντα  και ανέφερε πως στην Κύπρο βρέθηκε για διακοπές.

Η αστυνομία θεώρησε πως ο Μαμαλικόπουλος με την μέθοδό του υπογράφει τα εγκλήματά του ενώ θεωρούν πως έχει σκοτώσει κατ επανάληψη γιατί είναι αδύνατο ακόμα και ένας πολύ καλός σκοπευτής να δράσει τόσο ψύχραιμα και γρήγορα και χωρίς αναστολές σε ανθρώπινους στόχους.
xatzikostis
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ
Ένας ακόμη 35χρονος ο οποίος καταζητείται από την Κυπριακή Αστυνομία προσπαθούν  να εξακριβώσουν οι αρχές εάν εμπλέκεται στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν άντρα του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή καθώς και στην εξαφάνιση της Σορού του Τάσου Παπαδόπουλου.
ypoptos_kyprosm
Επίσης καταζητείται σαν ύποπτος και για δύο ακόμα δολοφονίες στην Κύπρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr  η αστυνομία τον αναζητά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να ελέγξει εάν ευσταθούν τα στοιχεία που τον συνδέουν με τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο. Ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου φαινόταν να φεύγει κουτσαίνοντας, ενώ ο καταζητούμενος,  είχε τραυματιστεί στο πόδι μετά από απόπειρα δολοφονίας που είχε πραγματοποιηθεί εναντίον του από αγνώστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :