Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

evraioi_0
Μια τυπική ανακοίνωση επιφανειακής καταδίκης του πολλαπλού τρομοκρατικού χτυπήματος κατά της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC):
«Μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, το να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου θα πρέπει να απορρίπτεται κατηγορηματικά. Όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και των εμπρηστικών τακτικών της, μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας».
Ξεφεύγοντας από τους τύπους, πάμε στην ουσία της ανακοίνωσης. Το λόμπι χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει το μακελειό, τον όρο «πήραν το νόμο στα χέρια τους». Τυχαίο; Δε νομίζω! Πότε και για ποιους χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση; Λέμε π.χ. πως οι κάτοικοι του χωριού τάδε αγανάκτησαν από την εγκληματικότητα και πήραν το νόμο στα χέρια τους. Θεωρείται καταδικαστέα ενέργεια να παίρνει κανείς το νόμο στα χέρια του, ωστόσο η ενέργεια αυτή θεωρείται προϊόν δίκαιης αγανάκτησης του υγιούς τμήματος της κοινωνίας για κάτι κακό που συμβαίνει και που δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να σταματήσει. Το καταδικάζουμε, λοιπόν, φραστικά για τα μάτια του κόσμου, αλλά και το κατανοούμε κατά κάποιον τρόπο. Άρα, μάλλον με πατρική έκκληση προς το παιδί που κάπου το… παρακάνει –αν και επί της ουσίας έχει δίκιο- μοιάζει η ανακοίνωση του εβραϊκού λόμπι για τους (προστατευόμενους) τρομοκράτες…   

Δεν υπάρχουν σχόλια :